kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۱۵۷۱
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۹
رئیس اتاق اصناف ایران:

طی سال‌های اخیر حمایت واقعی از تولید نکردیم

رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه در چند سال اخیر به صورت واقعی از تولید حمایت نکردیم، گفت: متولیان باید این را بپذیرند که با شعار نمی‌توان از تولید حمایت کرد.

گروه اقتصادی-

«تولید» و «تولیدکننده» در کشور ما شاید جزو دو تا از مظلوم‌ترین عبارت‌های چند سال اخیر باشد، شنیدن خبر تعطیلی صنایع، کاهش ظرفیت کارخانه‌ها و نابودی تولید داخل در این مدت، دیگر به اخبار عادی و تقریبا روزمره‌ای تبدیل شده است.
دامنه این موضوع نیز آن‌قدر زیاد است که از پوشاک و کفش تا پیچ و مهره و کابینت را هم در بر می‌گیرد؛ شاید یکی از مهم‌ترین دلایل آن را هم در موارد مذکور بتوان در این واژه خلاصه کرد: واردات و قاچاق.
این در حالی است که بسیاری از اجناس وارد شده در کشور، دارای مشابه داخلی بوده و چه بسا توانمندی ما در تولید آن بیشتر از کشور‌های دیگر باشد اما شاید منفعت و غفلت برخی از مسئولین مانع از اصلاح این روند شود؛ همین روز گذشته بود که از عرضه آب معدنی‌های خارجی (که بعضا تا 60 هزار تومان هم قیمت داشتند) خبر دادیم...
از تمام این موارد که گذر کنیم، به تولید‌کنندگانی می‌رسیم که به دلیل کمبود نقدینگی و فشار‌های مالیاتی، توان تولید خود را از دست داده‌اند. تولیدکنندگانی که از دریافت تسهیلات محروم مانده و آن‌ها هم که موفق به گرفتن تسهیلات شدند توان پرداخت سودهای بالای آن را نداشته و با مشکل روبه‌رو شدند؛ سودهایی که بعضا از کل سود تولیدکننده بیشتر است و پیش‌تر هم، جمعی از تولیدکنندگان کشاورزی در گفت‌وگو با کیهان از متواری شدن برخی از همکاران خود به دلیل این بدهکاری‌ها خبر داده بودند.
اما باز هم این تمام آنچه که مشکل وضعیت تولید نامیده می‌شود نیست؛ چنانچه روز گذشته با استناد به گزارش بانک مرکزی نوشتیم، درآمدهای مالیاتی کشور در دولت روحانی 2/5 برابر شده، اشاره کردیم که وقتی در شرایط رکودی هستیم، این افزایش بالای درآمدهای مالیاتی به معنای فشار بیش از حد به تولیدکنندگان است، چراکه وقتی درآمدی وجود ندارد، وقتی چک‌های برگشتی در این دولت 268 درصد رشد پیدا می‌کند، وقتی بدهکاری بانکی وجود دارد؛ چگونه تولیدکنندگان باید مالیات‌هایشان را اینگونه افزایش دهند؟
در همین راستا، رئیس اتاق اصناف ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص حمایت از صنایع کوچک و واحدهای تولید خرد، اظهار داشت: ساختار اقتصاد کشورهای صنعتی را بنگاه‌های کوچک و متوسط و واحد‌های خرد تولیدی، خدمات فنی و توزیعی شکل می‌دهند و تقویت این بخش جزو الزامات اقتصادی محسوب می‌شود.
علی فاضلی بیان کرد: برخلاف دنیا که تقویت بنگاه‌های کوچک را مدنظر قرار می‌دهند و امروز کشورهای توسعه یافته توسط همین بنگاه‌ها پیشرفت داشتند، ما در این چند سال اخیر به صورت واقعی از تولید حمایت نکردیم.
وی با بیان اینکه بخشی از بنگاه ها در قالب صنعت از برخی حمایت‌ها و تسهیلات برخوردار بوده‌اند، اما بسیاری از واحدهای دیگر شامل این حمایت ها نشده‌اند، اشاره کرد: ضمن اینکه میزان بهره بانکی آنقدر بالاست که آن تعداد واحدهایی هم که موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند با مشکل بازپرداخت مواجه هستند.
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه دریافت تسهیلات توجیه اقتصادی برای تولیدکنندگان ندارد، بیان کرد: در دو دهه اخیر بانکداری به سمت دلالی و سوداگری میل کرده و بخشی از اصناف که جز واحدهای کوچک و متوسط هستند از هیچ گونه تسهیلات و اعتبار استفاده  نکردند.
فاضلی در پایان تصریح کرد:  با شعار نمی‌توان از تولید حمایت کرد و متولیان باید این را بپذیرند و هم قوانین باید در این امر بهتر شود و همه دولت و بانک ها در تحقق واقعی حمایت گام بردارد و امیدواریم که درآینده وضعیت بهتری شاهد باشیم.
سهم اصناف از ۴۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات سال قبل صفر بود
همچنین عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: سهم اصناف از تسهیلات ۴۲۰ هزار میلیارد تومانی سال گذشته، صفر است در حالی که اصناف می‌توانند با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان شغل ایجاد کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، مجتبی صفایی اضافه کرد: با وجود همه پیگیری های انجام شده، هنوز بسته حمایتی تسهیلات 10 هزار میلیارد تومانی اصناف اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 8300 اتحادیه و 400 اتاق اصناف در سراسر کشور فعالیت می‌کنند و حدود 60 هزار مدیر در حوزه صنفی کشور تربیت شده و فعالیت دارند.
گفتنی است، بی‌توجهی به تولیدکنندگان در خصوص اعطای تسهیلات یکی از بزرگترین گلایه های تولیدکنندگان در خصوص بی‌توجهی به دولت به موضوع تولید بوده است.