نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
نسخه ارگان رسمی دولت برای جنازه توافق؛ روح برجام را باید درمان کرد!
سرویس سیاسی -
روزنامه رسمی دولت «ایران» در یادداشتی با عنوان «اروپا علیه تکروی ترامپ» تاکید کرد: تا آنجا که به ایران مربوط میشود، ایران به نص توافق هستهای طبق اعلام آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبند بوده اما آمریکا و ایران، هریک، دیگری را به نقض «روح برجام» متهم میکنند واین نکته باید در دستور کار بینالمللی قرار گرفته و با حضور بقیه اعضای گروه 1+5 مورد ارزیابی و درمان قرار گیرد.
نویسنده در ادامه کوشیده است نشان دهد اروپا ، چین و روسیه نمیخواهند دنباله روی ترامپ و آمریکا باشند و به برجام پایبند هستند ولی « اما این نخواستنها تا کجا میتواند در قبال آمریکا مقاومت کند، آینده روشن میکند.»
روی دیگر سخن «ارگان رسمی دولت» که ایران و آمریکا هر کدام دیگری را به نقض روح برجام متهم میکنند پس باید این موضوع در دستور کار بینالمللی قرار گیرد آن است که برجام بار دیگر مورد مذاکره مجدد قرار گیرد و کیست که نداند مذاکره مجدد امتیاز مجدد در مقابل وعدههای مجددی که جامه عمل به خود نخواهد پوشید را در پیخواهد داشت و آیا در صورت مذاکره مجدد درباره روح بیمار برجام امتیازهای فراوانی که داده شده است به جیب ملت ایران برخواهد گشت؟! سؤالی که روزنامه دولت بدان پاسخی نمیدهد!
دولت رفت و پشت سرش را هم نگاه نکرد
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده در گفتوگویی با روزنامه آرمان اظهار داشت :«وزرای پیشنهادی دولت به صورت جدی به نمایندگان قول دادند که در مرتفع کردن مشکلات منطقهای و دغدغههای نمایندگان کمک کنند و تعامل مناسبی با مجلس داشته باشند. با این وجود وزرا از فردایی که از مجلس رأی اعتماد گرفتند دیگر قولهای خود را فراموش کردند و راهی دیگری در پیش گرفتند. شرایط به شکلی است که دیگر حتی جواب تلفنهای نمایندگان را نیز نمیدهند».
جعفرزادهایمنآبادی در ادامه گفت: «بنده با مشاهده فضای مجلس میتوانم به صراحت عنوان کنم هر وزیری که در مجلس استیضاح شود رأی خواهد آورد و هیچ وزیری از استیضاح نمایندگان جان سالم به در نخواهد برد. وضعیت سه و یا چهار وزیر بسیار خطرناک و لب مرز است و هر لحظه احتمال استیضاح آنها وجود دارد».
وی افزود:«رویکرد دولت پس از گرفتن رأی اعتماد از مجلس به صورتی شکل گرفته که کار آقای روحانی برای معرفی دو وزیر باقیمانده دولت بسیار سخت شده است و نمایندگان به دنبال این هستند که به دو وزیر باقیمانده یعنی وزرای نیرو و علوم به راحتی رأی اعتماد ندهند و دولت را موظف به انجام برخی مسائل کنند».
گفتنی است در جریان رای اعتماد مجلس به کابینه دوازدهم، سکوت نمایندگان مجلس در بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی- به صورتی که برخلاف وظیفه نمایندگی، نیازی ندیدند نه در موافقت و نه در مخالفت از برنامههای وزرای پیشنهادی سخن بگویند- و حتی موافق صحبت کردن برخی نمایندگان که در مخالفت با کابینه ثبتنام کرده بودند تا اندازهای عجیب بود که روزنامههای زنجیرهای حامی دولت نیز به آن پرداخته و معترض شدند.
در همان برهه کارشناسان تاکید کردند وزرایی که امروز از بهارستان راهی پاستور میشوند در چهار سال آینده عهدهدار اداره کشور خواهند بود و شایسته نیست مجلسیها در اعتماد به آنان دچار تساهل شوند چرا که ناکارآمدی فردای دولت دوازدهم در عمل به وعدهها، به پای مجلس نیز نوشته خواهد شد.
مدعیان اصلاحات و برخورد قبیلهای با موضوع فساد
بررسی کارنامه مدعیان اصلاحات نشان میدهد که این جریان مصداق اتّم قبیله گرایی در ایران است.
براساس رفتار قبیلهای مدعیان اصلاحات، اگر فساد از جناح مقابل باشد، با جنجال رسانهای به ابزاری برای بهرهبرداریهای سیاسی و انتخاباتی برای حذف رقیب بدل میشود ولی اگر متعلق به جناح خودی باشد، سرپوش بر آن گذاشته میشود و حتی به رسم تعصبات قبیلهای و عشیرهای مجرم مورد حمایت نیز قرار میگیرد.
