kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۹۹۳
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۹
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

قبل از برجام توریست‌ها از ایران می‌ترسیدند!


سرویس سیاسی-
در شرایطی که اخبار نگران‌کننده‌ای از افزایش شمار بیکاران، تعطیلی کارخانه‌ها، کاهش قدرت خرید و کوچکتر شدن سفره‌های مردم به گوش می‌رسد، روزنامه زنجیره‌ای بهار روز گذشته خبر از یک رویداد بسیار مهم در راستای تحقق مطالبات مردم و حل بحران‌های گریبان گیر کشور داد: تشکیل کار گروه ویژه رفع حصر در فراکسیون امید!
این روزنامه طی یادداشت در صفحت نخست خود در این باره نوشت: «تشکیل کمیته پیگیری رفع حصر در قالب فراکسیون امید به عنوان اولین اقدام در ساختار حاکمیت برای پاسخ گویی به مطالبه اقشار وسیعی از مردم و دلسوزان نظام و انقلاب را باید به فال نیک گرفت و امید داشت تا از رهگذر فعالیت و موفقیت این کمیته و نیز یاری و کمک جدی و سازماندهی شده دولت دوازدهم به آن، احساس عمومی نسبت به وفاداری سیاستمداران پس از به دست گرفتن قدرت ارتقا پیدا کرده و در مجموع این معضل سیاسی و اجتماعی با سرانگشت تدبیر و تا زمان باقی است به نحوی حل و فصل شود که کشور و نظام از ثمرات‌ترمیم این زخم باز و کهنه بهره‌مند شوند.»
در همین زمینه، روزنامه ایران نیز دیروز در گزارشی با عنوان «دیدار کمیته «رفع‌حصر» با رئیس مجلس»، در گزاره‌ای جالب توجه، نوشت: «کمیته «رفع حصر» فراکسیون امید به دیدار علی لاریجانی رفته است؛ تنها یک روز بعد از اعلام تشکیل آن!»
ایران ادامه داد: «همین خبر کافی است تا مشخص شود که اصلاح‌طلبان مجلس برای پیگیری این موضوع فعال تر از قبل به نظر می‌رسند. دیدار آنها با رئیس مجلس یعنی اینکه پیگیری رفع حصر برایشان جدی‌تر از چند اظهار نظر در فضای مجازی و انتقاد گاه و بی‌گاه شده است.»
این روزنامه افزود: «خبر مهم‌تر اما آن است که غلامرضا حیدری درباره این جلسه به «ایلنا» گفته «آقای لاریجانی نیز تأکید کردند که به جد پیگیر موضوع خواهند بود.» این شاید برای اولین بار باشد که اقداماتی در جهت حل و فصل موضوع حصر در این سطح انجام می‌شود و فردی در این جایگاه و با توجه به گرایش‌های سیاسی اش نیز قول همکاری می‌دهد. خبر دیدار این کمیته با رئیس مجلس را دیروز ظهر مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس اعلام کرد. خبر تشکیل این کمیته هم اولین ساعات روز سه‌شنبه توسط غلامرضا حیدری در خبرگزاری «ایسنا» منتشر شد. کمیته‌ای که او گفته است با دستور محمدرضا عارف شکل گرفته است.»
اتخاذ چنین رویکردی نسبت به مسائل و مشکلات مبتلا‌به جامعه در  طرح مطالبات کاذب و با هدف انحراف افکار عمومی از مشکلات اقتصادی به خوبی نشان میدهد که انتظار حل مشکلات معیشتی مردم از سوی نمایندگان لیست امید مجلس و پیگیری آن از سوی رسانه‌های پر‌مدعای زنجیره‌ای تا چه حد ساده اندیشی و امیدی کاذب بوده است.

