پیشبینی اقتصاددانان
با سیاستهای کنونی دولت بیکاری و رکود ادامه خواهد یافت
تعدادی از اقتصاددانان با انتقاد از سیاستهای اقتصادی غلط دولت روحانی، از ادامه رکود و بیکاری در صورت تداوم روند فعلی خبر دادند.
به گزارش نود اقتصادی، 10 اقتصاددان ضمن واکنش نسبت به سیاستهای غلط دولت نخست حسن روحانی خصوصا در زمینه مسکن و رکود اقتصادی، از ادامه این سیاستها در دولت دوازدهم انتقاد کردند.
عباسعلی ابونوری، رئیس سابق دانشکده اقتصاد تهران مرکز با اشاره به اینکه رکود ایجاد شده در بحث مسکن در کوتاه مدت برطرف نمیشود، اظهار داشت: وضعیت بیکاری و رکود وجود خواهد داشت و فکر نمیکنم تا چهار سال آینده از بین برود.
وی افزود: دولت مجبور است برای تعدیل کردن رکود دست از سر نرخ تورم بردارد و این ضعف دولت نیست و برای اینکه از رکود خارج شویم باید تورم بالاتر برود.
محمدعلی احمدی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: در بخش مسکن اگر سیاستهای گذشته اجرا شود احتمال ادامه رکود در این حوزه وجود دارد اما اگر دولت رویکرد خود را به انبساط پولی تغییر دهد ممکن است مسکن از رکود خارج شود.
قدرتا... اماموردی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیزخاطرنشان کرد: بعید میدانم که وضعیت مسکن تغییر کند شاید در نیمه دوم چهار سال آینده یک رونق بسیار مختصری صورت بگیرد اما در کل آن چنان تغییری ایجاد نمیشود.
در ادامه، یحیی آلاسحاق، عضو اتاق بازرگانی و وزیر اسبق بازرگانی گفت: چنانچه نگاه دولت تغییر نکرده و نتواند نرخ تک رقمی تورم را حفظ کند احتمالا از ماههای بعد تورم دو رقمی شده و کالاهای ضروری مردم هم گرانتر شود.
همچنین عزیز آرمن رئیس دانشکده اقتصاد شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه اگر درآمد نفتی افزایش یابد و بتواند هزینههای عمرانی را تأمین کند احتمال اینکه مسکن تکان بخورد و از این خمودگی رها شود وجود دارد، اضافه کرد: اما این بستگی به درآمد نفت دارد و کماکان اقتصاد ایران در رکود گیر افتاده است.
عبدالمجید شیخی، نویسنده کتاب توسعه و برنامهریزی نیز عنوان کرد: وعدههای تحقق نیافته بازار را دچار انبساط میکند بنابراین تورم افزایش خواهد یافت.
در ادامه، محمود عیسوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه تصریح کرد: بهبود بازار مسکن به اراده دولت بستگی دارد اگر روالی که تاکنون دولت پیش گرفته ادامه دهد هیچ تغییری در وضعیت مسکن رخ نمیدهد.
وی ادامه داد: دولت معتقد است که بانکها مشکلی ندارند اما بانک مرکزی اعلام کرد که به دنبال ادغام بانکها است و این بدان معنی است که پذیرفتهاند بانکها مشکل دارند و با ورشکستگی مواجه هستند و به ناچار مجبور هستند آنها را با هم ادغا کنند بنابراین دولت باید اصلاح ساختاری جدی را در نظام بانکداری کشور به وجود بیاورد.
در این رابطه بیژن عبدی، مسئول کمیته راهبری اقتصاد مقاومتی رسانه ملی با بیان اینکه اگر دولت بخواهد سیاستهای چهار سال گذشته را ادامه دهد نتیجهای جز تداوم رکود را شاهد نخواهیم بود، گفت: یک نگرانی بزرگی که در حوزه بانک وجود دارد افزایش حجم نقدینگی است که با توجه به ولخرجیهای دولت تشدید هم میشود و این خطر تورم زیاد را در پی دارد.
همچنین موسی احمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه ابهر تصریح کرد: با توجه به وضعیت رکود تورمی موجود در کشور ادامه سیاستهای کاهش تورم موجب اثرات رکودی بیشتر در اقتصاد خواهد شد و به نظر میرسد لازم است سیاستهایی در زمینه خروج غیرتورمی از رکود اندیشیده شود.
آلبرت بغزیان، عضو تجدید نظر شورای رقابت نیز عنوان کرد: رکود در حال حاضر به شدت فراگیر است. متاسفانه دولت روی کاهش تورم تمرکز کرده و رکود را فراموش کرده است.
به گفته وی، به هیچ وجه اقتصاد ایران در شرایط کنونی از رکود خارج نشده است.