kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۱۶۷
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۵
اژه‌ای خبر داد

تصمیم جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی؛ حصر همچنان باقی می‌ماند

سخنگوی قوه قضائیه گفت: شنیده‌ام که در جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی این موضوع با وجود اینکه جزو دستور جلسه شورا نبوده اما مطرح می‌شود اما باز قرار می‌شود حصر همچنان باقی بماند.


به گزارش فارس، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در صدوهفدهمین نشست خبری خود با ابراز تأسف از حادثه واژگونی اتوبوس و جان باختن دختران دانش‌آموز، گفت: جا دارد دولت و وزارتخانه‌های ذی‌ربط تدبیری داشته باشند که دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم، دادستان هم در این موضوع وارد شده اما باید حتما اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
علیرضا رجایی 2 سال بعد از آزادی
دچار سرطان شده است
اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی خبرها عنوان شده که علیرضا رجایی در زندان به بیماری سرطان مبتلا شده که منجر به تخلیه چشم وی در بیمارستان شده و ادعا شده که بهداری زندان به وضعیت او رسیدگی نکرده است، گفت: این فرد بعد از دو سال از آزادی، سرطان گرفته که ما هم ناراحت هستیم. این فضاسازی‌ها نه قصد حمایت از یک فرد دارد و نه چیزی را درمان می‌کند. بلکه خیلی وقت‌ها فضا را مشکل‌تر می‌کند. براساس بررسی‌های صورت گرفته آثاری از سرطان در پرونده‌اش وجود نداشته و نقل شده که بعد از دو سال از زندان، سرطان گرفته است.وی افزود: پرونده این فرد را به مناسبتی گرفته بودم و دیدم آن موقع مانند سایر افراد بابت درد دندان و ناراحتی‌های دیگر از همین قبیل به بهداری زندان یا متخصصین در بیرون مراجعه کرده است.
صدور کیفرخواست
 برای ۲۰ متهم پرونده نجومی‌ها
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص پرونده حقوق‌های نجومی گفت: 20 نفر طبق گفته دادستان تهران پرونده‌شان آماده شده و کیفرخواست خورده و به دادگاه رفته اما هنوز حکم صادر نشده است. علت صدور کیفرخواست به خاطر این بود که نه تنها حقوق دریافتی زیاد بوده بلکه بر خلاف قانون و جرم بوده است. این تعداد از نظر دادسرا مجرم شناخته شده و برای 20 نفر کیفرخواست صادر شده است و درباره تعداد بیشتری هم در دادسرا هنوز مشغول هستند.
اژه‌ای گفت: برخی از این افراد یک شرکت زیان‌ده را با سند‌سازی، سود‌ده نشان دادند و مبلغی را به عنوان سود بین خود تقسیم کردند. بنابراین نه تنها باید پول را برگردانند بلکه باید مجازات هم بشوند.
وی افزود: چه بسا هم گیرنده وجه اضافی مقصر و مجرم نباشد اما در عین حال باید پول را برگرداند و مافوقش ممکن است مجرم باشد که در دادسرا در حال رسیدگی است. درباره تبرئه دیوان محاسبات و اینکه این افراد تبرئه شدند، الان اطلاعی ندارم.
معاون قوه قضائیه ادامه داد: دولت در موضوع حقوق‌های نجومی نسبت به آینده اقداماتی داشت اما نسبت به گذشته اقدامی نکرد و دیوان محاسبات هم کسی را به قوه قضائیه معرفی نکرد اما با رسیدگی‌هایی قوه قضائیه و برخی سازمان‌ها، پرونده‌هایی تشکیل شده که در حال رسیدگی است.
34 مورد  از قراردادهای املاک شهرداری فسخ شد
 محسنی اژه‌ای درباره پرونده‌های املاک شهرداری گفت: دو مسئله موجب طولانی شدن پرونده‌ها می‌شود که یک بحث، مسائل کارشناسی است. از جمله پرونده‌هایی که در ارتباط با مسائل کارشناسی مشکل دارد، همین پرونده است. در پرونده‌های این چنینی، تلاش قوه قضائیه استیفای حق مردم یا نهاد دولتی و عمومی است.
وی افزود: در پرونده شهرداری تا چندی قبل، 34 مورد قراردادهایی بود که با کمک شهردار سابق تهران و برخی اقدامات قوه قضائیه، فسخ شد. با توجه به تعداد نفراتی که احضار شدند، کارشناسی‌هایی انجام شده، بررسی قراردادها، کار کمی انجام نشده است اما هنوز پرونده به دادگاه نرفته و کیفرخواستی صادر نشده و به نظرم کارها به خوبی انجام شده است.
کیفرخواست پرونده مداحان بازداشت شده صادر نشده است
اژه‌ای در پاسخ به سؤالی درباره پرونده دو مداحی که بازداشت شدند و اتهامات این افراد که دادستان تهران گفته، اخلاقی است و اینکه گفته می‌شود این افراد با یک زن که جاسوس بوده و در یکی از سفارت‌ها مشغول بوده ارتباط داشتند، گفت: در این پرونده هنوز کیفرخواستی صادر نشده است. پرونده در دادسرای ویژه روحانیت بود و قسمتی از پرونده را به دادسرای تهران ارجاع دادند و هنوز منجر به صدور قرار نشده است. از آن خانم هم اطلاع ندارم که چنین خانمی بوده و جاسوس بوده یا خیر. دادستان تهران گفته اتهام اینها امنیتی نیست.
