مصر جلوی ارسال کمکهای دارویی به غزه را گرفت
مصر در شرایطی مانع از ارسال کمکهای دارویی به غزه شده که این منطقه به علت شیوع بیماریهای مختلف با وضعیت بسیار بغرنجی روبهرو است.
مقامات مصری از ورود کاروانهای کمکرسانی «الجزایر» به نوار غزه از طریق گذرگاه زمینی رفح ممانعت کردند.
به گزارش ایسنا، به نقل از «الجزیره»، این کاروان شامل ۱۴ کامیون حامل دارو وتجهیزات پزشکی و مولدهای برق برای حمایت از بیمارستانهای نوار غزه بود. کمیته امداد مجمع علمای الجزایر اعلام کرده که «هدف این کاروان کاهش تاثیرات محاصره اعمال شده علیه غزه و مشارکت در فراهمسازی نیازهای اساسی بیمارستانهای نوار غزه است که از بحران بزرگ و کمبود دارو و تجهیزات پزشکی رنج میبرند.»
طبق این گزارش کاروانهای امدادرسانی «الجزایر» پس از رسیدن به گذرگاه زمینی رفح در دو روز گذشته (پنجشنبه و جمعه) و منع ورودشان به نوار غزه مجبور شدند به الجزایر بازگردند. هیئت «اقدام ملی برای کاهش تحریم غزه» نسبت به ممانعت مقامات مصر از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه از طریق گذرگاه رفح ابراز تاسف کرد و تلاشهای الجزایر را درراستای حمایت از نوار غزه ستود. مقامات مصر از سال ۲۰۱۴ میلادی گذرگاه رفح را بستهاند و آن را در روزهای مشخصی برای موارد استثنا میگشایند. شهروندان غزه از بسته بودن این گذرگاه به ویژه در شرایط انسانی رنج میبردند. روابط مصر و رژیم صهیونیستی به ویژه پس از به قدرت رسیدن ژنرال السیسی بهبود یافته است.
گفتنی است اخیرا یک مرکز حقوقی در فلسطین از ثبت اولین مورد فوتی در غزه خبر داد که به نظر میرسد در نتیجه آلودگی آبهای غزه و مسمومیت ناشی از آن باشد. طبق گزارش سازمان کنترل کیفیت محیط زیست غزه، سواحل این شهر با آلودگی بیسابقه به دلیل آبهای فاضلاب روبهروست و این آلودگی به بیش از ۷۰ درصد مساحت ساحل به مساحتی حدود ۴۰ کیلومتر منتقل شده است. بحران برق در غزه و تعطیلی تصفیهخانهها در این شهر، آلودگی مذکور را با رها کردن روزانه حدود ۱۱۰ هزار متر مکعب آب فاضلاب تصفیه نشده به دریا به وجود آورده است. سازمان ملل اعلام کرده غزه به زودی غیرقابل سکونت خواهد شد.