شخصیتها، گروهها و کارشناسان فرهنگی و سیاسی:
مسلمانان میانمار قربانی یک توطئه سازمان یافتهاند /دیگر آبرویی برای سازمانهای بینالمللی نمانده است
شخصیتها، گروهها و کارشناسان فرهنگی و سیاسی در ادامه واکنشها به جنایات رژیم میانمار علیه مسلمانان این کشور با تاکید بر اینکه مسلمانان میانمار قربانی یک توطئه سازمان یافته شدهاند تاکید کردند : دیگر آبرویی برای سازمانهای بینالمللی نمانده است.
آیتالله مرتضی مقتدایی عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با فارس، با اشاره به نسلکشی مسلمانان در میانمار اظهار داشت: یکی از مسائلی که واقعا مایه تاسف در این زمان است کشتار و به خاک و خون کشیدن جمعی از مسلمانان در روز روشن و در ملأ عام مقابل چشم جهان اسلام است.
آیتالله مقتدایی ادامه داد: ما شاهد این هستیم که جمعی از مسلمانان میانمار از خانه و زندگی خود آواره شده و تعدادی از آنها زنده زنده در آتش سوزانده میشوند و همه اینها در مقابل چشم مجامع بینالمللی و مدعیان حقوق بشر است که هیچ اقدامی حتی در حد انزجار از این نسلکشی ابراز نمیکنند.
عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه از مدعیان حقوق بشر که همیشه در این موارد ساکت بودهاند توقعی نیست افزود: از کشورهای اسلامی تعجب میکنیم که چرا همچنان ساکت هستند و جلوی این فجایع را نمیگیرند.
وی در عین حال یادآور شد: علمای جهان اسلام اقدامات و توصیههایی داشتهاند و این فجایع را محکوم کردهاند و از مسلمانان خواستهاند که با راهپیمایی انزجار خود را از این نسلکشی اعلام کنند.
آیتالله مقتدایی با بیان اینکه علمای جهان اسلام از مسلمین درخواست کردهاند که مانع از ادامه این جنایات شده و به مسلمانان میانمار کمک کنند، خاطرنشان کرد: مسئولان جمهوری اسلامی نیز در حدی که گفته شده اقدامات خوبی انجام دادهاند و ظاهرا اجلاس فوق العاده در این زمینه با پیشنهاد ایران صورت گرفته است.
عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان تاکید کرد: انتظار ما از وزارت خارجه و شخص وزیر این است که به صورت جدی اقداماتی را در این زمینه انجام داده و از مسئولان کشورهای دیگر که با آنها در ارتباط هستند بخواهند در این زمینه اقدام کنند.
کشورهای اسلامی با هم متحد شوند
محمدصادق آهنگران عضو هیئت امنای هیئت رزمندگان اسلام نیز در گفتوگو با فارس گفت: تجربه نشان داده که در دفاع از حقوق بشر هیچ امیدی نمیتوان به نهادهای بینالمللی و از جمله سازمان ملل داشت و دفاع آنان از حقوق بشر صرفاً در حد یک ادعا است و مسلمانان نباید به این ادعاها دل خوش کنند.
وی ادامه داد: کشورهای جهان و به ویژه آزادیخواهان و مسلمانان جهان در دفاع از حقوق مسلمانان مظلوم و تحت ستم میانمار باید با هم متحد شوند و اجازه ندهند تا بیش از این اینگونه ستمها بر آنان روا داشته شود.
قربانی یک توطئه سازمان یافته شدهاند
شهاب نوروزیان دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا نیز گفت: مسلمانان میانمار در سایه یک سکوت مرگبار که ناشی از ناتوانی یا انفعال مجامع بینالمللی و به اصطلاح حقوق بشری است، قربانی یک توطئه سازمان یافته شدهاند.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا خاطر نشان کرد: انتظار از قوه مجریه، بخصوص وزارت امور خارجه نیز این است که با در پیش گیری یک دیپلماسی فعال و ارتباط با مراجع و مجامع بینالمللی مانند دبیرکل سازمان ملل و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و نیز رایزنی با دیگر کشورهای مسلمان و همچنین کشورهایی مانند روسیه و چین جهت همراهی با سیاستهای کشورمان، مقدمات حل این مشکل، اتمام قتل عام و کمکرسانی به بازماندگان را فراهم آورد.
سیامک مرهصدق نماینده کلیمیان ایران نیز گفت: سکوت مجامع جهانی در برابر کشتار مسلمانان در میانمار نشان دهنده استفاده ابزاری از مفاهیمی همچون حقوق بشر است و سکوت این مجامع در قبال این موضوع در واقع آبرویی برای آنها باقی نگذاشته است.
فراکسیون حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در بیانیهای نسلکُشی مردم مظلوم میانمار را محکوم کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است : دولتمردان و نهادهای مسئول بدانند که کمکاری در محکومیت و توقف این نسلکشی میتواند خسارتهای جبرانناپذیری برای جهان اسلام در بر داشته باشد و امید است با اقدامات مقتضی هر چه سریعتر این غائله شوم پایان یابد.
نمایندگان و فعالان نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز از قوه قضائیه خواستند هرچه سریعتر در جهت حمایت از مسلمانان میانمار از جایگاه حقوقی خود استفاده کند و گزارشی از اقدامات انجام شده توسط خود را به مردم شریف ایران گزارش دهد.