کابینه دوازدهم کامل شد
رای اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی علوم و نیرو
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح و عصر دیروز به بررسی صلاحیت دو وزیر پیشنهادی رئیسجمهور پرداخته و با رای اعتماد به اردکانیان و غلامی تکلیف دو وزارتخانه باقی مانده از کابینه دوازدهم را نیز
مشخص ساختند!
حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور که برای دفاع از وزرای پیشنهادی به صحن علنی رفته بود طی سخنانی با بیان اینکه «هرچند فرایند طولانی شد اما پای اصولم ایستادهام» گفت: «از معیارهایم برای انتخاب وزیر علوم کوتاه نیامدم»
وی در توضیح ویژگیهای غلامی وزیر پیشنهادی علوم با بیان اینکه «دکتر غلامی از اساتید برجسته و برخوردار از مدیریت دانشگاه است» گفت: اولین شرط من با وزیر علوم این بود که محیط دانشگاه از آن همه دانشجویان و سلیقههای سیاسی باشد.
روحانی با تاکید بر اینکه «خرسندیم دانشگاه زنده است و دانشگاهیان نسبت به آینده علمی کشور حساس هستند» اظهار داشت: هیچکس نباید احساس کند فضای دانشگاه برای عدهای امن و برای عدهای ناامن است.رئیسجمهور همچنین گفت: وزارت علوم باید شرایط را برای رقابت دانشگاهیان در سطح جهان فراهم کند.
امروز آب کافی پشت سدها نداریم
روحانی در دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو نیز گفت: آب از مهمترین مسایل امروز و فردای کشور است، تلاشهای زیادی برای مهار پایدار آب شده است، اما امروز آب کافی برای پشت سدها نداریم.
رئیسجمهور با بیان اینکه «آب به سرمایهگذاری سنگین نیاز دارد» گفت: برای واردات آب باز هم تلاش میکنیم اما باید به منابع خود متکی باشیم.
روحانی همچنین تصریح کرد: وزارت نیرو باید وزارت تدبیر باشد تا منابع آبی برای نسل آینده حفظ شود.
وی ادامه داد : دلیل دعوت دکتر اردکانیان، دانش و تخصص ایشان در مدیریت منابع آب بود، تجربه و تخصص دکتر اردکانیان در مسئله آب، بینالمللی است.
اظهارات نمایندگان مخالف وزیر پیشنهادی علوم
سیدحمیده زرآبادی نماینده قزوین در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم گفت: مسئله دانشگاه نسل چهارم و رفع فاصله میان دانشگاه و صنعت در برنامههای ارائه شده وزیر پیشنهادی علوم دیده نمیشود.
عبدالکریم حسینزاده نماینده نقده نیز در مخالفت با غلامی وزیر پیشنهادی علوم با اشاره به نارضایتی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینای همدان از ریاست منصور غلامی در این دانشگاه گفت: غلامی نمیتواند وضعیت فعلی دانشگاههای کشور را مدیریت کند.
جهانبخش محبینیا نماینده میاندوآب نیز طی سخنانی در مخالفت گفت: ما در صلاحیت فردی آقای غلامی مشکلی نمیبینیم اما معتقدیم ایشان توانایی اداره وزارت علوم را نخواهند داشت و از پذیرش این مسئولیت توسط وی گلهمند هستیم.
اظهارات نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی علوم
عباس گودرزی نماینده بروجرد در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم گفت: از ویژگیهای خوب آقای غلامی این است که فردی بیحاشیه، دارای تعامل و سعه صدر است.
قاسم احمدیلاشکی نماینده نوشهر نیز گفت: بنده وزیر پیشنهادی علوم را فردی سالم میدانم که مشکلات حوزه تخصصی دانشگاهها را میشناسد.
نبی هزارجریبی نماینده گرگان نیز گفت: امروز کشور ما نمیتواند هزینه زیادی برای بعضی امورات بدهد. امروز وقت اتحاد ملی است و دولتمردان و احزاب چپ و راست با هم برای توسعه پایدار کشور عزیزمان ایران، کار کنند.
حبیبالله دهمرده نماینده زابل نیز گفت: برنامه وزیر پیشنهادی علوم دارای ویژگیهای مختلفی است که از جمله آن میتوان به فعال کردن کرسیهای نظریهپردازی و آزاد اندیشی در چارچوب نقشه جامع علمی کشور و تحول در علوم انسانیاشاره کرد.
