آقای ابوطالبی! داستان ویزای شما مصداق دیپلماسی التماسی است
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور که در سالهای گذشته 344روز در انتظار اجازه آمریکا برای ورود به خاک این کشور ماند و در نهایت با عقب نشینی در مقابل این رفتار غیرقانونی و تحقیرآمیز، از سفر به آمریکا باز ماند ادعا کرده است که ایران در مسئله برجام در بهترین وضعیت برای ایجاد اجماع جهانی علیه اقدامات آمریکا قرار دارد!
سرویس سیاسی-
حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور در یادداشتی در یکی از شبکههای اجتماعی یادآور شد که ایران در مسئله برجام در بهترین وضعیت برای ایجاد اجماع جهانی علیه اقدامات آمریکا قرار دارد.به گزارش ایسنا، ابوطالبی تصریح کرد: اکنون ایران دربرجام، با دو بار تایید از سوی دولت آمریکا در اوج اجرای تعهدات خود است و در بهترین وضعیت برای ایجاد اجماع جهانی برعلیه اقدامات آمریکا، لذا درعرصه دیپلماسی،تمسک به نقض برجام میبایست به تمسک به اجماع جهانی حول برجام و برعلیه آمریکا تبدیل شود.
آدرس غلط بزک کنندگان برجام!
ادعای اجماع جهانی علیه آمریکا و مقاومت اروپا در مقابل تحریمهای آمریکا در حالی است که کشورهای اروپایی عضو 1+5 تاکنون نهتنها بههیچعنوان اعتراض ایران نسبت به نقض برجام از سوی آمریکا را نپذیرفتهاند، بلکه صریحاً از تحریمهای ضد ایرانی هم حمایت کردهاند. برای نمونه، «زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه آلمان-بهمن ۹۵- در اظهار نظری گستاخانه از رویکرد آمریکا در قبال ایران حمایت کرده و تحریمهای جدید تصویب شده علیه تهران از طرف واشنگتن را قابل درک ارزیابی کرد.
علاوه بر این در روزهای گذشته، سه کشور اروپایی-انگلیس، فرانسه و آلمان- همجهت با آمریکا، آزمایش موشک ماهوارهبر سیمرغ توسط ایران را محکوم کردند.گفتنی است پس از افتادن تشت رسوایی برجام از بام، رسانههای زنجیرهای و برخی مقامات دولت که دیروز- بدون توجه به توانمندیهای داخلی - آدرس حل مشکلات را در آغوش گرفتن کدخدا معرفی کرده بودند و تاکید داشتند که امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است، امروز نیز- همچنان بدون توجه به توانمندیهای داخلی - نسخه در آغوش گرفتن فرزندخوانده آمریکا یعنی اروپا را پیچیدهاند.نوع واکنش مقامات دولتی نسبت به نقض برجام، خواسته یا ناخواسته این پیام را به مقامات آمریکایی میدهد که «تا میتوانید تحریمها را افزایش دهید، ما گرفتار و گروگان تبلیغات خود بر سر برجام هستیم و هیچ پاسخ محکمی از سوی دولت ایران دریافت نخواهید کرد!».
یک سال معطلی بینتیجه برای اجازه آمریکا!
گفتنی است حمید ابوطالبی گزینه پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی پست نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل 344روز در انتظار صدور روادید برای ورود به خاک آمریکا بود اما آمریکائیها به بهانه حضورش در جريان تسخير لانه جاسوسي از صدور روادید برای وی امتناع کرد. بهرغم تکذیب ابوطالبی، با ورودش به نیویورک موافقت نشد و در نهایت با عقبنشینی آرام دولت در اولین چالش دیپلماتیک با آمریکا غلامعلی خوشرو جایگزین وی شد.
قرار بود با اجرائی شدن برجام، صدها میلیارد دلار از داراییهای کشورمان که بلوکه شده است، آزاد شود، تمامی تحریمها آنگونه که آقای رئیسجمهور به صراحت اعلام کرده بود- در روز اجرای توافق(دی ماه 94)- بالمره لغو شود، فروش هواپیما و قطعات آن از تحریم خارج شود، گشایش اقتصادی ایجاد شود، روابط تجاری که لازمه آن گشایش «السی» در بانکهای خارجی است از بنبست خارج شود، چرخ معیشت مردم همراه با سانتریفیوژها به چرخش درآید، سرمایهگذاری خارجی صورت پذیرد، تورم از میان برداشته شود و تولید از رکود خارج شود ولی طرف مقابل ما یعنی 6 کشور 1+5 و مخصوصاً آمریکا به هیچ یک از این تعهدات خود عمل نکرده است و این واقعیت تلخ را مسئولان بلندپایه هستهای نظیر آقایان روحانی، صالحی، ظریف، عراقچی و سیف نیز انکار نمیکنند. ولی با این وجود متاسفانه اظهارات متناقض و توجیههای غیرمنطقی مقامات دولتی درخصوص نقض فاحش برجام، دامنه گستاخی مقامات آمریکایی را روز به روز گستردهتر کرده است.