kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۲۹۶
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۲

ایران به جمع کشورهای دارای «فناوری چشمی تشخیص شعله» پیوست

جوان شیرازی با ایتکار خود موجب شد ایران به جمع کشورهای دارای «فناوری چشمی تشخیص شعله» بپیوندد.


احمد موذنی برنده مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات و نو‌آوری در اندونزی دیروز در گفت‌و‌گو با ایرنا گفت: سه سال زمان برای ساخت سنسور تشخیص شعله صرف کردم که از این محصول برای تشخیص شعله و کنترل سوخت در محیط‌های صنعتی و نظامی استفاده می‌شود.
وی ادامه داد:‌ این فناوری در تمام صنایع نظامی، احتراقی‌، پالایشگاه‌ها‌، پتروشیمی‌ها و...کاربرد دارد و حتی می‌توان برای افزایش ایمنی در ساختمان‌ها و مراکز تجاری نیز از این تکنولوژی بهره برد.
موذنی افزود: تکنولوژی ساخت این محصول ایرانی از کشورهایی که قبل از ما به این فناوری دست یافته‌اند بالاتر و متفاوت‌تر است و عیوبی که در نمونه‌های خارجی این محصول وجود داشته رفع شده و نمونه ایرانی این تکنولوژی از همه لحاظ نسبت به رقبای خارجی برتری دارد.
وی ادامه داد: این محصول علی‌رغم برتری که در حوزه فناوری نسبت به مدلهای مشابه در دنیا دارد قیمت آن یک پنجم نمونه‌های خارجی است.
او اضافه کرد: در حال حاضر روند تجاری‌سازی این محصول انجام شده و تاکنون نیز نمونه‌هایی از آن به صنایع نفت، گاز و نظامی کشور فروخته شده و اکنون در حال زمینه‌سازی برای صادرات این کالا به خارج از ایران هستیم.
این مخترع ایرانی بیان کرد: از دولت تقاضا دارم که از واردات برندهای خارجی جلوگیری کند و از مدل ایرانی این تکنولوژی در صنایع کشور استفاده شود.
او می‌گوید: اولین بار طرح چشمی تشخیص شعله اردیبهشت ماه امسال در مسابقات اختراعات اروپا ارائه شد که موفق به کسب مدال طلا در این مسابقات شد.
موذنی به ارسال دعوتنامه از کشورهای دیگر برای ارائه این طرح در مسابقات و سمینارهای دیگر نیز ‌اشاره کرد و گفت: این طرح را به مسابقه جهانی اختراعات و نوآوری اندونزی که مهر‌ماه 96 با حضور 28 کشور برگزار شد ارسال کردیم که در آنجا نیز موفق به کسب مدال طلا شد و همچنین جایزه ویژه اختراع از کشور هند را نیز در مهر امسال در مسابقات دریافت کرد.
وی اضافه کرد: با بیش از 200 میلیون تومان سرمایه شخصی اولیه این شرکت را در پارک علم و فناوری تاسیس کردم و اکنون هشت نیروی متخصص در این شرکت دانش‌بنیان مشغول فعالیت هستند.
کشورهای آمریکا‌، کانادا‌، ژاپن، سوئیس‌، آلمان و کره جنوبی تا پیش از ایران دارای این فناوری بودند.