دفاع شرق از زیر پا گذاشتن شرافت انسانی
روزنامه زنجیره‌ای شرق در ادامه تلاش‌های این روزنامه‌های زنجیره‌ای در دفاع از دهن کجی دو بازیکن فوتبال به ارزشهای نظام و انقلاب اسلامی و زیر پا گذاشتن شرافت و ارزش‌های انسانی در رویارویی با یکی از تیم‌های رژیم کودک‌کش صهیونیستی، ابتدا سعی کرد از یکی از این بازیکنان چهره‌ای مدافع حقوق اجتماعی و مدافع حقوق کودک بسازد، سپس واکنش‌ها علیه این اقدام  که با تبریک و تقدیر وزارت خارجه رو برو شد را تلاش‌های سیاسی برای حذف «مسعودها» جلوه دهد و  بعدهم با واژه «اشتباه سهوی» آن را اقدامی کم اهمیت و قابل اغماض بنامد. این روزنامه زنجیره‌ای در سر مقاله خود نوشت: « مسعود و احسان قبل از اینکه بازیکن فوتبال و ملی‌پوش ایران باشند، «انسان» هستند؛ اصلی که اگر بدون غرض‌ورزی به آن نگاه شود «جایزالخطا»بودنشان را توجیه می‌کند. بااین‌حال برای عده‌ای، این موضوع دستمایه‌ای برای تسویه‌حساب‌های شخصی و بعضا جناحی شده است. شاید نقش مسعود را در این واقعه پررنگ‌تر جلوه می‌دهند، به این بهانه که او «بازوبند» ایران را به دست می‌بندد ولی پشت این بهانه‌ها، دلایلی نهفته است که برای «دلواپس‌ها» هنوز تلخ است و نتوانسته‌اند آن‌طور که باید و شاید انتقام بگیرند. »
دفاع روزنامه‌های زنجیره‌ای از همراهی دو بازیکن فوتبال با نمایندگان صهیونیستی و قاتلان دانشمندان هسته‌ای کشورمان چندان عجیب نیست چه اینکه این رسانه‌های اجاره‌ای زمانی که دستاوردهای این شهدا با بتن پر می‌شد و بکلی نابود شد نیز شادی و خوشحالی زاید الوصفی داشتند و تیتر‌های «پیروزی» می‌زدند اما اینکه بازیکنانی که با نمایندگان جنایتکارترین رژیم تاریخ علیه بشریت و رژیم کودک‌کش در جهان معروف است به نوعی همراهی کرده‌اند را مدافعین حقوق اجتماعی و حقوق کودکان بنامند، بسان جوک مبتذل و سخیفی است که انتشار آن فقط از این روزنامه‌ها بر می‌آید.

برجام ترس‌ها را فرو ریخت!
روزنامه اعتماد در ستونی در صفحه آخر یادداشتی را پیرامون گردشگری و صنعت توریسم منتشر کرده است.
در بخشی از این نوشته آمده است: «كافي است نگاهي به اطراف بيندازيم و ببينيم كه چطور نه تنها شهرهاي گردشگري ايران مثل شيراز و اصفهان، شلوغ شده‌اند كه در همين تهران هم جمعيت گردشگر خارجي نه تنها زياد شده كه مي‌توانيم، چهره‌هاي متفاوتي از گردشگر را ببينيم؛ چهره‌هايي جوان و خندان كه تا همين چند سال پيش نگران خطرات سفر به ايران بودند! و حالا به مدد برجام و تلاشي كه براي نمايش چهره‌ واقعي ايران در جهان صورت گرفته، ديگر ترسي از سفر به كشور ما ندارند!»
عدم اطلاع دقیق از یک سو و تلاش برای بزرگنمایی و فایده‌سازی از طرف دیگر باعث شده تا از زمان تصویب برجام مسایلی از این دست مطرح شود. پیرامون موضوع مطرح شده دو سوال مطرح است: نخست آنکه آیا پیش از برجام کشور دستخوش ناامنی بوده است که گردشگران از سفر به کشورمان در هراس بوده‌اند؟! که جواب آن برای هر شهروندی آشکار است.
