کوتاه اقتصادی
* معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۴۸ هزار هکتار گلخانه جدید تا افق سال ۱۴۰۴ در کشور ایجاد میشود.محمد علی طهماسبی در مورد برنامههای این معاونت برای توسعه کشت گلخانهها گفت: طرح توسعه گلخانهها با هدف انتقال تولید محصولات سبزی و صیفی از محیط باز به گلخانه از برنامههای اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی است. وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح توسعه گلخانهها از سال گذشته آغاز و در حدود دو هزار هکتار گلخانه با هدف استفاده بهینه از منابع زیرزمینی در کشور احداث شده است. طهماسبی اضافه کرد: امسال اجرای طرح توسعه گلخانهها در سطح حدود ۲ هزار و ۲۴۰ هکتار در دستور کار قرار دارد. معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، از اجرای طرح توسعه باغات در سطح ۵۰۰ هزار هکتار اراضی شیبدار در برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: این طرح با هدف صرفهجویی در مصرف آب و جلوگیری از فرسایش خاک در اراضی مستعد بارندگی به میزان ۳۰۰ میلی متر به بالا برنامهریزی شده است. وی افزود: طبق شیوه نامه ابلاغ شده، امسال ۶۰ هزار هکتار از اراضی شیبدار، زیر پوشش گونههای دارویی و درختان مثمر تحت عنوان استفاده از آب سبز قرار میگیرند.
* رئیس اتحادیه آهنسازان گفت: کاهش ساخت و ساز در کشور در دو سال اخیر سبب ایجاد کسادی در بازار آهنسازان شده است. حبیباله بشارتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضعیت بازار تولیدکنندگان آهن اظهار کرد: حدود دو سال است که بازار آهنسازان دچار رکود شده و با توجه به اینکه این بخش به ساختوساز متصل بوده اکثر تولیدکنندگان این صنف در وضعیت تعطیلی و کسادی قرار گرفتهاند. وی با اشاره به اینکه برخی از تولیدات این صنف، مورد استفاده برای صنایع دیگر هم بوده افزود: قسمتهای عمده اصناف و بازار، به یکدیگر متصل بوده و هنگامی که یک جز آن دچار مشکل شود، میتواند بر بخشهای دیگر تاثیرگذارد. این مقام مسئول از کیفیت مناسب تولیدات داخل در بازارهای جهانی گفت: صنعتگران ژاپنی از مشتریان مصمم برای خرید تولیدات کشور بودهاند اما به علت بالا بودن هزینههای تولید، شرایط فروش را با مشکل مواجه کردهاند.
* دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: عراقیها تعرفه واردات ماست، شیر و خامه را به طور یکجانبه بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش دادهاند که سبب میشود قیمت تمامشده ما در این بازار غیر رقابتی شود. رضا باکری در گفتوگو با فارس، در مورد آخرین وضعیت صادرات لبنیات اظهار داشت: در 6 ماهه ابتدایی امسال حدود 433 میلیون دلار انواع لبنیات صادر شده که بیش از 80 درصد آن معادل رقمی حدود 350 میلیون دلار روانه بازار عراق شده است. وی با اشاره به اینکه چند ماه پیش عراقیها تعرفه واردات لبنیات از ایران را افزایش داده بودند، تصریح کرد: تعرفه واردات ماست از 5 به 25 درصد و نیز تعرفه واردات شیر و خامه را از 5 به 15 رسانده بودند که اکنون این تعرفه به 40 درصد رسیده است.