نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
روحانی دچار توهم محبوبیت شده است!
ستون «نگاه روز» اعتماد به یادداشتی از «اکبر ترکان»، مشاور رئیسجمهور و رئیس مناطق آزاد اختصاص داشت. در این یادداشت به موضوع بیکاری و اشتغال اشاره شده است.
سرویس سیاسی-
در بخشی از این یادداشت آمده است: «طبق هدفگذاري رياست جمهوري، دولت بنا دارد در دوره دوم خود سالانه نزديك به يك ميليون شغل ايجاد كند. اين خواسته و وعده آقاي رئيسجمهور به معناي يك اتفاق بسيار بزرگ است كه سياستهاي خاص خودش را ميطلبد. بهطوري كه ميدانيم ايجاد شغل نيازمند سرمايهگذاري است. بنابراين اينكه به ازاي هر شغل چقدر سرمايهگذاري ميكنيم تعيينكننده است.»
موضوع ایجاد یک میلیون شغل در دولت به چالشی بزرگ تبدیل شده که هر روز پیرامون آن نظری داده میشود. در ایام مناظرههای انتخابات وقتی دو تن از منتقدان دولت وعده دادند که در صورت پیروزی یک میلیون شغل در سال ایجاد میکنند این موضوع با واکنش آقایان روحانی و جهانگیری مواجه شد و آن را امری بعید عنوان کردند. پس از انتخابات دولتمردان از ایجاد 960 هزار شغل در سال سخن گفتند! که این موضوع با واکنش طنزگونه کاربران محیط مجازی روبرو شد. اکنون اکبر ترکان دوباره از ایجاد یک میلیون شغل سخن گفته است و این در حالی است که چند روز پیش (11 مرداد) اسحاق جهانگیری در مصاحبه با روزنامه ایران گفته بود: «بیکاری اکنون بسیار پیچیده شده و راهحل آن نیز مشابه راهحلهای معمول گذشته نیست؛ درست است که افزایش سرمایهگذاری و تولید منجر به رفع بیکاری میشود، اما کشور باید به نقطهای برسد که بتواند سالانه یک میلیون شغل ایجاد کند، اما اکنون اقتصاد ما این ظرفیت را ندارد و باید اقتصاد بزرگ شود.»
همه اینها در حالی است که چندی قبل مرکز آمار در گزارشی از وضعیت ایجاد شغل اعلام کرده بود: «تنها در فصل بهار یک میلیون نفر به تعداد شاغلان کشور اضافه شده است!»
ساختارشکن نبودند!
یکی از محکومین فتنه 88 در یادداشتی که روزنامه زنجیرهای شرق آن را منتشر کرد ضمن بازنشر اتهامات غرب و به ویژه آمریکا علیه ایران در پوشش نقد آن نوشت: «در چنین فضایی تأکید این رسانهها بر نفوذ منطقهای ایران نه از موضع اعتراف به قدرت کشورمان که بهمنظور زمینهسازی برای انزوای ایران در منطقه و جهان است. این خط تبلیغی نباید ما را دچار اشتباه محاسباتی کند. پایان عصر اوباما و آغاز دوران ترامپ از دید حاکمان جدید عربستان یک فرصت ارزیابی میشود.» نویسنده پس از مقدمهچینیهای فراوان به این نتیجه رسیده است: «اگر جنبش سبز با محوریت سازمان از شعار انتخاباتی خود به شعارهای ساختارشکن عبور کرده بود، پس دیگر نباید شاهد انتخابات باشکوه در جمهوری اسلامی میبودیم و مثلا به جای حماسه ۲۹ اردیبهشت، باید بهقول آن جنگطلب آمریکایی در همایش، قهر و تحریم انتخاباتی را فراتر از یک مضحکه و رسوایی به نظاره مینشستیم. حال آنکه ۴۲ میلیون ایرانی در انتخاباتی شرکت کردند که فرقه رجوی آن را تحریم کرده بودند.»
