kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۲۰۴۰
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۱

اخبار ویژه


رایزنی سرلشکر باقری با مقامات ترکیه محافل صهیونیستی را به وحشت انداخت
رسانه‌های صهیونیستی نسبت به سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به ترکیه ابراز نگرانی کردند.
این رسانه‌ها نوشتند: اسرائیل این دیدار را تحولی بد و نگران‌کننده می‌داند و معتقد است که ایران با تقویت مناسبات نظامی‌اش با آنکارا در تلاش برای تقویت نفوذ و حضورش در منطقه است.
«اساف گیبور» تحلیلگر صهیونیستی در مقاله‌ای در پایگاه خبری «ان آر جی» نوشت: تل‌آویو از سفر اخیر سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به ترکیه که نخستین دیدار پس از انقلاب 1357 ایران به شمار می‌رود، ابراز نگرانی کرده است. با وجود اینکه جنگ سوریه طی شش سال گذشته منجر به تیره شدن روابط ترکیه - ایران شد، اما دو کشور در حال حاضر درصدد تقویت مناسبات خود هستند.
دوری گلد مدیرکل سابق وزارت خارجه اسرائیل و نزدیک به بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر در این باره گفت اسرائیل این دیدار را تحولی بد و نگران‌کننده می‌داند. ایران می‌خواهد از این طریق تاثیرش را در منطقه تقویت کند؛ از این رو به دنبال این است که یک گذرگاه زمینی که این کشور را به عراق و سوریه و سپس حزب‌الله مرتبط می‌کند، باز کند.
گلد افزود: اگر تهران موفق به تحکیم مناسبات نظامی خود با کشورهای منطقه و در صدر آنها آنکارا شود، این برای اسرائیل بسیار بد است. از این رو باید دید که چه چیزی منجر به سفر ژنرال ایرانی به  ترکیه و دیدارش با رجب طیب‌اردوغان رئیس‌جمهوری این کشور شده است.
ارئیل کهانا نویسنده دیگر پایگاه خبری «ان آر جی» نیز در این باره نوشت: ایران و ترکیه هر دو، دو قدرت نظامی بزرگ در منطقه هستند. به تازگی با امضای قرارداد نفتی و گازی به قدرت دیگری یعنی روسیه پیوسته‌اند. سه شرکت از این کشورها قراردادی درخصوص اکتشاف نفت و گاز طبیعی معادل هفت میلیارد دلار با ایران امضا کردند.
کهانا ادامه داد: یوسی کوهین رئیس سازمان اطلاعاتی موساد به تازگی از نگرانی اسرائیل از آنچه وی هلال شیعه در منطقه خوانده، سخن گفته است.
این نویسنده اسرائیلی نوشت: جنگ با داعش در عراق باعث ورود هزاران جنگجوی شیعی به این کشور ازطریق پیوستن به گروه الحشدالشعبی شد.
وی ادامه داد: اگر حمایت ایران از بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه نبود، اسد سال‌ها قبل از قدرت کنار رفته بود. امروز در مناطق مختلف سوریه 60 هزار جنگجوی شیعه حضور دارند.

چه کسانی نگذاشتند شبکه بانکی در خدمت مردم باشد؟
 مشاور رئیس‌جمهور با انتقاد شدید از سیستم بانکداری گفت: عقب‌مانده‌ترین سیستم بانکی دنیا را داریم. به گزارش تسنیم، اکبر ترکان مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی درگفت‌و‌گو با رادیو اظهار داشت: بزرگترین ‌رسالت دولت دوازدهم اصلاح این سیستم معیوب است و اگر دولت نتواند این سیستم معیوب را اصلاح کند تولید در کشور با مشکل مواجه خواهد شد، اما در نظام بانکداری عقب‌مانده‌ترین سیستم را داریم و با دنیا فاصله زیادی داریم و مردم مجبورند برای دریافت تسهیلات بانکی سود 28 درصدی بپردازند.