یک پنجم برنامههای اردکانی
با اسناد بالادستی انطباقی ندارد
سیدراضی نوری نماینده شوش در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به برخی ایرادات و نواقص برنامه پیشنهادی اردکانیان، گفت: سهم بیشتری از آبهای دنیا امروز شور هستند و اکثر کشورها به فکر گسترش تاسیسات آب شرینکن افتادهاند ولی در این زمینه راهکاری در برنامه وزیر پیشنهادی نیرو دیده نمیشود.
ولی ملکی نماینده مشکینشهر نیز با انتقاد از عدم توجه به اسناد بالادستی در برنامه وزیر پیشنهادی نیرو تصریح کرد: بیش از یک پنجم برنامه ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی نیرو مطابقتی با اسناد بالادستی ندارد.سهراب گیلانی نماینده شوشتر و گتوند نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: مهمترین ضعف کشور در زمینه وزارت نیرو مدیریت آب است که این مسئله در برنامه وزیر پیشنهادی نیرو لحاظ نشده است.
اردکانیان اعتبار لازم
برای جذب سرمایه خارجی را دارد
عبدالله رضیان نماینده قائمشهر در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو بااشاره به اینکه اردکانیان اعتبار لازم را در عرصه بینالمللی برای جذب سرمایه به حوزه انرژی کشور دارد، گفت: برنامه وزیر پیشنهادی نیرو جامع و پیوسته است.
غلامرضا کاتب نماینده گرمسار نیز تنوع بخشی سامانههای آب شرب، عملیاتی کردن اسناد بالادستی و توسعه مشارکت بخش خصوصی را در حوزه انرژی کشور از جمله نقاط قوت برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو خواند.
عبدالرضا هاشمزایی نماینده تهران نیز گفت: آقای اردکانیان یک شخصیت ملی است و محدود به جغرافیا نیست اما متاسفانه در طول این 37 سال شخصیت ملی برای پذیرش مسئولیتها کم داشتیم.
محمدعلی وکیلی نماینده تهران نیز در موافقت با اردکانیان گفت: من فکر نمیکنم هیچ منصفی با اطلاع از بیوگرافی در رزومه آقای اردکانیان اذعان نکند که این مجموعه دانشی او و تجربه جهانی و داخلیاش چگونه است.
رضا اردکانیان گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت نیرو نیز در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامههای خود گفت : به عنوان یک کارشناس بینالمللی که در یک دهه گذشته برنامه آب و محیط زیست کشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه یافته را بررسی کردهام با مدیران و سیاستمداران آنها نشست و برخاست داشتهام.
وی با بیان اینکه در مقابل چالشهایی که وجود دارد آنچه به عنوان فرصت و ظرفیتها قابل ذکر است، ظرفیت عظیم منابع انسانی ماست، اظهار داشت: من نه تنها به هیچ وجه ناامید نیستم بلکه کاملا امیدوار و خوشبین هستم که همانطور که پدران ما در 3 هزار سال پیش در این اقلیم خشک و نیمهخشک با طبیعت به سازگاری رسیدهاند و با عرضه شگفتانگیزترین پدیده آن زمان تا امروز نیز به عنوان پایدارترین شیوه منابع زیرزمینی آب در دنیا قابل طرح است یعنی قنات مسائل خود را حل کردند قطعا ما نیز قادریم با کمک یکدیگر چارهجویی کنیم و در این منطقه همچون سایر بخشها و سرفصلها نمونه باشیم.
وزیر پیشنهادی نیرو ادامه داد: علاوهبر این ظرفیت بزرگ امروز سطح بزرگ آگاهی و شناخت و آمادگی برای همکاری در بین نمایندگان محترم یک نقطه امیدبخش دیگر است.
پس از اظهارات موافقان و مخالفان و وزرای پیشنهادی رایگیری به عمل آمد و منصور غلامی با 180 رای موافق، 82 رای مخالف و 14 رای ممتنع از مجموع 276 رای ماخوذه به عنوان وزیر علوم دولت دوازدهم انتخاب شد.
رضا اردکانیان نیز با کسب 225 رای موافق، 38 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 276 رای ماخوذه به عنوان وزیر نیروی دولت دوازدهم انتخاب شد.