اما نکته دوم اینکه اگر منظور تصویرسازی‌های رسانه‌های معاند غربی از کشورمان است که این تصور را به وجود آورده، باید پرسید که آیا پس از برجام این وانموده‌سازی‌های رسانه‌ای قطع شده است؟  برای نویسندگان روزنامه‌های زنجیره‌ای باید یادآور شویم که این وانموده‌سازی همچنان به شدت ادامه دارد تا آنجا که غرب به مدد رسانه‌هایش از سپاه و حزب الله لبنان که با داعشی‌ها در نبرد هستند چهره تروریستی می‌سازند و از آدم کشان حرفه‌ای چهره‌ای مظلوم! و به همین ترتیب در مورد کل ایران عمل می‌کنند.
لازم به یادآوری است که پیرامون دستاوردسازی برای برجام کار به آنجا رسید که مثلا روزنامه ارگان دولت چند ماه پس از نهایی شدن توافق برجام نوشت این توافقنامه باعث شده عمر خلبان‌ها و خدمه پرواز افزایش یابد!

معرفی کابینه دوازدهم، انشقاق میان روحانی و مدعیان اصلاحات
روزنامه آفتاب یزد با اشاره به فهرست پیشنهادی وزرا که توسط رئیس جمهور به مجلس ارائه شده است،در مطلبی نوشت:«فهرستی کاملا مردانه که مغایرت‌ها‌ی چشم گیری با بسیاری از وعده‌ها‌ی حسن روحانی در ایام انتخابات 96 دارد. عدم حضور زنان در کابینه دولت دوازدهم و شکسته نشدن سقف شیشه‌ای حاکمیت مردان در دولت، استفاده نکردن از چهره‌ها‌ی سرشناس اصلاح طلب در کابینه و درعوض ابقا و افزودن شخصیت‌ها‌ی اصولگرا در دولت، بالا بودن میانگین سنی دولتمردان احتمالی و همینطور عدم تحقق تغییر 50 درصدی کابینه، از جمله مسائلی است که با مرور لیست وزرای دولت دوازدهم می‌توان به آنها‌ پی برد. فهرستی که به گمان بسیاری از کنشگران عرصه سیاست، «‌خنثی» می‌نماید».
این روزنامه زنجیره‌ای همچنین در شماره دیروز در مطلبی دیگر از قول مهدی شیخ نماینده تهران و عضو فراکسیون امید نوشت:«از جو فراکسیون امید و اصلاح‌طلبان مشخص است که از وزرا اصلا راضی نیستند».
اینکه مدعیان اصلاحات از رئیسِ‌جمهوری که خود را حامی وی معرفی می‌کردند، اینگونه در اولین و مهمترین گام در دولت دوازدهم ناراضی هستند بسیار معنادار است و باید دید که در ادامه آیا این انشقاق در ائتلاف روحانی و اصلاح‌طلبان به کجا خواهد انجامید؛ به‌ویژه اینکه این انشقاق در موضوع مهمی چون ترکیب کابینه دولت جدید پدیدار شده و در ادامه ممکن است در حوزه‌های مختلف انتشار یابد.

علت کند بودن روابط بانکی با جهان هم ایران است
در حالی که براساس قرارداد موسوم به برجام قرار بود مشکلات در روابط بانکی میان ایران و جهان به پایان برسد همچنان این مشکلات سر جای خود باقی است و رئیس جمهور و مسئولین دولتی در سخنرانی‌ها و دیدارهای خود ضمن اذعان به این مشکل خواهان به پایان رسیدن آن هستند.
