kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۹۹۶
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۸
امام جمعه ساری:

عزاداری‌های ماه محرم باید به دور از انحراف و خرافات برگزار شود

امام جمعه ساری بر ضرورت برگزاری عزاداری‌های ماه محرم به شیوه سنتی و به‌دور از انحراف و خرافات تاکید کرد.


آیت‌الله نورالله طبرسی، در جلسه ساماندهی ستاد شئون فرهنگی با بیان اینکه: ماه محرم فرصت مناسبی برای انتقال فرهنگ اسلامی و دینی به اقشار مختلف جامعه بویژه گروه‌های سنی جوان و نوجوان است.
وی با تاکید بر اینکه در عزاداری هیئت‌ها باید هم به ظواهر و هم به محتوای ‌اشعار وسخنرانی‌های وعاظ توجه شود، افزود: استفاده از شمایل‌ها و آلات موسیقی در عزاداری‌ها و بی‌محتوا بودن بعضی از ‌اشعار نوحه‌ها دور از ساحت عاشورا و امام حسین(ع) است.
وی به برخی آئین‌های سنتی عزاداری در استان نظیر نخل‌گردانی، علم گردانی، تعزیه‌خوانی، قوم بنی‌اسد و...اشاره کرد و برضرورت برگزاری عزاداری‌های ماه محرم به شیوه سنتی و بدور از انحراف و خرافات تاکید کرد.
نماینده ولی فقیه در زماندران گفت: بهتر است ‌اشعار مذهبی در قالب طرح کنگره شعر عاشورایی، پالایش شده و متناسب با فرهنگ اهل بیت (علیهم‌السلام) به مداحان ارائه شود.
وی با تاکید براینکه هیئت‌های مذهبی باید کانون ترویج فرهنگ ولایت و محلی برای غنا بخشیدن به برنامه‌های محرم باشند، یادآورشد: تمامی نهادهای ذیربط در برگزاری هرچه باشکوه‌تر عزاداری ایام محرم و صفر، مکمل یکدیگر باشند.
آیت‌الله طبرسی از محرم به‌عنوان رسانه شیعه یادکرد و گفت: متاسفانه بسیاری از عزاداری‌ها به خیمه‌های بدون حضور روحانی کشیده شد و این مهم باید مدیریت شود.
آیت‌الله طبرسی به برگزاری عزاداری در مکانی متمرکز و منسجم تاکید کرد و گفت: تدابیری برای انجام این کار در مرکز استان اتخاذ شود.
رئیس‌سازمان تبلیغات اسلامی مازندران نیز در این جلسه شناخت و پرهیز از آسیب‌ها و خرافات مذهبی در محرم را ضروری دانست.
وی گفت: به دلیل تقارن دهه اول محرم با هفته امر به معروف و نهی از منکر و همچنین هفته دفاع مقدس تلاش می‌شود تا عزاداری محرم بصورت منسجم برگزار شود.
وی افزود: در برخی از مراسم محرم اطعام‌دهی می‌شود اما از مبلغ و سخنران در آن مراسم بهره‌گیری نمی‌شود که این امر نوعی آسیب تلقی می‌شود.
شکریان استفاده از ابزار آلات موسیقی در دسته‌روی‌ها را از دیگر آسیب‌های این ماه عنوان کرد و گفت:اگر چه قمه زنی در استان کم شده است اما ضرورت دارد در صورت مشاهده جلوگیری شود.
وی استفاده از ‌اشعار بی‌محتوا در مراسم عزاداری ماه محرم را از دیگر آسیب‌های این ماه عنوان کرد و افزود:گاهی افراط و تفریط با استفاده از سیستم‌های صوتی آزاردهنده تا پاسی از شب در ماه محرم مشاهده می‌شود که لازم است در جهت جلوگیری از این موارد تدابیر درست اتخاذ شود.
شکریان به برپایی چادرهای عزاداری در خیابان‌ها ‌اشاره کرد و ادامه داد: با وجود مساجد و تکایا ضرورتی برای برپایی چادر و خیمه در خیابان‌ها وجود ندارد گاهی دیده می‌شود مساجد خالی است و عزاداران در خیمه‌های خیابانی عزاداری می‌کنند.
رئیس‌سازمان تبلیغات اسلامی مازندران گفت: استفاده از آرایش‌های کذایی در روز تاسوعا و عاشورا نوعی انحراف فرهنگی و مغایر با عرف وشئونات اسلامی و ملی است که باید با متخلفان برخورد شود.
وی برگزاری عزاداری امام حسین(ع)را بصورت منسجم و متمرکز امری لازم دانست.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران هم از برگزاری برنامه‌های مذهبی در 200 بقعه متبرکه استان در ایام محرم خبر داد.
حجت‌الاسلام ابراهیم حیدری برگزاری اجتماع لبیک یا حسین(ع) در امامزاده یحیی(ع) و امامزاده عبدالحق سوادکوه، همایش رهروان زینبی خواهران، همایش نهضت بیداری با خطبه‌های علوی، تجمع لبیک یا رسول‌الله را از برنامه‌های اوقاف مازندران در ایام محرم اعلام کرد.
عیسی طوسی مدیرکل اجتماعی استانداری مازندران نیز در این جلسه گفت: بیش از یک هزار میلیارد تومان در ماه محرم اطعام‌دهی می‌شود در حالی که می‌توان با این هزینه در تأمین مسکن و یا ازدواج نیازمندان کمک‌رسانی کرد.