kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۳۸۹
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۰
مدیرکل حفاظت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها:

افرادی از نفوذ خود علیه منابع طبیعی استفاده می‌کنند



مدیرکل حفاظت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها و مراتع گفت: متأسفانه یک جاهایی هست که افراد می‌توانند از ظرفیت آن به نفع خود استفاده کنند که به ضرر منابع طبیعی است.
بهمن افراسیابی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که سیاست‌های این سازمان در مورد محدودیت برداشت از معادن که سبب تخریب جنگل‌ها می‌شود، در سال 96 چیست؟ اظهار داشت: سیاست‌های بهره‌برداری از معادن مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌شود اما این پیش‌شرط وجود دارد که قبل از بهره‌برداری از هر معدنی باید از سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی استعلام شود.
وی ادامه داد: در پاسخ به استعلام، یک ضوابط فنی و معیارهای قانونی داریم. در برخی مکان‌ها بهره‌برداری از معدن ممنوع است که معمولاً بیشه‌زارها، مراتع و جنگل‌های ما هستند و یا مناطقی که ممکن است در معرض فرسایش قرار گرفته و بحرانی باشند.مدیرکل حفاظت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها و مراتع با بیان اینکه متأسفانه قبل از سال 86 برای برداشت از معادن ملزم به استعلام از ما نبوده‌اند که در مناطق جنگلی و مراتع درجه یک ما بهره‌برداری‌هایی انجام شده و خساراتی به بار آورده است، گفت: بعد از سال 86 تاکنون برای بهره‌برداری از 52 میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی کشور از ما استعلام شده است که ما با 2/5 میلیون هکتار آن موافقت کرده‌ایم. افراسیابی در پاسخ به این سؤال که آیا در عمل بدون موافقت شما برداشتی از معادن در مناطق جنگلی انجام نمی‌شود نیز بیان کرد: متأسفانه یک جاهایی هست که افراد می‌توانند از ظرفیت آن به نفع خود استفاده کنند که به ضرر منابع طبیعی است. یک ماده 24 وجود دارد که در صورت مخالفت سازمان جنگل‌ها می‌توانند در قالب آن ماده به کمیسیونی ببرند که اعضای آن بیشتر تفکر معدنی دارند نه زیست‌محیطی. ولی طی دو سال گذشته که تفاهم‌نامه‌ای را با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا کرده‌ایم، این موضوع کمتر شده است.
وی بیشترین عامل تخریب جنگل‌ها و مراتع را برداشت معادن دانست و افزود: در نهایت برداشت بیش از ظرفیت سرزمین مانند معادن یا چرای بی‌رویه دام، فرسایش، آتش‌سوزی و تخریب جنگل‌ ازجمله عواملی است که به منابع طبیعی آسیب می‌زند.