با این وجود روزنامه زنجیره‌ای شرق در یادداشتی باقی ماندن مشکلات روابط بانکی را نیز به گردن ایران انداخته و نوشت: از منظر سیاسی اگر کشورهای متبوع بانک‌ها نتوانند رابطه مناسبی با یکدیگر برقرار کنند، ایجاد رابطه کارگزاری دشوار، هزینه‌بر و در مواردی غیرممکن خواهد بود. درست از این منظر بود که موضوع محوری تحریم‌های بین‌المللی علیه کشورمان که از انگیزه سیاسی ظالمانه‌ای برخوردار بوده و هست، ایجاد محدودیت در روابط بانکی بود که از سوی سیاست‌گذاران آمریکایی، تحریم‌های هوشمند لقب گرفت. آنان می‌دانستند که تنها با ایجاد موانع جدی بر سر راه روابط بانکی و بستن مسیر تعاملات پولی و مالی ایران با جهان، می‌توان اقتصاد کشور را دچار چالش‌هایی جدی کرد.
نویسنده در ادامه به برجام پرداخته و آن را موفقیتی بزرگ می‌خواند و می‌نویسد: اگر تلاش‌های دولتمردان دولت یازدهم در دستیابی به سند با‌ارزش برجام نبود، اکنون با شرایطی به مراتب پیچیده‌تر و دشوارتر روبه‌رو بودیم؛ زیرا جریان ورود و خروج پول و ارز در کشور روندی بسیار بهتر از گذشته یافته و از این منظر، فرصت اصلاحات اقتصادی را نیز برای سیاست‌گذاران فراهم آورده است.
با این وجود روزنامه شرق در ادامه به باقی بودن مشکلات بانکی اذعان کرده و می‌نویسد: آنچه اکنون، مانع از تحقق همه دستاوردهای بالقوه برجام در زمینه اقتصاد شده، رفتارهای آکنده از خصومت آمریکاست که نه‌تنها بنگاه‌ها و بانک‌های آمریکایی را از تعامل با بانک‌های ایرانی باز داشته؛ بلکه بانک‌های بزرگ بین‌المللی در دیگر کشورها را نیز که حجم سپرده‌های بسیار کلانی نزد بانک‌های آمریکایی داشته یا سپرده‌های بانک‌ها و بنگاه‌های بزرگ‌ترین اقتصاد جهان را نگهداری می‌کنند و علاوه بر آن، درآمد سرشاری از تعاملات اقتصادی با بنگاه‌های آمریکایی می‌برند، علاوه بر جریمه نقدی به قطع رابطه تجاری در صورت تعامل با اشخاص، بنگاه‌ها و بانک‌های ایرانی تهدید می‌کند.
نویسنده در ادامه و با اینکه به رفتارهای ظالمانه طرف غربی بخصوص آمریکا اذعان می‌کند تقصیر را متوجه ایران کرده و نتیجه می‌گیرد: هر بانکدار بین‌المللی می‌داند که در مقابل بانک خارجی نمی‌توان با صورت‌های مالی دو سال پیش، آن‌هم با کلی اماواگر نشست. نمی‌توان از بانکی بزرگ در اروپا یا آسیا تقاضای همکاری کرد و در پاسخ به سؤال بحق آنان درخصوص برنامه برون‌رفت از وضعیتی که بانکی خاص با آن روبه‌روست، سخنرانی کرد. باید برای نظام اداره کارآمد بانک‌ها فکری کرد که امری کاملا داخلی است و باید برای حل مسئله گزارشگری مالی بانک‌ها فکری کرد که باز مسئله‌ای کاملا داخلی است. سپس باید برنامه‌ای جامع برای اصلاح نظام بانکی تهیه کرد که آن هم مسئله‌ای داخلی و البته بسیار مهم و دشوار است و سپس با آمادگی مناسبی با بانک‌های بزرگ بین‌المللی وارد گفت‌وگو از موضع قدرت شد تا برنده به حساب آمد.
گفتنی است روزنامه‌های زنجیره‌ای در بیش از یک سال گذشته وظیفه بزک کردن برجام را بر عهده داشته‌اند و امروز و با مشخص شدن نتیجه تقریبا صفر برجام برای کشور تقصیر را متوجه نه طرف غربی که ایران می‌کنند!