kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۰۷۲
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۱
رئیس‌انجمن انبوه‌سازان تهران:

تعاملی از سوی دولت با بخش خصوصی در حوزه مسکن نمی‌بینم



رئیس‌انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران گفت: تعامل چندانی میان بخش خصوصی و دولت در بخش مسکن دیده نمی‌شود و آخرین باری که وزیر راه و شهرسازی را دیده در ایام عید نوروز بوده است.
ایرج رهبر در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این سؤال که تا معرفی وزیر جدید راه و شهرسازی از سوی دولت زمان اندکی مانده است آیا پیشنهادی به دولت و وزیر جدید در جهت کمک به بخش مسکن دارید، اظهار داشت: در دولت دهم تعامل خوبی میان بخش خصوصی و انبوه‌سازان با دولت برقرار بود به‌طوری‌که هفته‌ای یک بار با وزیر راه‌ و شهرسازی ملاقات داشتیم. آن دولت طرحی در دست داشت که می‌دانست می‌تواند با کمک بخش خصوصی آن را ادامه داده و به پایان برساند.
وی افزود: به هر حال نشان دادن چراغ سبز از سوی دولت به بخش خصوصی و تعامل با این بخش می‌تواند رکود بخش مسکن را از بین ببرد، هرچند معتقد هستیم که اقتصاد کلان نیز باید بهبود پیدا کند تا بخش مسکن نیز رونق بگیرد.
رئیس ‌انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران با ‌اشاره به اینکه تعامل چندانی میان بخش خصوصی و دولت در بخش مسکن دیده نمی‌شود و آخرین باری که وزیر راه و شهرسازی را دیده در ایام عید نوروز بوده است، ادامه داد: بخش مسکن و کشاورزی بخش‌هایی هستند که می‌توانند با اتکا به مردم و بخش خصوصی بسیاری از کارهای سخت و مشکل را انجام دهند، بنابراین دولت می‌تواند با کوچک‌ترین امکانات و یک تعامل سازنده انگیزه را در بخش مسکن ایجاد کند.
رهبر اضافه کرد: قطعاً با تعامل ایجاد شده میان بخش خصوصی و دولت، مسکن ارزان‌قیمت تولید خواهد شد و قدرت خرید متقاضیان نیز افزایش خواهد یافت.
وی در پاسخ به این سؤال که رکود ساخت‌و‌ساز در چهار سال گذشته باعث شده تا نبود عرضه موجب افزایش بیش از حد اجاره‌بهای مسکن شود، گفت: مسئله اجاره با رشد خرید و فروش نسبت عکس دارد، بنابراین وقتی قدرت خرید پایین و از سوی دیگر عرضه مسکن هم محدود باشد، متقاضیان مسکن مجبور هستند برای تأمین سرپناه به سمت اجاره‌نشینی بروند.
رئیس‌انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران اضافه کرد: وقتی صف تقاضا برای اجاره مسکن زیاد می‌شود نرخ اجاره‌بها نیز افزایش می‌یابد.
رهبر با بیان اینکه رکود موجود در بخش مسکن به‌دلیل گرانی مسکن و پایین بودن قدرت خرید است، بیان کرد: بنابراین وقتی گردش مالی در کشور افزایش یابد، خرید و فروش رونق می‌گیرد و کسب و کار نیز به تبع آن رشد خواهد کرد.وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به رکود ساخت و ساز، قیمت و هزینه ساخت‌وساز چند درصد رشد داشته است، گفت: متوسط ساخت‌وساز به مزیت‌ها و نوع مصالح به‌کار رفته در ساخت‌وساز در سطح شهر متفاوت است، اما آنچه که به واقعیت نزدیک است این است که متوسط ساخت‌وساز در مناطق متوسط تهران حداقل به یک میلیون تومان رسیده است.رئیس ‌انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران در پایان گفت: به هر حال هر چقدر مصالح ساختمانی و قیمت زمین ارزان باشد، مسلماً استقبال بیشتری برای ساخت و ساز می‌شود و ساخت‌وساز رونق و قدرت خرید بالا می‌رود.