رئیسسازمان توسعه تجارت:
صادرکنندگان از سرعت تنظیم مبادلات پسابرجامی گلهمندند
رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نارضایتی صادرکنندگان از وضعیت صادرات کشور گفت: صادرکنندگان از سرعت تنظیم مبادلات پس از برجام گلایهمندند.
گروه اقتصادی-
به گزارش خبرنگار اقتصادی کیهان، مجتبی خسروتاج در نشست خبری خود که به مناسبت روز ملی صادرات برگزار شده بود، درخصوص برخی نارضایتیهایی که در میان صادرکنندگان از شرایط فعلی وجود دارد، اظهار داشت: صادرکنندگان ما در زمان تحریمها با روشهای دور زدن تحریم آشنا شده و توانمند هستند اما در حال حاضر از سرعت تنظیم مبادلات پس برجام گلایه مندند.
وی در پاسخ به سؤال کیهان مبنی بر چرایی افت 22 پلهای رتبه ایران در تجارت فرامرزی طی سه سال اخیر و اینکه تا کی قرار است در این شاخص به عقب برویم؟ گفت: در زمینه تجارت فرامرزی 23 پله جلو رفتیم و شرایط ما بهتر شده است.
با این حال، رئیسسازمان توسعه تجارت تلویحا از موضع خود مبنی بر بهبود تجارت فرامرزی عقب نشست و بااشاره به اینکه برای بهبود این شاخص باید مواردی مثل آزادی اقتصادی بیشتر شود، اعلام کرد: اولویت ما حمایت از تولید داخل هست، لذا ممکن است توجه لازم به این شاخص صورت نگیرد.
گفتنی است، هرچند جایگاه ایران در این شاخص طی یکسال گذشته بهبود داشته اما بنا به گزارش بانک جهانی رتبه ایران در تجارت فرامرزی از بین190 کشور فعال در امر تجارت در سال گذشته میلادی 170 شده که نشانگر سقوط 22 پلهای ایران نسبت به سال 2014 میلادی میباشد. خسروتاج همچنین درخصوص جوایز صادراتی که روند آن قطع شده، بیان کرد: تا زمانی که پولی در حساب نباشد قولی درباره این جوایز نمیدهیم.وی افزود: از آقای جهانگیری درخواست داشتیم که این بخش در اول سال جایزه داشته باشد و ما هم در این زمینه گلهمند هستیم.
به گزارش خبرگزاریها، رئیسسازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: در شش ماهه ابتدای امسال یک میلیارد و200 میلیون دلار خودرو به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی 40 درصد و از نظر تعداد 38 درصد رشد داشته است.
خسروتاج با بیان اینکه به صلاح نیست که منابع ارزی را برای این بخش خرج کنیم، گفت: الان گفته میشود حدود شش تا هفت هزار خودرو در گمرکات مانده و ترخیص نشده است که این عدم ترخیص به این دلیل است که قبلا واردکنندگان خودرو به گمرکات میآوردند و بعد مجوز ورود را میگرفتند، ولی الان ما این اجازه را نمیدهیم و میگوییم ابتدا مجوز واردات گرفته شود و سپس خودرو وارد شود.