وی با بیان اینکه هیچ کسب و کاری نیست که سود 28 درصدی داشته باشد گفت: بنابراین نظام بانکی ما اکنون مشوق تولید نیست.
 مشاور رئیس‌جمهور با بیان اینکه سه پایه کج در بانکداری کشورمان وجود دارد گفت: این سه پایه در قانون بانکداری بدون ربا نیز وجود نداشت اما اکنون شاهد آن هستیم؛ سود علی‌الحساب، سود روز‌شمار و سود بر حسابهای جاری که باعث می‌شود بانک‌ها برای پرداخت آنها خدمات اعطای تسهیلاتشان را گران کنند.
ترکان گفت: سود 28 درصد اعلامی بانک‌ها که برای پرداخت وام نیز اعلام می‌کنند غیر واقعی است و مقدار واقعی بیشتر است.
آقای ترکان البته توضیح نداده که دولت یازدهم چرا در 4 سال گذشته، کمترین اقدامی برای اصلاح سیستم بانکی نکرد. اما باید عنایت داشت که برخی مدیران ارشد بانکی با فشار کسانی چون حسین- ف در  بانک‌هایی مانند تجارت و ملت و رفاه کارگران و... منصوب شدند و با وجود دریافت حقوق‌های نجومی، زیان‌های چند هزار میلیارد تومانی به سهامداران خود در بورس وارد کردند.

جز چند نفر انگشت‌شمار مابقی فراکسیون امید چنگی به دل نمی‌زنند
محافل اصلاح‌طلب می‌گویند عملکرد فراکسیون امید ناامید‌کننده بود و این فراکسیون، دیگر فراکسیون اصلاح‌طلبان نیست.
صادق زیباکلام ضمن انتقاد از عملکرد فراکسیون امید در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی به انتخاب گفت: این ۱۵۰ تا ۱۱۰ نماینده‌ای که به‌عنوان فراکسیون امید و نزدیک به اصلاح‌طلبان در مجلس دهم جمع شده‌اند، ظرف این دو سال گذشته به هیچ وجه کارنامه خوبی به جا نگذاشتند، البته به جز چند نفر انگشت‌شمار.
وی اضافه کرد: عملکرد فراکسیون امید را از بسیار جهات می‌توان ناامید‌کننده خواند. البته باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که این عملکرد ناامید‌کننده‌ فراکسیون به اعضایی که به‌عنوان لیست امید انتخاب به مجلس راه یافته برمی‌گردد یا مدیریت فراکسیون امید یعنی دکتر عارف یا در یک سطح کلان‌تر یعنی مدیریت اصلاحات و اصلاح‌طلبان.
 زیباکلام تاکید کرد: از این مسئله نمی‌توان غافل شد که در این مجلس با حضور پرشمار اصلاح‌طلبان که نماینده ملت هستند، وزیر اصلاح‌طلب رای نیاورد.
وی تاکید کرد: علی رغم همه امید‌ها و انتظاراتی که به لیست امید داشتیم، اما واقع مطلب این است که به جز یک تعداد انگشت‌شمار، مابقیشان چنگی به دل نمی‌زنند.
همچنین سایت اصلاح‌طلب فردا نوشت: فراکسیون امید فراکسیون اصلاحات نیست. با اعلام نتایج رسمی رای اعتماد به وزرای کابینه دوازدهم مشخص شد، جملگی وزرایی که بدنه حامی جریان اصلاحات بدانها اعتراض داشته و نکاتی را در نقد آنان مبذول می‌داشتند، با رای بالا و مطلوب انتخاب شده‌اند؛ رحمانی فضلی وزیر اصولگرای دولت یازدهم و دوازدهم نماد شاخص این وزراست. در مقابل می‌توان گفت شاخص‌ترین وزیر اصلاح‌طلب (‌از منظر تشکیلاتی و جناحی) نتوانست حائز اکثریت آرا شده و به عنوان وزیر نیرو به کابینه دوازدهم راه یابد.
