رئیسپلیس راهور خبر داد
اجرای قانون «عصای سفید» با هدف حمایت از نابینایان و ویلچرنشینان در معابر
رئیسپلیس راهورگفت: براساس اجرای قانون عصای سفید، از این پس کسانی که از ویلچر استفاده میکنند به عنوان عابر پیاده شناخته میشوند و عصای سفید روشندلان به عنوان تابلوی ایست محسوب میشود.
به گزارش سایت راهور، سردار تقی مهری دیروز در همایش بهار دانش و اجرایی شدن قانون عصای سفید اظهار داشت: تا زمانی که افرادی همچون روشندلان و یا استفادهکنندگان از ویلچر حرکت نکنند، راننده اجازه حرکت ندارد.
مهری تاکید کرد: پیگیر تصویب جرائم شدیدتر برای آن دسته از رانندگانی هستیم که قانون عصای سفید را اجرا نکنند.مهری گفت: رانندگان موظف هستند در صورت نزدیک شدن افراد استفادهکننده از صندلی چرخدار (ویلچر) یا عصای سفید از سرعت خود بکاهند و با سرعت مطمئن حرکت کنند که این متن به عنوان تبصره به ماده 129 الحاق میشود
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: رانندگان موظفند در صورت نزدیک شدن به فرد استفادهکننده از عصای سفید که عصای خود را به علامت ایست به صورت افقی به رانندگان نشان میدهد، توقف کنند و پس از عبور آن فرد به حرکت خود ادامه دهند که این متن نیز به عنوان تبصره به ماده 140 الحاق میشود.
به گفته وی اگر رانندهای در محل توقف اختصاصی معلولان و جانبازان توقف کند جریمه میشود که این متن به عنوان بند ش به ماده 163 الحاق میشود.
پیشنهاد جریمه 100 هزار تومانی برای عدم رعایت قانون عصای سفید
سردار مهری همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران گفت: از سالهای گذشته برای معلولانی که از ویلچر استفاده میکردند، یک خلأ قانونی وجود داشت بهگونهای که این افراد به عنوان عابر پیاده محسوب نمیشدند و در تصادفات حقوق آنها ضایع میشد. از سوی دیگر نابینایان نیز کمتر مورد توجه بودند که با پیگیری پلیس افراد ناتوان و کمتوان به عنوان عابرپیاده محسوب و عصای سفید به عنوان تابلوی ایست در نظر گرفته شد.
رئیسپلیس راهور ناجا تاکید کرد: با پیگیری پلیس این قانون در کمیسیون اجتماعی دولت و در هیئت وزیران تصویب و ابلاغ شده و اکنون اجرایی میشود، البته به دنبال تشدید جرایم در این حوزه هستیم و اکنون پیشنهاد ما در خصوص عدم رعایت قانون عصای سفید 100هزار تومان جریمه است، به کسانی که از ویلچر استفاده میکنند نیز در صورتی که دچار تصادف شوند دیه تعلق میگیرد.