ماجرای موسسه مالی فرشتگان
و اموالی که به غارت رفت
 محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده موسسه مالی کاسپین اظهار داشت: در این ارتباط بانک مرکزی یک خط اعتباری تشکیل داد و 15 هزار میلیارد ریال تا به امروز از این خط اعتباری برای پرداخت به کسانی که سپرده خود را می‌خواستند استفاده شده است.برای پرداخت‌ها نیز یک جدول‌بندی ایجاد شده است. تا به امروز به 80 شعبه کاسپین اجازه فعالیت داده شده و این افزایش پیدا می‌کند. 960 میلیارد تومان هم از پول‌های خود این شرکت‌ها به مردم پرداخت شده که جدای از 15 هزار میلیارد ریال است. از مردم درخواست دارم وقتی یک شرکتی سود زیادی دارند، واقعا شک کنند.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: یکی از گله‌هایی که ما از دولت و بانک مرکزی داشتیم، ایحاد این شرکت‌ها بدون نظارت بود. چرا باید بنشینیم تا شرکتی مثل فرشتگان ایجاد شود. بازپرس لیستی درباره مسئول فرشتگان به من داده بود که واقعا کله آدم سوت می‌کشد. چه اموال زیادی که این فرد به نام همسر و سایر بستگان خود نکرده است.
حصر همچنان باقی می‌ماند
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت رفع حصرگفت:‌ مصوبه شورای عالی امنیت ملی در مورد حصر قانونی و لازم‌الاجراست و هیچ کس حق مخالفت با آن را ندارد. شنیده‌ام که در جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی این موضوع با وجود اینکه جزو دستورجلسه شورا نبوده مطرح می‌شود و باز قرار می‌شود حصر همچنان باقی بماند.
وی اظهار داشت: بحث دیگر این است که در طول این مدت برخی از این افراد خانواده‌هایشان و خودشان در رابطه با برخی مسائل مثل رفت و آمدها و مسائل پزشکی درخواست‌هایی داشتند که به تمام آنها توجه داشتند. در امر پزشکی نه تنها کوتاهی نشده بلکه بنا به نظر پزشکان و نظر روسای بیمارستان‌هایی که آقای کروبی بستری شده بود، ما برای روسای قوا هم چنین سرویسی نداریم. از حدود یکسال پیش هم ریاست قوه قضائیه دستوراتی دادند که نسبت به برخی از مراجعات بستگان درجه یک، گشایش بیشتری داده شود. کمیته‌ای در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برای پیگیری و هماهنگی که نمایندگانی از قوه قضائیه و وزارت اطلاعات حضور دارند، امورات را تمشیت می‌کنند.
خروج نیروهای امنیتی
به خاطر شرط کروبی نبوده است
محسنی اژه‌ای گفت: این که برخی فکر می‌کنند الان با فضاسازی و جوسازی مصوبه شورای عالی امنیت ملی باطل می‌شود، سخت در اشتباه هستند.
وی افزود: شورای عالی امنیت ملی نه آن موقع و نه الان با فضاسازی تصمیم نمی‌گیرد و قوه قضائیه هم همین طور است و چه بسا در قضایای مشابه، فضاسازی‌ها کار را بدتر کرده است.
معاون اول قوه قضائیه گفت: آن کمیته و قوه قضائیه به عنوان ناظر و وزارت اطلاعات به عنوان مجری و ضابط، آن کاری که در چارچوب مصوبه شورای عالی امنیت ملی است، انجام می‌دهیم و اگر روزی هم مصوبه شورای عالی امنیت ملی نباشد، قوه قضائیه کار خود را انجام می‌دهد.
اژه‌ای ادامه داد: نقل قول‌هایی از مباشرین این قضیه بود برای مثال گفته شد افرادی که به خانه رفت و آمد می‌کنند با حضور افرادی که برای امنیت مسئله در طبقه پایین مستقر هستند، ناراحتند. گفتیم الزامی ندارد که حتما داخل خانه باشد. الان هم می‌گویم که اینها با شرط آقای کروبی از خانه خارج نشدند بلکه یک درخواست بود که بررسی و موافقت شد و افراد چهارشنبه هفته قبل از خانه خارج شدند و تعهدی از خانواده ایشان گرفته شد که تامین این مسائل با خود شماست و اگر در منزل اتفاقی پیش آمد، با خود شماست. در بیرون از خانه امکانی فراهم شده و همین نیروها امنیت را فراهم می‌کنند.
طاهری در شعبه هم‌عرض مجدد
به اعدام محکوم شده است
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص حکم محمدعلی طاهری(سرکرده عرفان حلقه) گفت: شخصی به عنوان افساد فی‌الارض با استدلال دادگاه محکوم شده و در دیوان عالی کشور نقض شده و در شعب هم عرض با حضور وکیل و برگزاری چندین جلسه، دادگاه برگزار شده و همین قاضی هم به افساد فی‌الارض رسیده و در همین عنوان حکم صادر کرده که طبیعی است همین حکم هم قابل اعتراض است.
وی در خصوص خبر بازداشت عیسی شریفی  معاون شهردار سابق تهران گفت: اصل دستگیری درست است و اتهامات ایشان هم مالی است.
اژه‌ای درباره سرنوشت افرادی که بعد از حادثه تروریستی مجلس دستگیر شدند، گفت: کسانی که بعد از مجلس بازداشت شدند هنوز حکمی علیه‌شان صادر نشده یا قطعی نشده است، اما برخی قبلا دستگیر شده بودند که پشتیبانی‌کننده بودند و تعدادشان از 60 الی 70 نفر هم می‌گذرد.