جنبش سبز اصطلاح و تعبیری است که اصحاب فتنه برای اردوکشیهای خیابانی 88 به کار میبرند، نویسنده به این سؤال پاسخ نداده است که اگر در سال 88 به دنبال براندازی نبودهاند چرا شعار ابطال انتخابات را سرداده و اصل ولایت فقیه به عنوان رکن رکین قانون اساسی و نظام اسلامی را نشانه گرفته بودند، انتخابات در سال 88 بهانهای در دست اصحاب فتنه بود تا اصل نظام را نشانه بگیرند.
روزنامه زنجیرهای: روحانی دچار توهم شده!
این روزها خیل کسانی که به دنبال سهمخواهی از رئیسجمهور بودند سر خورده و نگران به هر راهی متوسل میشوند. سهمخواهان که گروه گستردهای از اصلاحطلبان و رسانههای وابسته به آنها (روزنامههای زنجیرهای) را شامل میشود در آستانه معرفی کابینه به مجلس مواضع مختلفی اتخاذ کردهاند.
در این میان روزنامه زنجیرهای قانون در مصاحبهای با عنوان «فراموشی تا 1400» خواسته تا از طریقی دیگر پروژه فشار بر روحانی را پیگیری نماید. این روزنامه نوشته است: «روحاني مانند برخي، دچار توهم شده كه 24 ميليون(!) راي به دليل محبوبيت شخص اوست. به نظر، اين خيال سبب شده كه روحاني به خودمحوري برسد و حتي يادي نيز از بزرگان خود نكند. نمود اصلي اين نوع تفكر آقاي روحاني را در مراسم تنفيذ و تحليف مشاهده كرديم.»
در این فقره به خوبی مشخص است که خودمحوری از نگاه روزنامه مدعی اصلاحطلبی نام نبردن از چند نفر در مراسم تنفیذ و تحلیف است و مطرح کردن موضوعاتی از این دست تنها گویای دلخوری شدید این جماعت از دست نیافتن به سهمی است که مدعی آن بودند.
پیرترین کابینه
روزنامه قانون در گزارشی به مقایسه میانگین سنی دولتهای مختلف پس از انقلاب پرداخته است. در این گزارش که با عنوان «دولت دوازدهم و معضل پيري كابينه دوم» منتشر شده، آمده است: «جوانترين كابينه متعلق به شهيد رجايي بود كه اعضاي آن كمتر از 40 سال داشتند و مسنترين كابينه نيز در تاريخ جمهوري اسلامي را حسن روحاني در دولت يازدهم با 57 سال سن تشكيل داد. لازم به ذكر است با پايان جنگ ديگر هيچگاه دولتي با ميانگين سني كمتر از 40 سال تشكيل نشد. جوانترين وزرا در جمهوري اسلامي شهيد تندگويان و احمد توكلي بودند كه در 30 سالگي بهعنوان وزراي نفت و كار به مجلس معرفي شدند.»
این گزارش در ادامه افزوده است: «در دولت دوم اصلاحات نيز رسم استفاده از وزراي جوان و كمتر از 40 سال از دستور كار خارج شد و تا به امروز نيز دولتهاي بعدي در قبال وزراي جوان چنين بودهاند. همچنين لقب مسنترين وزيران تاريخ نظام جمهوري اسلامي نيز به ترتيب به آقايان نعمتزاده و بعد از آن بهبهاني تعلق ميگيرد كه در زمان احراز پستهاي وزارتي خود 68 سال سن داشتند.»
گفتنی است که منتقدان دولت از زمان شکلگیری دولت یازدهم به این موضوع اشاره داشتند اما مدعیان اصلاحطلبی اکنون که پروژه سهمخواهی ایشان به نتیجه نرسیده به طرح این دست موضوعات روی آوردهاند.
