پساب خطرناک پالایشگاه آبادان به اروند میریزد
رئیساداره حفاظت محیط زیست آبادان گفت: پساب خروجی پالایشگاه آبادان که بسیار خطرناک است هماکنون به داخل رودخانه اروند میریزد.
سید احمد موسوی آزاد با ابراز نگرانی و گلایه از تأخیر پالایشگاه آبادان در آغاز و انجام پروژههایی که در کارگروه حفاظت از سواحل و رودخانهها و با هدف کاهش حجم پسابهای آلوده هدایت شونده به رودخانهها، مصوب شدهاند، اظهار کرد: پالایشگاه در سال ۹۴ پروژهای را تحت عنوان پروژه آب مداربسته اجرا و به بهرهبرداری رساند که پیش از آن بهصورت یکبار گذر بود بهاینترتیب که پالایشگاه آبی را که از رودخانههای بهمنشیر و اروند برداشت میکرد و آن را در فرآیندهای مختلف اعم از تصفیه و پالایش که مربوط به صنعت آب بر با ظرفیت بالای است، مورد استفاده قرار میداد، در نهایت این پساب را که حجمی بیش از ۲۰ هزار مترمکعب در ساعت داشت را به رودخانه هدایت میکرد.
وی با اشاره به اینکه پسابهای پالایشگاه شامل دو بخش، پساب آلوده به مواد نفتی و روغنی و دیگر پساب بدون مواد نفتی و مورد استفاده در نیروگاهها و مبدلها است که با ظرفیتهای مجزا به رودخانه ریخته میشد، تصریح کرد: پساب مربوط به بخش اول ۶ هزار مترمکعب در ساعت بود و پساب مربوط به بخش دوم نزدیک به ۱۴ هزار مترمکعب در ساعت بود که از منگیت به رودخانه سرریز میشد.
وی گفت: با راهاندازی پروژه آب مداربسته که طی آن پالایشگاه دو سه مجموعه تصفیه آب را به طور مجزا احداث کرد آن بخش از پسابی که مواد روغنی نداشت به طور کامل قطع شد و حتی در این فرآیند آب به طور دوباره تصفیه و در چرخه استفاده قرار گرفت.
موسوی آزاد افزود: در بخش پساب روغنی که آلودگی بالایی نیز داشت با استفاده از تجهیزاتی که در اختیار داشتند قادر به کنترل و حذف ۵۰ درصد از چربی و روغن پساب برای استفاده دوباره شدند که البته بایستی یک سری اصلاحات را در دیگر واحدهایشان به انجام میرساندند.
وی افزود: اکنون پساب مقدارش کم اما غلظت آلایندگیهایش بالا رفته و تنها پروسهای که بر روی آن انجام میشود آنکه در حوضچه ROP موجود که کارش فرصت دادن بسیار پیش پا افتاده به پساب است پس از آنکه مواد روغنی بالا آمد و به هم چسبیدند با یک کف روب آن را از روی پساب جدا میکنند و هماکنون حجم قابل توجه و بالایی از مواد نفتی و روغنی همراه با پساب در رودخانه تخلیه میشود که نگرانکننده است.
موسوی آزاد تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون سه بار از بابت انجام نشدن مصوبات کارگروه حفاظت از سواحل و رودخانه توسط پالایشگاه به دادستانی شکایت بردهایم.
موسوی آزاد با بیان اینکه هر سه ماه یکبار تمام خروجیهای پالایشگاه را در هشت نقطه در اطراف پالایشگاه، پایش میکنیم، افزود: در این بررسیها میزان آلایندگیهایی که بر اساس جهت وزش باد از محیط پالایشگاه به داخل شهر نفوذ میکند را نیز پایش میکنیم که این موضوع یکی از مصداقهای شکایت ما از پالایشگاه از طریق دادستانی است.