 اگر از اساس هیچ یک از نمایندگان اصلاح‌طلب! فراکسیون امید به مجلس راه نیافته و چنین فراکسیونی نداشتیم، آیا تغییری در ترکیب و صورت‌بندی وزرای کابینه، جامه عمل می‌پوشید؟ دوستان در پاسخ نفرمایند که ظریف و زنگنه و آخوندی و حجتی رای آورده‌اند! آنان از مجلس نهم نیز حائز رای اعتماد شده بودند.
 دوستان چه نقش ملموس و مطلوبی ایفا کرده‌اند؟ مانع رای‌آوری کدام وزیر مورد اعتراض شده و به رای آوری کدام وزیر کمک کرده‌اند؟
مع‌الاسف و شوربختانه باید گفت، که عده‌ای اصلاح‌طلب‌نما بیش از منتقدان اصلاحات به این اردوگاه آسیب می‌زنند و از اساس فراکسیون امید هم از حداقل قدرت لابی‌گری و چانه‌زنی و ایفای نقش فراکسیونی عاجز است، آنچنان که 142 نماینده در اقدامی بی‌سابقه در اعلام موافقت از بیطرف نام‌نویسی می‌کنند و آنگاه در لحظه رای اعتماد، تنها 132 نفر به او رای می‌دهند هر چه هست این رای اعتماد نشان داد که برای اردوگاه اصلاحات از این فراکسیون امید، هیچ آبی گرم نشده و در هیچ بزنگاه و گلوگاهی نمی‌توان روی آنان حساب باز کرد.
با این حال بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید به ایسنا گفت: این فراکسیون مجموعا از نتیجه آرا راضی است چرا که تعارض چندانی با نظر فراکسیون نداشته است.
وی اضافه کرد: ما به دلایل متعدد نظر نهایی فراکسیون امید را درباره وزرای پیشنهادی اعلام عمومی نکردیم. البته نتیجه به اطلاع اعضای فراکسیون رسیده بود اما به دلیل اینکه ممکن بود روی نتیجه اثر بگذارد و با چالش مواجه شویم ترجیح دادیم آن را اعلام نکنیم، در مجلس هم نظر فراکسیون مشخص بود.
اما محمود صانعی عضو فراکسیون امید در توئیتی،  علت رأی نیاوردن بیطرف را، چالش آب، لابی ضعیف، نطق غیراثرگذار، و «صداقت و شفافیت» دانست.
پروانه مافی دیگر عضو فراکسیون به «جماران» گفت؛ فراکسیون امید تصمیم داشت به برخی وزرا رأی ندهد.

پسرتان را گول می‌زنند یا خود شما را آقای وکیل؟!
یک نماینده عضو فراکسیون امید که جزء هیئت رئیسه مجلس هم هست، می‌گوید خبر نداشته که پسرش مدیرعامل یک شرکت شده است. وکیلی می‌گوید پسرش  را گول زده‌اند.
مهدی وکیلی فرزند محمدعلی وکیلی نماینده اصلاح‌طلب مجلس به‌عنوان مدیرعامل شرکت صنعتی کاوشگران آتیه صبا (وابسته به سازمان بازنشستگی کشوری و وزارت تعاون) منصوب شد؛ وی متولد١٣٧٠ است.
محمدعلی وکیلی در توجیه ماجرا به روزنامه شرق گفت؛اگر این‌ها را از آقای آذروش (مدیرعامل هلدینگ آتیه صبا) بپرسید بهتر است. پسرم یک سال و نیم است که در آن شرکت کارمند است. به شهادت شخص آقای آذروش حضور ایشان در این شرکت قبل از انتخابات بوده و این شرکت هم صرفاً یک شرکت کاغذی است که کار مطالعاتی می‌کند. ریالی هم بودجه ندارد. این سه نفر مسئولی داشتند. مسئولش رفته جای دیگری و چون پسرم آنجا مدرک تحصیلی‌اش بالاتر بوده، ایشان را سرپرست کردند.