روز گذشته،مهدی جهانگیری رئیسگروه مالی گردشگری، نایبرئیساتاق بازرگانی تهران و برادر اسحاق جهانگیری بازداشت شد. وی بنیانگذار و موسس بانک گردشگری بوده است. شركت سرمايهگذاري ميراث فرهنگي و گردشگري ايران مشهور به سمگا نیز که بخشی از حوزه تحت مدیریت جهانگیری است، كه تيرماه 1388 با سرمايه 20 ميليارد تومانی به ثبت رسيده، ظرف مدت كوتاهي توانسته شش شركت اقماري بزرگ تأسيس كند.
روزنامه آفتاب یزد بااشاره به این موضوع در گزارشی نوشت:«پس از دستگیری حسین فریدون برادر رئیسجمهور، این بار نوبت مهدی جهانگیری برادر معاون اول شد».
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «دلیل بازداشت برادر معاون اول به طور کامل مشخص نشده اما این رویداد تبدیل به حربهای شده است از سوی مخالفان دولت، برای تخریب اسحاق جهانگیری که از اردیبهشت ماه سال جاری زمزمههای کاندیداتوریاش برای انتخابات 1400 شنیده شده است».
ربط دادن احتمال کاندیداتوری اسحاق جهانگیری در سال 1400 به دستگیری برادرش در سال 96 از سوی این روزنامه زنجیرهای و سانسور کارنامه مهدی جهانگیری مصداقی دیگر از رفتار قبیلهای مدعیان اصلاحات با موضوع فساد است.
قلمفرسایی روزنامه زنجیرهای در دفاع از متهمانی با پرونده سیاه!
روزنامه زنجیرهای بهار در گزارش تیتر یک خود احکام قضایی علیه هفت نفر از محکومان حزب منحله مشارکت در فتنه 88 را استمرار برخورد با «منتقدان» طی چهار دهه گذشته تعبیر کرد و نوشت: «همه در پشت تریبونها از اهمیت نقد و جایگاه ویژه منتقد میگویند، همه خود را نقدپذیر نشان میدهند و مشوق منتقدان و همه از پاسداشت آزادی سخن میگویند با یک «اما!» همه میگویند نقد خوب است و منتقد شایسته تقدیر و توجه «اما» به شرط آنکه نقدش سازنده باشد و همین «نقد سازنده» آغازگر توجیه برای وضع انواع محدودیتها برای منتقدان است.»
رونامه بهار در ادامه این گزارش نوشت: «چند روز پیش بود که احکام هفت نفر از چهرههای ارشد جریان اصلاحطلبی کشور صادر شد. احکامی که شامل حبس و ممنوعیت از فعالیت سیاسی و... میشد. جدا از آنکه با جستوجو در کارنامه فعالیتهای سیاسی این هفت نفر لکه سیاهی که نشانگر فعالیتی علیه نظام سیاسی مستقر باشد یافت نمیشود و هدفی جز «اجرای بدون تنازل قانون اساسی» را دنبال نمیکردند به بهانه این حکم قضایی تازه صادر شده این پرسش پیش روی ما قرار دارد که تا کِی و کجا قرار است این شیوه مواجهه با منتقدان را ادامه دهیم»
روزنامه زنجیرهای بهار در حالی از عملکرد سالم و در جهت منافع ملی اعضای حزب منحله مشارکت سخن میگوید که اعضای این تشکل منحل شده در فتنه 88 نقش فعالی داشتهاند، فتنهای که هدف اصلی آن براندازی جمهوری اسلامی به بهانه انتخابات بود، کافی است به عملکرد و پرونده افرادی که روزنامه بهار علیه احکام قضایی مرتبط با آنها قلم فرسایی شده است نگاهی گذرا بیندازیم، دستگیری در فتنه 88 به دلیل حضور فعال در آن به خوبی در پرونده این افراد قابل مشاهده است.
گفتمان سازی برای اصلاحطلبان دردی از مردم را درمان نمیکند!
روزنامه زنجیرهای شرق در یادداشتی به موضوع گفتمان سازی و مانیفست نویسی برای اصلاحطلبان پرداخت و نوشت «این کار دردی از مردم را درمان نمیکند»
سردبیر شرق در این یادداشت به دو مصاحبه از شخصیتهای اصلاحطلب در هفته گذشته پرداخته است که «مصاحبهشونده اول پاشنهآشیل اصلاحطلبی را اصلاحطلبان کاذب و دروغین میداند که همچون موریانه در حال استحاله و پوککردن جریان و گفتمان اصلاحطلبان هستند و [مصاحبه شونده دوم] بر سه محور اساسی پافشاری کرده بود: ١- نوسازی گفتمان یعنی بهروزکردن آن، ٢- برنامهریزی برای حل بحرانهای مردم و ٣- انسجام تشکیلاتی و هشداری با چاشنی آیندههراسی به این مضمون که جایگزین دولت اعتدال، دولت اصلاحات نیست؛ بلکه دولت پایداری است.»
