علائم هشداردهنده نارسایی قلبی
8 درصد ایرانیها نارسایی قلبی دارند
یک متخصص قلب و عروق گفت: بر اساس گزارشهای وزارت بهداشت در سال 2001 حدود سه درصد از جمعیت ایران مبتلا به نارسایی قلب بودهاند که این آمار در حال حاضر به 8 درصد افزایش یافته است.
دکتر نسیم نادری در خصوص بیماری نارسایی قلب، به فارس گفت: نارسایی قلب به معنای این است که قلب نتواند به خوبی و با کیفیت خون را پمپاژ کند و به ریهها و سایر اعضای بدن خونرسانی مناسبی انجام دهد و این موضوع باعث میشود که خون در اندامها به طور کامل جریان پیدا نکند.
نادری افزود: آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار بالاست و حتی از تعدادی از سرطانها نیز میتواند جان بیشتری از افراد را بگیرد به طوری که 50 درصد از افراد مبتلا به نارسایی قلب در عرض پنج سال جان خود را از دست میدهند.
وی با بیان اینکه آمار افراد مبتلا به بیماری نارسایی قلب در کشور ما تقریباً دو برابر سایر کشورهای آسیایی تخمین زده میشود، در خصوص عوامل ابتلا به این بیماری گفت: پرفشاری خون، بیماریهای عروق کرونر، بیماریهای ویروسی، استفاده از مواد مخدر و روانگردان و سیگار از جمله مهمترین عوامل بروز نارسایی قلب به شمار میرود.
این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه نارسایی قلب ممکن است به آرامی آغاز و پیشرفت کند، ادامه داد: پس از گذشت مدتی از شروع بیماری علائم بیماری ظاهر میشود که تنگینفس در زمان استراحت، تورم پاها، سیری زودرس و سرفه خشک از جمله نشانههای این بیماری هستند.
نادری افزود: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تا سال 2030، 47 درصد جمعیت جهان به بیماری نارسایی قلب مبتلا خواهند شد.
وی در خصوص روشهای درمان و پیشگیری از بروز این بیماری، گفت: بیماری نارسایی قلبی روش درمان قطعی ندارد اما میتوان با رعایت سبک زندگی و ورزش، کنترل فشار خون و کاهش دادن مصرف نمک و به طور کلی اصلاح سبک زندگی از بروز این بیماری پیشگیری کرد.