kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۴۸۵۶
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۹
پایان مرحله دوم رقابت‌های جایزه بزرگ در مراکش

تیم ملی تکواندو به تک مدال برنز عاشورزاده بسنده کرد


سرویس ورزشی -
پرونده مرحله دوم مسابقات گرندپری (جایزه بزرگ) در شرایطی بسته شد که تیم ملی تکواندو ایران موفق به کسب یک مدال برنز شد.
مرحله دوم مسابقات گرندپری(جایزه بزرگ) در سال ۲۰۱۷ در ۴ وزن المپیکی مردان و زنان از روز جمعه ۳۱ شهریورماه با حضور ۲۲۵ تکواندوکار (۱۱۲ تکواندوکار مرد و ۱۱۳ تکواندوکار زن) از ۵۶ کشور در مجموعه ورزشی «شاهزاده مولا عبدالله» شهر «رباط» مراکش آغاز شد و دیروز(یکشنبه) به پایان‌ رسید.
در روز پایانی این رقابت‌ها پیکارهای اوزان ۵۷- کیلوگرم زنان و ۶۸- کیلوگرم مردان پیگیری می‌شود که میرهاشم حسینی به عنوان آخرین نماینده کشورمان بر روی شیاپ‌چانگ رفت.میرهاشم حسینی در دیدار نخست رو در روی «پاتر لانگوباردی» از انگلیس که پیش از این سابقه حضور در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۷ و گرندپری «مسکو» را در کارنامه خود ثبت کرده است، قرار گرفت و با نتیجه ۲۰ بر ۱۱ نتیجه را واگذار کرد.
تیم ملی در این مسابقات چهار نماینده داشت و هدایت این تیم برعهده مهدی بی‌باک به عنوان سرمربی، علیرضا نصرآزادانی به عنوان مربی و مهرداد یوسفی به عنوان مربی بدنساز است. این مسابقات گرندپری (4G) است که به نفرات اول تا سوم به ترتیب ۴۰، ۲۴ و 14/40 امتیاز در راستای افزایش رنکینگ المپیکی تعلق می‌گیرد.
عاشورزاده به مدال برنز رسید
بدین ترتیب پرونده کار تکواندوکاران اعزامی ایران به این مسابقات با کسب تنها یک مدال برنز بسته شد. تک مدال برنز ایران در این مسابقات را نیز فرزان عاشورزاده کسب کرد. این تکواندوکار ملی پوش سه بار روی «شی هاپ چانگ» پهن شده در سالن «شاهزاده مولا عبدالله» شهر رباط حاضر شد. وی «قاسم مگمدوف» از آذربایجان را ۱۹ بر ۳ و «ویتو دلاکویلا» از ایتالیا را ۱۷ بر ۷ شکست داد و به نیمه نهایی راه پیدا کرده بود. هر دو این تکواندوکاران از عنوان‌داران جهان بودند و برای عاشورزاده حرفی برای گفتن نداشتند.
فرزان در نیمه نهایی در یک رقابت نزدیک ۸ بر ۷ نتیجه را به «کارلوس ناوارو» مکزیکی واگذار کرد و به نشان برنز دست یافت. این چهارمین مبارزه عاشورزاده و «ناوارو» بود. در سه مبارزه قبلی در رقابت‌های گرندپری ۲۰۱۴ منچستر، قهرمانی جهان ۲۰۱۵ چلیابینسک و گرندپری مسکو ۲۰۱۵، فرزان رقیب را شکست داده بود و این اولین پیروزی «ناوارو» بود.
کسب مدال پس از یک سال و نیم
فرزان عاشورزاده را باید کشف بزرگ بیژن مقانلو در تکواندو ایران نامید. تکواندوکاری که در رده نوجوانان توفیقی در کسب مدال نداشت، ولی در رقابت‌های انتخابی تیم ملی عملکرد خوبی داشت و با تیم ملی به مسابقات قهرمانی آسیا در قزاقستان اعزام شد و به نشان طلا دست پیدا کرد.
این تکواندوکار تنکابنی قبل از المپیک آنقدر خوب مبارزه کرد و مدال گرفت که به سونامی تکواندو معروف شد. هیچ میدانی نبود که فرزان اعزام شود و دست خالی به ایران بازگردد. طلای بازیهای آسیایی ۲۰۱۴، طلای قهرمانی جهان ۲۰۱۵، سه طلا، دو نقره و یک برنز رقابت‌های گرندپری مهمترین مدالهای عاشورزاده قبل از ریو ۲۰۱۶ بود که او را به امید اول ایران برای کسب مدال طلا معرفی کرد.
اما کسی نمی‌داند قبل از ریو ۲۰۱۶ چه اتفاقی افتاد که نه تنها فرزان، که خدابخش و مردانی هم عملکرد ضعیفی داشتند تا تکواندو بعد از المپیک ۲۰۰۰ که وارد المپیک شد، مدالی برای ایرانی‌ها نداشته باشد.
اما تبعات این شکست، نه برای فدراسیون که برای ملی پوشان این رشته سنگین بود. فرزان عاشورزاده که یک تکواندوکار فنی و باهوش بود، به یکباره تبدیل به تکواندوکاری معمولی شد. غیبت در مسابقات لیگ و تورنمنت‌ها او را از شرایط روز دور کرد و در مسابقات جهانی هم توفیقی نداشت. عاشورزاده بعد از مدتی استراحت به اردوی‌های تیم ملی بازگشت و راهی گرندپری مراکش شد.
عاشورزاده آخرین بار خردادماه ۹۵ و در مسابقات بین‌المللی یونانی به نشان طلا دست پیدا کرد و بعد از آن تا همین امروز هیچ مدالی کسب نکرده بود. در واقع فرزان عاشورزاده بعد از ۴۵۴ روز موفق به کسب مدال شد. اما فارغ از این مدال، مبارزاتی بود که فرزان در مراکش به نمایش گذاشت. نشان داد که رفته رفته از شوک المپیک خارج شده و می‌تواند به روزهای خوب گذشته بازگردد.
هر چند هنوز برخی مشکلات فنی بخصوص در زمان عقب‌افتادن امتیاز و سردرگمی و نداشتن تاکتیک مناسب برای جبران در مبارزات او مشهود است و وظیفه بی‌باک است که برای رفع آن تلاش کند ولی در مجموع این مدال برنز را باید به فال نیک گرفته و امیدوار بود که این تکواندوکار ۲۱ ساله بازهم برای تکواندو ایران در میدانهای مختلف زیبا مبارزه و چشم نواز مبارزه کرده و مدالهای خوشرنگ کسب کند.