سرنوشت پروژهای که زنگنه آن را دچار اغتشاش مدیریتی میدانست
فاز نخست پالایشگاه خلیجفارس 5 ماه پس از افتتاح هنوز کامل نیست!
در حالی که بیژن زنگنه سال 92 پالایشگاه ستاره خلیجفارس را دچار اغتشاش مدیریتی میدانست، با گذشت ۱۴۷ روز از افتتاح تولید مستمر بنزین در فاز نخست این پالایشگاه، هنوز این بخش تکمیل نشده و واردات ۱۲ میلیون لیتری بنزین ادامه دارد.
به گزارش تسنیم، دهم اردیبهشت ماه سال جاری تولید مستمر بنزین در فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس با حضور رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید. از این تاریخ تا امروز 147 روز یعنی قریب به 5 ماه میگذرد اما هنوز این بخش که افتتاح شده، تکمیل نیست.
در حالی که ظرفیت تولید بنزین در فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس 12 میلیون لیتر در روز است، در شهریورماه سال جاری میزان تولید بنزین در این پروژه به 8 میلیون لیتر در روز رسیده و طبق گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تا پایان سال جاری باید صبر کنیم تا فاز نخست این پالایشگاه تکمیل شود.
هم اکنون چیزی در حدود 12 میلیون لیتر در روز واردات بنزین داریم، میزان وارداتی که قرار بود با بهرهبرداری کامل از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس در کنار دیگر طرحهای پالایشی چون پروژه بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس، متوقف شود.
در حالی که تکمیل فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس به عنوان یک پروژه مهم و استراتژیک برای کشور با تأخیرهای بسیار مواجه شده و کسانی که روزی تأخیرهای این پالایشگاه را ناشی از اغتشاش مدیریتی میدانستند امروز در مقابل ادامه این تأخیرها سکوت اختیار کردهاند.
اغتشاش مدیریتی ادامه دار شد!
هفتم اسفندماه سال 92 «بیژن زنگنه» که فقط چند ماهی از وزیر شدنش در دولت یازدهم میگذشت در بازدید از پروژه پالایشگاه ستاره خلیجفارس از روند احداث این پالایشگاه ابراز نارضایتی کرد و گفت: این طرح در حال حاضر نشان دهنده یک اغتشاش مدیریتی است که میتوان از آن به عنوان موردی خاص برای تدریس استفاده کرد.
وی درصد پیشرفت این پروژه را متناسب با میزان هزینهها ندانست و اعلام کرد: «با وجود هزینههای انجام شده در این سالها حتی یک فاز این پالایشگاه هم راه اندازی نشده است.»
از این تاریخ بیش از 3 سال و نیم میگذرد و با وجود وعدههای بسیار در طول دولت یازدهم و در حالی که قرار بود اغتشاش مدیریتی در پالایشگاه ستاره خلیجفارس تمام شده و شاهد رونق این پروژه و تکمیل آن در دولت گذشته باشیم، هنوز فاز نخست این پالایشگاه تکمیل نشده است.
حال این سؤال مطرح است که چرا با وجود هزینههای بسیار در سالهای گذشته و تأکیدی که مسئولان وزارت نفت بر تأثیر برجام در تسریع در اجرای این پروژه داشته اند، هنوز یک فاز از این پالایشگاه هم به طور کامل راهاندازی نشده است؟ آیا دلیل تکمیل نشدن حتی یک فاز از این پروژه پس از سپری شدن دولت یازدهم باز هم «اغتشاش مدیریتی» است؟
تدبیر زنگنه؛ انتخاب مدیر نجومی بگیر!
ظاهرا تدبیری که زنگنه برای اصلاح روند پالایشگاه در نظر گرفته، انتخاب مدیری با سابقه دریافت و عدم بازپرداخت حقوق نجومی است! عادل آذر، رئيس ديوان محاسبات در نيمه دوم سال 95 در مصاحبهاي که اسامي مديران نجوميبگير را در رسانهها اعلام کرد، از م.الف به عنوان مدير شرکت مديريت طرحهاي صنعتي ايران (که از سال 92 تا 95 مديرعامل اين شرکت بوده است) نام برده و او را يکي از 10 مديري که با ديوان محاسبات همکاري ننموده و اموال و دريافتيهاي نامشروع خود را بازگشت نداده بودند، ياد کرد.
آذر در مصاحبه خود اعلام کرد: اين افراد مبلغي معادل حدود دو ميليارد تومان از وجوه پرداختهاي نامتعارف را به خود اختصاص دادهاند و تاکنون هيچ رقمي را بازگشت ندادهاند. پس از اين اعلام در رسانهها، م.الف از سمت خود در شرکت مديريت طرحهاي صنعتي ايران برکنار شد ولي در تيرماه سال 96، به عنوان مديرعامل بزرگترين پالايشگاه کشور منصوب گرديد.