جلب رضایت FATF و غفلت از سودجویان
روزنامه ایران دیروز سخنان رئیس بانک مرکزی در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما را منتشر کرد. ایران از قول ولیالله سیف درباره برخی مؤسسات اعتباری غیرمجاز نوشت: «اشخاصی که سابقه تحصیلی و تجربی نداشتند به دلیل عدم وجود نظارت کافی دست به ایجاد این مؤسسات زدهاند... صاحب این مؤسسه 119 فقره چک برگشتی داشته و مجوز فعالیت آن فقط در سبزوار اعتبار داشت که آن را به کل کشور گسترش داده و تخلفاتی چون تطمیع افراد، استخدام فرزندان مسئولان و غیره را نیز انجام داده است.» رئیسکل بانک مرکزی به عنوان نمونه به پرداخت سود 84 درصدی از سوی یکی از مؤسسات غیرمجاز اشاره کرد و افزود: «فرد بیسوادی در رأس این مؤسسه نشسته بود و سپردهگذاران نیز توجه نداشتند که این سود از کجا قرار است تأمین شود؟»
در شرایطی که برخی مؤسسات مالی و اعتباری با زیرپا گذاشتن قوانین و مقررات پولی کشور مشکلات زیادی را برای سپردهگذاران خود بهوجود آوردهاند و رئیس بانک مرکزی به اعتراض و انتقاد به این مؤسسات میپردازد، این سؤال مطرح میشود که وقتی «نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری» یکی از وظایف بانک مرکزی است، نقش این نهاد مالی در نظارت بر این مؤسسات و جلوگیری از وقوع چنین آسیبها، کجرویها و بیقانونیها کجاست؟
سیف در بخش دیگری از این برنامه درباره وضعیت ایران در FATF نیز گفت: «اقداماتی در ایران در راستای FATF در حال انجام است که به آنها منعکس خواهد شد.»
وقتی جلب رضایت FATF دغدغه بانک مرکزی میشود، طبعا سودجویان و مفسدان اقتصادی هم با سوءاستفاده از غفلت بانک مرکزی در انجام وظیفه نظارتی خود، سرمایههای مردم را در قالب مؤسسات مالی غارت میکنند.
اعتراف به رکود بخش مسکن
روزنامه ایران همچنین در گزارش دیگری نوشت: «به همان میزانی که سقف وام خرید مسکن افزایش یافته است و با وجود کاهش نرخ سود، میزان اقساط ماهانهای که خریداران باید بپردازند نیز افزایش یافته و باعث شده تا این اقساط در توان بخشی از متقاضیان مسکن نباشد. برهمین اساس طی ماههای اخیر طرح جدیدی در وزارت راه و شهرسازی و دولت در حال تدوین است تا با افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات و همچنین کاهش نرخ سود میزان دسترسی و بهرهمندی تعداد بیشتری از ایرانیها به مسکن فراهم شود. موضوعی که درکنار حمایت از اقشار کمدرآمد و متوسط رابطه مستقیمی نیز با رونق بخش مسکن دارد که بیش از دو سال است که در رکود به سر میبرد.»
با وجود چشمانتظاری هزاران خانواده برای خانهدارشدن در طرح مسکن مهر و وعده وزیر راه و شهرسازی برای تکمیل این طرح در روز رأی اعتماد در مجلس، فحاشی و ناسزاگویی سیاستی بود که وی از ابتدا در حوزه مسکن در پیش گرفت. چنین رویکردی طبیعتا میبایست با تلاش برای جایگزین کردن طرح دیگری همراه میشد اما نه تنها این طور نشد بلکه عباس آخوندی صرفا شعار مسکن اجتماعی سر داد و ضمن اینکه تا امروز حتی یک واحد از این طرح هم افتتاح نشده، چندی پیش وزارت راه از بهکارگیری واحدهای مسکن مهر در طرح مسکن اجتماعی خبر داد! همان طرحی که آخوندی آن را بارها مزخرف نامید. وی با بیمهری به مسکن مهر علاوه بر ایجاد رکود در بخش مسکن، رکود در 200 شاخه شغلی و صنعتی را تثبیت و تشدید کرد. با این وضعیت ابقای وی در وزارت راه و شهرسازی محل ابهام و تأمل است.