مرگ و میر ماهیهای رودخانه هندیجان
رئیساداره محیط زیست ماهشهر گفت: کاهش کیفیت و اکسیژن آب رودخانه هندیجان در اثر کاهش شدید دبی آب دلیل اصلی تلف شدن تعداد زیادی از ماهیها در این رودخانه است.
ایرج سلیمانی اظهار کرد: در چند روز گذشته مرگ و میر جمعی ماهیهای رودخانه هندیجان در محدوده روستای چم مراد، چهل منی و کرهپا این شهرستان رخ داد.
وی گفت: با انجام نمونهبرداری از رودخانه هندیجان توسط کارشناسان اداره کل محیط زیست خوزستان و اداره حفاظت محیط زیست ماهشهر، مشخص شد مرگ و میر ماهیها در این رودخانه به دلیل کاهش اکسیژن آب ، پایین آمدن کیفیت آب، افزایش جلبکها، تغییر رنگ آب، بوی تعفن، حرکت و جریان بسیار کند آب و به دنبال آن افزایش رسوب گذاری دراثر کاهش دبی آب رودخانه رخ داده است.
وی بیشتر ماهیهای تلف شده را از انواع محلی شانک، صبور، سرخه، زوری و برزک عنوان کرد و گفت: برآوردی از تعداد ماهیهای تلف شده در دست نیست اما در حاشیه این رودخانه حجم بالایی از ماهیهای تلف شده مشاهده شده است.
بنا به اعلام مسئولان محلی هم اکنون دبی آب رودخانه هندیجان که از وسط این شهر عبور میکند صفر است و علاوهبر اینکه این کمبود آب تهدیدی برای کشاورزی منطقه است، حیات باقی مانده ماهیها و آبزیان این رودخانه را با تهدید جدی روبه رو کرده است.
آب رودخانه هندیجان از 2 سد آسک و کوثر تامین میشود، سد انحرافی آسک که در روستای مشراکه از توابع بخش چم خلف عیسی هندیجان قرار دارد، زمانی مخزن آن 15 میلیون متر مکعب ظرفیت داشت ولی هم اکنون به دلیل رسوب زیاد این حجم به 2 میلیون متر مکعب کاهش یافته که باید برای لایروبی آن اعتباری در نظر گرفت.
سد کوثر در فاصله 60 کیلومتری شمال غربی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و سال 1383 به بهرهبرداری رسید اما به دلیل کمی رها سازی آب و نیز برداشت بیرویه در بالادست، آب رودخانه هندیجان با کمبود شدید روبهرو است.