نویسنده در پایان نتیجه گرفته است «در شرايطي كه سياست داخلي را مسائل خاورميانه، تحولات سوريه، عراق و غياب داعش، همهپرسی كردستان و لغو برجام از سوی ترامپ تحتالشعاع قرار داده، سخن از گفتمانسازي و نوشتن مانيفست براي اصلاحطلبان اگر مفيد به فايده هم باشد، دردي از مردم دوا نميكند؛ بيشتر به كار اصلاحطلبان حزبي و ماندگاري در قدرت ميخورد و براي تئوريسينهاي آن شأن و منزلت نظريهپردازان دولت و قدرت را رقم ميزند. اگرچه اينها مذموم نيست؛ اما درست در تضاد با سياست به مثابه سياست است.»
گام آخر بزککنندگان برجام؛ هر اتفاقی بیفتد ما برندهایم!
روزنامه زنجیرهای اعتماد در گزارشی به تبعات سیاسی سنگاندازی ترامپ به برجام پرداخته و نوشت: «هر اتفاقی بیفتد ما برندهایم!»
در این گزارش بااشاره به اینکه «اصلاحطلبان سیاست خود را بر دفاع از مواضع تامینکننده منافع ملی کشور ادامه خواهند داد» آمده است: عدم تائید پایبندی تهران به توافق هستهای اعتماد جهانی به آمریکا را زیر سؤال میبرد.
در گزارش اعتماد همچنین آمده است «این مسئله که آمریکاییها میخواهند زیر برجام بزنند نشان میدهد که آمریکاییها از این قرارداد دچار زیان شدهاند»
روزنامه زنجیرهای اعتماد همچنین در گزارش خود آورده است «ایران به خوبی در طول زمان اجرای برجام توانست میان آمریکا و اروپا تمایز و در برخی موارد شکافی معنادار ایجاد کند».
پس از توافق هستهای موسوم به برجام قرار بود بنا به وعدههای فراوان مقامات دولتی از جمله رئیسجمهور در همان روزهای نخست همه تحریمها برداشته شود ولی نه تنها این گونه نشد بلکه متعاقب اجرای همه تعهدات از سوی ایران در دولت گذشته و کنونی آمریکا نه تنها تحریمها برداشته نشد بلکه هر روز تحریمی جدید به تحریمهای سابق افزوده گردید!
با این وجود مدعیان اصلاحات در روزنامههای زنجیرهای به بزک کردن برجام پرداخته و هر روز از دستاوردهای خیالی توافق هستهای برای مردم ایران گزارش دادند ولی دریغ از اینکه بگویند آیا این دستاوردهای کذایی بر روی سفره مردم قابل مشاهده هست یا نه؟! آمد و رفت هیئتهای خارجی نیز در این روزنامهها پوشش یافت ولی بار دیگر سخنی از این گفته نشد که این رفت و آمدها چه فایدهای داشته است جز چند هواپیمای کاغذی و غیرکاغذی که همه چیز به آن محدود ماند و هر وقت زنجیره ایها میخواهند از برجام سخن بگویند بدان استناد میکنند و حرفی دیگر ندارند.
در رابطه با زیان آمریکا از برجام نیز واقعیت چیز دیگری است که مدعیان اصلاحات خود میدانند، دولت کنونی آمریکا میبیند که ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرده است و از سوی دیگر با نقض برجام از سوی آمریکا نیز بر ادامه روند زیان بار کنونی اصرار دارد، با این شرایط به دنبال مذاکره مجدد و افزودن تعهدات دیگری است که آن تعهدات نیز از سوی ایران اجرایی شود و آمریکا همچنان مانند سابق متعهد به انجام هیچ کاری نباشد!
نکته دیگر اینکه مدعیان اصلاحات و حامیان برجام خود در رابطه با تضاد اروپا و آمریکا در روزهای گذشته اذعان کردهاند که اروپا جز سخنان شیرینی که به مذاق ایران خوش آید در برابر آمریکا کاری نمیکند و اصولا کاری نیز از دستش بر نمیآید که انجام دهد و دل بستن به مقابله اروپا با آمریکا بر سر ایران توهمی بیش نیست.
و نکته پایانی اینکه هر کس با این اتفاقات و سابقه برجام را بزک کند جاهل نیست بلکه خائن است، آنان مزد خود را میگیرند و کاری به آن ندارند که تحریمها برداشته میشود یا نه، آنان به اذعان روزنامه زنجیرهای اعتماد «در هر حال برندهاند».