عضو هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان نمونه:
پول کالاهای صادراتی مانند قبل از برجام با چند واسطه به ایران میرسد
عضو هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان نمونه ایران گفت: بعد از اجرای برجام نیز ارز وارداتی به کشور باید از چند کشور عبور کرده و حواله شود تا به ایران برسد که این امر باعث افزایش کارمزد میشود و سود صادرکنندگان کاهش مییابد.
به گزارش تسنیم، سید مصطفی موسوی در اولین نشست خبری این انجمن اظهار داشت: قوانین صادراتی کشور باید اصلاح و مشکلات مرزنشینان باید رفع و صنایع بستهبندی اصلاح شود تا توسعه صادراتی کشور صورت پذیرید.
وی افزود: محصولات کشاورزی ایران هنوز به صورت فله صادر میشود و برای صادرات خشکبار مشکلات بستهبندی و هزینههای آن وجود دارد.
عضو هیئت مدیره انجمن صادر کنندگان نمونه ادامه داد: شریعتمداری پایهگذار جوایز صادراتی در کشور بوده است و امیدواریم در دوره جدید فعالیت خود دوباره برای احیای جوایز صادراتی اقدام کند.
موسوی درباره دلایل استفاده برخی افراد از کارتهای بازرگانی اجارهای گفت: بسیاری از صادرکنندگان حتی از صادرکنندگان نمونه کشور تمایلی به استفاده از کارت بازرگانی خود ندارند و از کارت بازرگانی اجارهای استفاده میکنند. وقتی جوایز صادراتی به صادرکنندگان پرداخت نمیشود انگیزه آنها برای استفاده ازکارتهای خود کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: امور مالیاتی برای سالهای84 تا 89 نیز در حال محاسبه است در حالی که خیلی معاملهها در گذشته سنتی بوده و اسناد مربوط به آن وجود ندارد.عضو هیئت مدیره انجمن صادر کنندگان نمونه با بیان اینکه رقمهای نجومی برای ماده 169 صادر شده است، بیان کرد: در مواقعی از یک میلیارد تا 100 میلیارد تومان مطرح است و هیچ دستورالعملی برای بخشوده شدن آنها وجود ندارد. اگر حمایتی در این خصوص صورت نگیرد صادرات ما به ناکجاآباد میرود.
موسوی درباره دلایل عدم برقراری تعرفه ترجیحی بین دو کشور ایران وعراق گفت: عراق اکنون با برخی کشورها از زمان صدام تعرفه ترجیحی داشته که اکنون نیز حفظ شده است.
وی افزود: در حالی که ایران سیمان خود را با تعرفه 40 تا 50 درصدی به عراق صادر میکند که این تعرفه برای عربستان 15 تا 20 درصد است و این شرایط برای صادرکنندگان ما دیگر به صرفه نیست.
عضو هیئت مدیره انجمن صادر کنندگان نمونه در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره چگونگی واردات ارز به کشور بعد از اجرای برجام گفت: بعد از اجرای برجام نیز ارز وارداتی به کشور باید از چند کشور عبور کرده و حواله شود تا به ایران برسد که این امر باعث افزایش کارمزد میشود و سود صادرکنندگان کاهش مییابد.