kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۳۰۰
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۳
دبیر کارگروه مد و لباس:

پوشاک خارجی بی‌کیفیت در شمال تهران با ۵ برابر قیمت واقعی فروخته می‌شود



دبیر کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد با ‌اشاره به اینکه بیشتر پوشاک از رده خارجی که در خود کشورهای اروپایی 50 یورو (حدود 200 هزار تومان) قیمت دارد، اعلام کرد این پوشاک در شمال تهران تا بیش از یک میلیون تومان (پنج برابر) هم فروخته می‌شود.
حمید قبادی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با اعلام اینکه سالی دو میلیارد دلار پوشاک به کشور وارد می‌شود، اظهار داشت: قاچاق پوشاک به کشور در حالیست که حدود 65 میلیون دلار هم به طور رسمی و براساس ضوابط وارد می‌کنیم.
وی افزود: براساس آخرین گزارش‌ها از جمله گزارش مرکز آمار مصرف پوشاک و اقلام مرتبط آن مانند کیف و کفش در ایران رقمی بین30 تا 50 هزار میلیارد تومان است.
دبیر کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد درباره حضور نشان‌های خارجی در بازار پوشاک کشور گفت: زمانی که شرایط نابرابر را برای این نشان‌ها در مقابل تولیدات داخلی فراهم و برای آنها فرش قرمز پهن می‌کنیم، مردم به آنها اقبال نشان می‌دهند و وارد کنندگان این نشان‌ها بدون پرداخت عوارض و از راه‌های غیر قانونی کالای خود را به داخل قاچاق می‌کنند.
به گفته قبادی، در یکسال و نیم گذشته هزینه‌ها را برای وارد کنندگان این نشان‌ها برای ساماندهی بازار پوشاک کشور افزایش یافته است.
به گزارش فارس، وی با‌اشاره به اینکه کالاهای وارداتی که به عنوان نشان‌های معروف وارد کشور می‌شود بیشتر کالاهایی است که یا اصالت ندارد یا تقلبی یا از رده خارج است، بیان کرد: پوشاک از رده خارج بیشترین ضرر را به خریداران داخلی می‌زنند.
دبیر کار گروه مد و لباس وزارت ارشاد ادامه داد: این کالاها در فروشگاه‌های اصلی و اروپایی بیش از 50 یورو (حدود 200هزار تومان) نیست در حالی که همان پوشاک در فروشگاه‌های شمال شهر تهران به قیمت‌های بیش از یک میلیون تومان (پنج برابر) عرضه می‌شود.
قبادی گفت: برخی از انواع پوشاک نیز در داخل تولید اما برچسب خارجی روی آنها نصب می‌شود که بیشتر آنها شناسایی و به آنها تذکر داده شده است. وی افزود: مردم برای خرید از فروشگاه‌هایی که به عنوان نشان تجاری فعالند قیمت و اصالت کالاها را از پایگاه‌های اینترنتی آن نشان‌ها مطلع شوند.وی اضافه کرد: برخی از کسانی که به عنوان پدرخوانده برندهای خارجی پوشاک در کشور فعالند فروشگاه‌هایی در مراکز تجاری مهم در اختیار دارند و فقط 12 درصد از فروش خود را به عنوان اجاره بها به صاحبان آن مراکز می‌پردازند و اخیرا تلاش کرده‌اند این مبلغ به چهار درصد کاهش یابد.
گفتنی است، روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم امضای تفاهم نامه‌ای اعلام کرد رقم قاچاق پوشاک که حدود 2/5 میلیارد دلار عنوان می‌شود، درست نیست و رقم واقعی بیشتر از رقم مذکور است.