کمپین مطالبات دانشجویان و فارغالتحصیلان دکتری از وزارت علوم
جمعی از دانشجویان دکتری دانشگاههای سراسر کشور در قالب «کمپین مطالبات دکتری از وزارت علوم» درخواستهای خود را از مسئولان وزارت علوم مطرح کردند.
متن نامه دانشجویان و فارغالتحصیلان دوره دکتری به این شرح است: «ما دانشجویان و فارغالتحصیلان دوره دکتری دانشگاههای سراسر کشور مدتهای مدیدی است که مطالباتی بهحق در راستای بهبود وضعیت خود را پیگیری مینماییم.
اقداماتی نظیر ایجاد «کمپین مطالبات دکتری از وزارت علوم»، برگزاری نشست و پیگیری مدنی و قانونی و رایزنی با جمع کثیری از مسئولین محترم دستگاههای اجرائی کشور را انجام داده و در ادامه مسیر مصمم به جلب همدلی و مساعدت شما هستیم. بر همگان مبرهن است که وضعیت دانشجویان و فارغالتحصیلان دکتری کشور، اسفبار است و این سرمایههای عظیم با مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی و به ویژه با بحران بیکاری دست و پنجه نرم میکنند.
بدون شک اگر این قشر فرهیخته و دردمند کشور، با فراغت بال بیشتری از جهت تامین هزینهها و مخارج زندگی و رفاه نسبی (که حداقل حقوق قانونی آنها است) داشته باشند با علاقه و انگیزه بیشتری توان خود را صرف بالندگی علمی ایران عزیز خواهند کرد. در حال حاضر متاسفانه سیاستگذاریهای مرتبط با نظام آموزش عالی کشور به هیچ وجه توقعات حداقلی این بخش از جامعه علمی کشور را برآورده نمیسازند.
از این رو، ما دانشجویان و فارغالتحصیلان دوره دکتری در حرکتی کاملا قانون مدارانه و مدنی در چارچوب قوانین کشور، اهم مطالبات خود را به شرح زیر بیان میداریم:
الف) تسهیلات لازم در دوران تحصیل دکتری:
برقراری حقوق ماهیانه برای دانشجویان زیر نظر وزارت علوم همانند دانشجویان وزارت بهداشت؛ تسهیل دریافت وامهای ویژه دوره دکترا؛ بهشمار آوردن مدت زمان تحصیل به عنوان سابقه کار و فراهم نمودن بیمه تامین اجتماعی در ازای آن، یا عدم تعهد و انجام کار پژوهشی در عین شاغل بودن؛ تعریف جایگاهی برای نماینده دانشجویان به عنوان مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (چرا که هیچ کس به اندازه دانشجویان دکتری به دغدغههای آنها مسلط نیست) و همکاری در جهت ایجاد صنف متحد دانشجویان دکتری کشور.
ب)اشتغال دانشجویان و فارغالتحصیلان دکتری:
تصویب، نظارت و اجرای قوانینی جهت تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت و نیز ایجاد تفاهمنامههای همکاری میان دانشگاه و سایر ارگانها و نهادهای دولتی و غیردولتی کشور جهت معرفی فارغالتحصیلان دکتری به آنها و طراحی سامانهای یکپارچه جهت جایابی؛ بالا بردن شرط سنی جهت آزمونهای استخدامی متناسب با زمان تحصیل و باز کردن ظرفیت مختص فارغالتحصیلان دکتری در فرصتهای شغلی مختلف.
در پایان این بیانیه از شما مسئولین و خدمتگزاران نظام اسلامی انتظار داریم با توجه به مواجهه این قشر نخبه کشور با مشکلات معیشتی و معضلات شغلی پس از فراغت از تحصیل، آینده آنان را بیشتر مد نظر قرار دهید. همچنین از دانشجویان و فارغالتحصیلان دکتری نیز دعوت میشود که به این کمپین بپیوندند تا در رسیدن به اهداف تسریع شود.
شرح مفصل این مطالبات و پیشنهاد کارشناسی شده و مدونی در نامه الکترونیکی خطاب به نمایندگان مجلس و مسئولین ذیربط، گردآوری شده و جهت امضای دانشجویان و فارغالتحصیلان دکتری منتشر شده است که بیش از سه هزار امضای الکترونیک و بالغ بر هزار امضای فیزیکی را پشتوانه خود دارد.»
گفتنی است، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد از این کمپین حمایت کرده و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در دیدارهای خود با نمایندگان دانشگاهها حمایت خود را از این کمپین اعلام کردند و برخی نمایندگان نیز در همین راستا اقدام به مکاتبه با وزارت علوم نمودهاند.