رئیس پلیس راهور ناجا:
تعداد خودروها در چند سال آینده به ۴۰ میلیون میرسد
رئیس پلیس راهور گفت: هم اکنون تعداد خودروها 19/5 میلیون است که در چند سال آینده به حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون خودرو میرسد.
به گزارش مهر، سردار تقی مهری در نشست دادستانی کل کشور درباره حوادث رانندگی افزود: در سال ۸۴ بیش از ۲۷ هزار و ۷۰۰ نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند که این رقم در پایان سال ۹۵ به ۱۶ هزار نفر کاهش پیدا کرد.
وی گفت: در سال ۸۴ با ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو مواجه بودیم که تعداد خودروها در پایان سال ۹۵ به ۱۹ و نیم میلیون دستگاه خودرو رسید و تعداد موتورسیکلت هم از ۴ میلیون در سال ۸۴ به ۱۱ و نیم میلیون دستگاه در سال ۹۵ افزایش یافت که در کل ما ۳۱ میلیون وسیله نقلیه در پایان سال ۹۵ داشتیم.
سردار مهری افزود: فقط در سال ۹۵ حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار وسیله نقلیه نو شمارهگذاری شد و امسال هم بیش از ۶۰۰ هزار دستگاه وسیله نقلیه اضافه شده است و ما هم اکنون بیش از ۲۷ میلیون فرد دارای گواهینامه داریم.
وی درباره آمار جانباختگان ناشی از تصادفات اتوبوسها در درون و برون شهرها افزود: در سال ۹۲ در این ارتباط ۱۱ نفر در درون شهرها و ۱۹۶ نفر در خارج از شهرها، در سال ۹۳، شش نفر در درون شهرها و ۱۰۱ نفر در برون شهرها، در سال ۹۴ هفت نفر در درون شهرها و ۱۷۹ نفر در برون شهرها و در سال ۹۵ نه نفر در درون شهرها و ۱۶۳ نفر در برون شهرها جان باختند که در چهارماهه ابتدایی امسال هم شاهد مرگ دو نفر در درون شهرها و ۴۲ نفر در بیرون شهرها بودیم که مجموع این آمار نشان میدهد که از سال ۹۲ تا چهار ماه ابتدایی امسال ۷۱۸ نفر در تصادفات اتوبوسها جان باختند.
وی گفت: در ۴ ماه ابتدایی امسال مجموع فوتشدگان تصادفات رانندگی شامل سواری، وانت و... ۵ هزار و ۳۷۱ نفر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۲ نفر کاهش داشته است.
رئیس پلیس راهور ناجا در ادامه به نصب تجهیزات الکترونیکی و دوربینها در این سالها اشاره کرد و گفت: قرار است تا پایان سال آینده ۱۸۰۰ دستگاه دوربین ثبت تخلف در جادهها نصب شود که تاکنون ۱۲۰۰ دستگاه نصب شده است که همه اینها به ۳۴ هزار کیلومتر جاده اختصاص مییابد درحالیکه ما ۲۱۷ هزار کیلومتر جاده در سطح کشور داریم که برونشهری است و ۴۵۰ هزار کیلومتر جاده هم در درون شهرها داریم. وی گفت: باید همه جادههای کشور به سامانههای ثبت تخلف مجهز شوند تا رفتار رانندگان را بتوانیم کنترل کنیم.
سردار مهری گفت: بیش از ۹۵ درصد حمل و نقل کشور ما زمینی است و حمل و نقل ریلی در مقایسه با سایر کشورها بسیار کمتر است.
وی درباره مقایسه تلفات رانندگی ایران با آسیا و دیگر نقاط جهان افزود: در آسیا به ازای ۱۰ هزار وسیله نقلیه در سال ۱۰ نفر کشته میشوند که این عدد در کشور ما در سال ۸۴ معادل ۳۲ نفر بود و در پایان سال ۹۵ به ۵ نفر کاهش یافت. درحالیکه میانگین جهانی ۷/۷ نفر است و در آمریکا 7/2 نفر است.
سردار مهری افزود: استفاده از وسیله نقلیه شخصی در کشورهای اروپایی بسیار کم است و مردم بیشتر از حمل و نقل عمومی و به ویژه ریلی استفاده میکنند.