مدیر شرکت دولتی روسنفت روسیه اعلام کرد
قرارداد ۳۰ میلیارد دلاری ایران و روسیه برای همکاری نفتی
مدیر شرکت دولتی روسنفت با اشاره به امضای ۳۰ میلیارد دلار قرارداد در زمینه انرژی بین ایران و روسیه گفت: همکاریها با ایران شامل انجام عملیات سواپ، عرضه نفت و فرآوردههای نفتی، آموزش کارکنان و نوسازی پالایشگاههای نفتی خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، ایران و روسیه موافقتنامههایی برای همکاری در قراردادهای «استراتژیک» انرژی به ارزش 30 میلیارد دلار به امضا رساندند که شرکتهایی نظیر روسنفت و گازپروم در آنها حضور خواهند داشت.
امیرحسین زمانی نیا، معاون امور بینالملل وزیر نفت ایران گفت : در جریان سفر رئیسجمهوری روسیه به تهران، شش قرارداد موقت با شرکتهای نفتی روسی به امضا رسیده است.
زمانی نیا افزود: دو کشور توافق کردند که «در بخش انرژی همکاریهای استراتژیکی داشته باشند» که شامل حوزههای مختلف از توسعه میادین نفتی و گازی ایران تا همکاری در زمینه تحقیقات خواهد بود.
ایگور سچین، مدیر شرکت دولتی روسنفت روسیه هم گفته، قرارداد این شرکت با شرکت ملی نفت ایران اولین گام قبل از انعقاد یک قرارداد «لازم الاجرا» جهت مشارکت در پروژههای نفت و گاز ایران در طی چند سال آینده است.
سچین در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس برآوردهای اولیه، مقدار کل سرمایهگذاریها در این پروژهها مجموعا 30 میلیارد دلار خواهد بود. این پروژهها پس از تکمیل شدن ظرفیت تولید انرژی را به 55 میلیون تن نفت در سال خواهند رساند.
ایران به طور ویژه علاقمند به انعقاد قراردادهایی با شرکتهای بزرگ غربی نظیر رویال داچ شل است تا ثابت کند که سیاستهای خصمانه آمریکا شرکتهای خارجی را از سرمایهگذاری در این کشور باز نداشته است. اما کارشناسان نفتی معتقدند، در صورت وضع مجدد تحریمهای آمریکا علیه ایران تا پایان امسال، شرکتهای روسی و چینی ممکن است از عدم حضور رقبای غربی در بخش انرژی ایران منتفع شوند.
ایران تا سال 2021 میلادی به 200 میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش بالادستی و پایین دستی خود نیازمند است.
سچین که یکی از دستیاران نزدیک به پوتین محسوب میشود گفته، همکاریها با ایران شامل انجام عملیات سواپ، عرضه نفت و فرآوردههای نفتی، آموزش کارکنان و نوسازی پالایشگاههای نفتی خواهد بود.
در همین حال الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه گفت: شرکت دولتی گازپروم روسیه در پروژه احداث خط لوله انتقال گاز بین ایران و هند مشارکت خواهد کرد.به گزارش پایگاه خبری کومرسانت، نواک ادامه داد: طرفها تا پایان امسال پیشنویس چهارچوب حقوقی این پروژه را تهیه و امضا خواهند کرد. شرکتهای هندی، پاکستانی، روسی و ایرانی در این پروژه حضور خواهند داشت. این خط لوله 1200 کیلومتر طول خواهد داشت و گاز ایران را به هند انتقال خواهد داد.
وزیر انرژی روسیه افزود: پس از امضای تمام اسناد حقوقی این پروژه در اواخر امسال، طرفها کار بر روی این خط لوله را از سال آینده آغاز خواهند کرد. بخشی از این خط لوله از زیر دریا عبور خواهد کرد. البته هنوز زود است درباره میزان سرمایهگذاری صحبت کنیم، اما مقدار آن عظیم خواهد بود، زیرا بخشی از خط لوله از بستر خلیجفارس عبور خواهد کرد و این بخش یک قسمت سرمایه بر پروژه است.
گفتنی است، ایران و روسیه روز چهارشنبه یادداشت تفاهمی در زمینه انتقال گاز از ایران به هند به امضا رساندند.