کد خبر: ۱۱۶۳۸
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۴
با حضور رئیس مجلس:

چهارمین جشنواره ملی خلیج ‌فارس در بندرعباس برگزار شد

رئيس مجلس شورای اسلامی گفت: تنها با رویکرد درست و همگرایی ایران و همسایگان می‌توان از ظرفیت‌های خلیج‌فارس بهره‌مند شد.
بندرعباس- خبرنگار کیهان:

علی لاریجانی در چهارمین جشنواره ملی خلیج‌فارس اقتصاد را یکی از ابعاد مهم خلیج‌فارس دانست که از دیرباز مورد توجه بوده و حضور پرتغالی‌ها و اسپانیایی‌ها برای بهره‌گیری از همین مواهب اقتصادی بوده است. باید ظرفیت‌های بزرگ خلیج‌فارس به تمامی جهان معرفی شود.
لاریجانی گفت: بسیاری از همسایگان منافع خود را به سادگی هدر می‌دهند و به خاطر عجله در استفاده از منافع، جیب دیگران را پر می‌کنند، در حالی که استفاده بهتر نیازمند همگرایی بیشتر است.
به گفته رئيس مجلس شورای اسلامی، خلیج‌فارس
فراز و فرودهای زیست محیطی زیادی نیز داشته و افزون بر اهمیت اقتصادی و زیست محیطی خلیج‌فارس، امنیت آن نیز به دلایل ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک نیازمند نگاه ویژه است.
وی گفت: مجلس در قانون بودجه سال 93 نگاه خاصی به استان‌های مرزی و حاشیه خلیج‌فارس دارد و اعتبارات ویژه‌ای برای آنها در نظر گرفته است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مسائل خلیج فارس بازی اسم است و این در حالیست که اسناد زیادی در زمینه اصالت نام خلیج‌فارس وجود داشته و حتی کشورهایی که خودشان به دنبال جعل اسم هستند به حقیقت نام خلیج‌فارس رسیده‌اند.
رئيس قوه مقننه ادامه داد: این کشورها تصور کرده‌اند با وجود آوردن این نام مجعول می‌توانند زمینه‌ساز فشار سیاسی بر ایران باشند.
وی گفت: هر چند ایران هیچ‌گاه دنبال تحقیر همسایگان نبوده و آنها را عزیز می‌دانسته اما برخی کشورهای کوچک منطقه با تاریخ تاسیس کوتاه مدت خود فکر می‌کردند با اسم‌سازی می‌توانند از تحقیر خودانگاشته رهایی یابند.
رئيس مجلس بیان کرد: رویکرد تعاملی باید در منطقه شکل گیرد تا اقتصاد شکوفا شده و امنیت پایدار شکل گیرد.
در این جشنواره پیام رئيس جمهوری قرائت و از کتاب‌های منتشر شده با نام خلیج‌فارس رونمایی شد. همچنین اسناد مکتوب درباره حقانیت نام خلیج‌فارس به نمایش گذاشته شد.در این جشنواره از برگزیدگان جشنواره در بندرعباس تقدیر شد.علی لاریجانی در سفر به هرمزگان از پالایشگاه‌های نفت بندرعباس دیدن کرد.
به گزارش ایرنا، مدیر عامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در این مراسم گفت: با اجرای کامل طرح افزایش بنزین این پالایشگاه ظرفیت تولید بنزین روزانه از 10 میلیون لیتر به 13 میلیون لیتر افزایش پیدا خواهد کرد.
علیرضا امین با اشاره به اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید بنزین، گفت: با اجرای این طرح، یک واحد تولید بنزین (CCR) با ظرفیت روزانه 25 هزار لیتر افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین ساخت واحدهای ایزومریزاسیون، تصفیه نفت وگاز و نفت سفید، تصفیه گاز ترش، واحد آب ترش و واحد گوگردسازی از دیگر فرایندهای طرح افزایش تولید بنزین خواهد بود.مدیر شرکت پالایش نفت بندرعباس پیشرفت این طرح را 52/5 درصد اعلام کرد.وی زمان احتمالی فروش اوراق مشارکت ریالی را اواخر ماه جاری دانست.