عضو کمیسیون انرژی مجلس خبر داد
برداشت 10 برابری عربستان نسبت به ایران از میدان فروزان
عضو کمیسیون انرژی مجلس از برداشت ده برابری عربستان نسبت به ایران از یک میدان نفتی مشترک خبر داد و گفت: در میدان مشترک فروزان، عربستان 400 هزار بشکه و ما تنها 40 هزار بشکه تولید میکنیم.
هدایت ا... خادمی در مصاحبه با رادیو درخصوص برداشتهای مشترک نفتی و سیاستهای پیش رو اظهار داشت: ما سرمایهها و منابع خدادادی زیادی داریم اما به صورت کارآ نتوانسته ایم از آنها استفاده و تبدیل به دهها یا صدها فرآورده با ارزش کرده و به دنیا بفروشیم.
وی افزود: ما فقط مواد خام را تولید میکنیم و در اختیار خارجیها قرار میدهیم وبخش اعظمی از درآمدها را به آنها میدهیم که ابزار این تولید را خریداری کنیم و سیکل معیوبی در این خصوص وجود دارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بااشاره به اینکه در حال حاضر ما یک کشور تک محصولی هستیم که هیچگونه بهرهبرداری و بهره وری نداریم، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی استفاده بهینه و حداکثری از امکانات موجود، ما از منابع نفت و گاز استفاده بهینه و حداکثری انجام نمیدهیم.
به گزارش تسنیم، خادمی ادامه داد: به عنوان مثال در میدان نفتی مشترک فروزان، عربستان 400 هزار بشکه و ما تنها 40 هزار بشکه تولید میکنیم، در این قسمت چالش حقوقی چندانی نداریم بلکه مشکلات منابع داریم و این امر در واقع چالش بزرگی محسوب میشود.
به گفته وی، با فروش نفت در واقع سرمایه مان را میفروشیم زیرا مجبور هستیم، چون در زمینههای دیگر از جمله صنعت توریسم و صادرات درآمدی نداریم و تنها به این محصول وابسته شده ایم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در میدان مشترک پارس جنوبی ما تازه توانسته ایم به میزان برداشت مشترک با قطر برسیم، امری که تا چندین سال گذشته مغفول مانده بود و قطر توانست گاز را تبدیل به ال ان جی کند بازار دنیا را در اختیار گرفت و در حال حاضر تولید ال ان جی دیگر سوددهی ندارد.
خادمی با بیان اینکه سابقه شرکت ملی نفت ایران از توتال و شل خیلی بیشتر است، گفت: پترونانس شرکت جدیدی است که دهها پروژه در سراسر دنیا دارد و زمانی در ایران هم فعالیت انجام میداد، اما ما بعد از 108 سال هنوز وابسته هستیم و امروز میگوییم که باید آی پی سی نوشته شود و توتال را بیاوریم چون هیچ کاری نمیتوانیم انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه وزارت کار و بانکهای ما پتروشیمی میخرند، بیان کرد: با حرف و شعار مشکل حل نمیشود، دولت باید زیرمجموعهها را به بخش خصوصی واگذار کند اما چون دولت رقیب بخش خصوصی است این کار را انجام نمیدهد و تا زمانی که نگاهمان به خارج است نمیتوانیم راه به جایی ببریم.