وی می‌افزاید: این شرکت کاغذی است و من 15 روز است که مطلع شده‌ام  و به محض اطلاع به ایشان {پسرم} گفتم استعفا بدهد. آن موقع آقای آذروش با خواهش و تمنا نزد من آمد که تا فرد جدیدی برای این مسئولیت نیافته‌ایم، ایشان را آنجا بگذارم.
وی می‌افزاید: شرکتی وجود ندارد که مدیرعاملی داشته باشد. البته در همین سطح من مخالف بودم و اطلاعی نداشتم. این بچه‌ها جایی رفته‌اند برای کار، کاش این امکان فراهم شود که همه جوانان سر کار بروند و در سطح کارمندی جزء {مانند پسرم} مشغول شوند اما تأکید من این است که جذب و حکم ایشان مرتبط با من نبوده است.
وکیلی در ادامه به رفتار ‌اشتباه دیگر فرزندش ‌اشاره می‌کند و می‌پذیرد که دیگر فرزندش هم وارد منصبی شده است که وی اطلاع نداشته است؛شنیده‌ام یک پسر دیگرم عضو غیرموظف دوده صنعت است. تازه این را فهمیدم و کلی دعوایش کردم. اینکه شما از کجا این شرکت را گیر آورده‌اید و کی شما را گول زده؟ البته او عضو غیرموظف است و این یعنی کارش جدی نبوده و درآمدی هم ندارد.
سؤال مهم از این نماینده و نظایر او این است که؛ اگر شماها از وضعیت فرزندان خود اطلاعی ندارید- چندان که ادعا می‌کنید - چگونه و با چه بینشی و درایتی می‌خواهید بر قراردادهای بزرگ نفتی و اقتصادی و اجرای برنامه‌های دولت نظارت کنید؟

اصلاح‌طلبان جا زدند! مسئولیت کابینه، دیگر با ما نیست
اصلاح‌طلبان پس از گرفتن سهم افزونتر در کابینه دوم روحانی، رفع مسئولیت از خود درباره ناکارآمدی‌های مهم‌‌تر را کلید زده‌اند.
اخیرا مرتضی حاجی از نزدیکان خاتمی گفته بود «مسئولیت عملکرد روحانی برعهده خودش است.» پس از او بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید در مجلس ضمن توئیتری نوشت: مسئولیت عملکرد دولت و مجلس به وعده‌ها متوجه روحانی است.
او مدعی شد: عدم دخالت اصلاح‌طلبان در چینش کابینه، مسئولیت را به دوش رئیس‌جمهور انداخت.
این در حالی است که اصلاح‌طلبان ضمن تائید عملکرد برخی وزراء، در چینش وزرای جدید نظیر وزیران اقتصاد و صنعت نیز نقش داشتند و افراد موردنظر آنها به وزارت رسیدند. این طیف از قبل نیز حامی وزیرانی چون ظریف، قاضی‌زاده، آخوندی، مجتبی ربیعی، زنگنه و سلطانی‌فر بودند.
در همین حال برخی اصلاح‌طلبان بیرون مجلس، نسبت به پذیرش مسئولیت فراکسیون امید، از خود سلب مسئولیت می‌کنند و می‌گویند این فراکسیون اصلاح‌طلب نیست. این در حالی است که همین طیف در زمان انتخابات، جشن گرفته بودند.
جالب اینکه محمود صادقی عضو فراکسیون امید در توئیتی نوشت: یک جریان مرموز می‌خواهد مسئولیت کاستی‌های کابینه را به عهده فراکسیون امید و اصلاح‌طلبان بیاندازد. هوشیار باشیم. هدف نهایی، زدن خاتمی است.
این ادعا در حالی است که طیف مذکور به هنگام انتخابات مجلس، از تیترهایی مانند «تکرار پیروزی» استفاده کرده بودند.