یک کارشناس اقتصادی:
پیوستن به سازمان تجارت جهانی با منافع کشور سازگار نیست
یک کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به شرایط بینالمللی حاکم بر دنیا و شرایط ویژه کشور ما، اصرار دولت به پیوستن به سازمان تجارت جهانی به نفع کشور نیست و پیمانهای تجاری و فعالتر کردن مبادلات تجاری منطقهای بیشتر به نفع اقتصاد است.
عباسعلی نورا در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد اینکه آیا در شرایط کنونی و با توجه به شعارهای ترامپ، اصرار ایران در پیوستن به سازمان تجارت جهانی به نفع اقتصاد ایران است یا باید به فکر پیمانهای چندجانبه و منطقهای بود، اظهار کرد: برای پیوستن به WTO عزم ملی در کشور وجود ندارد و شاخصهای مختلف کشور دچار تعدد آراست.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: ایران 20 سال قبل؛ تقاضای پیوستن به سازمان تجارت جهانی را داشته و 10 سال قبل هم ناظر این سازمان شده است و در دولت نهم هم پس از اینکه این سازمان از ما خواست تا رژیم تجاریمان را به آنها ابلاغ کنیم سه سال طول کشید.
نورا خاطرنشان کرد: این تأخیرها برای پیوستن به سازمان تجات جهانی تا آنجا ادامه یافت که ایران با تحریمهای بینالمللی مواجه شد، بطوریکه در زمان تحریم دیگر صحبت از تجارت جهانی بیمعنی بود. بعد از برجام و در زمانی که اوباما رئیسجمهور آمریکا بود، بسیاری از کارشناسان بر این اعتقاد بودند پیوستن به سازمان تجارت جهانی به نفع ایران است، اما در این دوره هم عزم ملی برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی وجود نداشت و در این رابطه تعدد و تضاد آراء بسیار بود.
این کارشناسان اقتصادی با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: بسیاری از کشورها با وجود ترامپ دیگر تمایلی به پیوستن به سازمان تجارت جهانی ندارند و بعد از حضور او در راس دولت آمریکا، تجارت جهانی تا اندازهای جایگاه خود را از دست داده است.
نورا با بیان اینکه با توجه به شرایط بینالمللی حاکم بر دنیا و شرایط ویژه کشور ما، اصرار دولت برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی به نفع نیست گفت: پیمانهای منطقهای تجاری و فعالتر کردن مبادلات تجاری منطقهای بیشتر به نفع اقتصاد کشور است.