پوتین
کرهشمالی از عراق و لیبی عبرت گرفته است و هرگز دست از توان اتمیاش برنخواهد داشت
رئیسجمهور روسیه میگوید، عراق و لیبی مثالهایی هستند که رهبران کره شمالی با استناد به اوضاع امروز آنها متقاعد شدهاند که تنها عامل بازدارنده توان هستهایشان است که میتواند از آنها محافظت کند و هیچ تحریمی هم آنها را منصرف نخواهد کرد.
سرویس خارجی-
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در جریان یک کنفرانس خبری در پایان نشست بریکس که روز دوشنبه برگزار شد گفته، «رهبران کره شمالی با استناد به مثالهایی نظیر عراق و لیبی متقاعد شدهاند که تنها عامل بازدارنده هستهای میتواند از آنها محافظت کند و هیچ تحریمی هم آنها را منصرف نخواهد کرد. آنها شاید به خاطر تحریمها به علفخواری بیفتند اما دست از برنامه هستهای خود برنخواهند داشت.»
به گفته پوتین «تحریمهای شدیدتر علیه کره شمالی، رهبران پیونگ یانگ را تغییر نخواهد داد بلکه منجر به مصائب انسانی در ابعادی گسترده خواهد شد.» وی همچنین نسبت به «تحریک هر چه بیشتر تشنج نظامی حول کرهشمالی» هشدار داده و گفته: «این کار منجر به یک فاجعه جهانی خواهد شد.»
رئیسجمهو روسیه در عین حال ضمن محکوم کردن آزمایشهای هستهای اخیر کره شمالی اظهار داشته: «این تحریکات نظامی نمیتواند منجر به اتفاق شایان ذکری گردد و راهی جز راه مسالمتآمیز وجود ندارد. روسیه که دارای مرز مشترک با کره شمالی است، بارها و بارها با پیوستن به چین خواهان مذاکره با پیونگ یانگ شده و پیشنهاد داده که آمریکا و کره جنوبی تمام بازیهای جنگی و برنامه تست خود را در قبال کره شمالی متوقف کنند. کره شمالی روز یکشنبه ششمین و قدرتمندترین آزمایش هستهای خود را انجام داد که گفته شده یک بمب هیدروژنی پیشرفته برای موشکهای دوربرد است.
این آزمایش که به وقوع یک زلزله 6/3 ریشتری منجر شد با محکومیت شدید بینالمللی روبهرو شده و در این زمینه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا هم تأکید کرد که مماشات با کره شمالی بینتیجه است. اما محکومیتهای بینالمللی سبب نشده که کره شمالی دست از آزمایشهای موشکی خود بردارد. این کشور اعلام کرده که روز9 سپتامبر(18 شهریور) به مناسبت سالگرد تاسيس کشور کره شمالي یک موشک بالستيک بين قارهاي دیگر پرتاب خواهد کرد.
نشست بینتیجه
نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحریم کرهشمالی به دلیل آزمایش هستهای اخیر اما بینتیجه به پایان رسید و بحث بر سر تشدید تحریمهای کره شمالی به نشستهای آینده موکول شد. این نشست اضطراری به درخواست آمریکا، ژاپن، بریتانیا، فرانسه و کره جنوبی روز دوشنبه تشکیل شده بود.
به گزارش تسنیم، سفیر روسیه در سازمان ملل در این نشست اظهار داشت، راهحلهای نظامی نمیتواند مشکلات در شبه جزیره کره را حل کند. وی با تاکید بر حفظ آرامش، خودداری از هرگونه اقدام شتابزده را خواستار شد که میتواند به تنشها دامن بزند. همچنین «فرانسوا دولاتر» نماینده فرانسه در سازمان ملل گفت: «از جامعه جهانی میخواهیم روشی قاطع را که متناسب با خطرات این موضوع باشد اتخاذ کند، زیرا همه ما در معرض تهدید هستیم.» وی خواستار اعمال تحریمهای جدید علیه کره شمالی و اجرای تحریمهای کنونی به شکلی قاطعانه و سختتر شد و گفت: «کره شمالی باید به معاهده ممنوعیت سلاح هستهای بپیوندد.»
قرارداد نظامی سنگین
بین واشنگتن و سئول
کاخ سفید هم با صدور بیانیهای اعلام کرد، «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا طی گفتوگویی تلفنی با «مون جائه این» رئیسجمهور کرهجنوبی، موافقت اولیه خود با فروش تسلیحات و مهمات نظامی آمریکایی به ارزش چندین میلیارد دلار به کرهجنوبی را اعلام
کرده است.
به گزارش اسکاینیوز، در بیانیه کاخ سفید به جزئیات قراردادهای جدید اشارهای نشده است.کاخ سفید در این بیانیه تصریح کرده، «روسای جمهور دو کشور بر تهدید بزرگی، که اقدامات تحریکآمیز کرهشمالی علیه تمامی جهان ایجاد کرده است، تأکید و توافق کردند با استفاده از تمامی امکانات موجودشان، فشارها بر کرهشمالی را افزایش دهند.» طبق اعلام موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، واشنگتن طی سالهای 2010 تا 2016 تسلیحاتی به ارزش حدود 5 میلیارد دلار به سئول فروخته است!
اروپا در تیررس موشکهای کره شمالی
«فلورنس پارلی»، وزیر دفاع فرانسه هم روز سهشنبه در سخنرانی خود خطاب به نیروهای ارتش این کشور هشدار داد «کره شمالی قادر است زودتر از پیشبینیها، اقدام به ساخت موشکهای بالستیکی کند که میتوانند اروپا را هدف قرار دهند.» وزیر دفاع فرانسه افزود: «سناریوی وخامت اوضاع و رسیدن آن به درگیریهای عمده را نمیتوان منتفی دانست.»
روزنامه انگلیسی گاردین هم در گزارشی نوشته، «بحران کرهشمالی محصول پایبند نبودن کشورهای هستهای به پیمان «انپیتی» است.»