kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۵۸۴۳
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۴

از خسارت 5 هزار میلیاردی 2 بانک تا توقف نمادهای بانکی در بورس(خبر ویژه)

یک روزنامه حامی دولت نوشت: با ادامه توقف نماد بانک‌ها، بی‌اعتمادی به بورس افزایش یافته است.



در حالی که طبق گزارش‌ها، ارزش بورس طی 4 ساله دولت یازدهم 52 درصد کاهش پیدا کرده، روزنامه اعتماد در گزارشی از قول یک کارشناس بازار سرمایه نوشت: ادامه وضعیت کنونی بانک‌ها و توقف نمادهای معاملاتی این گروه موجب از بین رفتن اعتماد معامله‌گران به بورس می‌شود. توقف طولانی‌مدت نمادهای معاملاتی در تالار شیشه‌ای به ویژه نمادهای بانکی یکی از مشکلات بازار سرمایه است و موجب می‌شود سهامداران با اگر و اما اقدام به معامله سهام در بورس کنند چرا که توقف طولانی‌مدت نماد مساوی است با حبس نقدینگی که این موضوع برای یک سرمایه‌گذار بدترین اتفاقی است که رخ می‌دهد.
ابراهیم خلیلی در ادامه در خصوص اثر مصوبه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مبنی بر تعیین تکلیف صورت‌های مالی و گزارش‌های سالانه بانک‌ها در بازگشایی نمادهای این گروه در بازار سهام اذعان داشت: هر چند برخی معتقدند براساس این مصوبه، ابهام بانک‌ها در مورد ارایه گزارش‌های مربوط به صورت‌های مالی برطرف شده است و امکان بازگشایی نماد بانک‌ها بدون برگزاری مجمع وجود دارد؛ اما بدون شک حل مشکلات این گروه به عزم جدی متولیان بازار سرمایه نیاز دارد.
وی افزود: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از نمادهای گروه بانکی بیش از یک سال است که در تالار شیشه‌ای متوقف هستند و مدیران بازار سرمایه توجهی به این موضوع ندارند که باید تلاش کنند با بازگشایی آنها از حبس طولانی‌مدت نقدینگی در بازار سرمایه که به کلیت بازار آسیب می‌رساند، جلوگیری کنیم.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بدون شک ادامه وضعیت کنونی بانک‌ها و توقف نمادهای معاملاتی این گروه موجب از بین رفتن اعتماد معامله‌گران به بورس می‌شود و بی‌دلیل هم نیست که نقدینگی تمایلی برای ورود به بازار سهام ندارد. گفتنی است؛ براساس مصوبه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی که در روز 21 شهریور امسال در 7 بند به امضای مسعود کرباسیان و ولی‌الله سیف رسیده است، اصلاحاتی مد نظر قرار گرفته و بانک‌ها فقط ملزم به ارایه یک صورت مالی و یک گزارش حسابرسی برای برگزاری مجمع شده‌اند.
یادآور می‌شود پیش از این شفاف شدن برخی نمادهای بانکی در بورس، آشکار شده بود که دو بانک (با مدیریت مدیران نجومی‌بگیر) بالغ بر 5 هزار میلیاردتومان زیان ‌بر دوش سهامداران خود باقی گذاشته‌اند.