درمان وسواس مقاوم و بیشفعالی با « فیزیوتراپی مغز»
پژوهشگران مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان با استفاده از روش تحریک محرک، روشی درمانی برای ناتوانی حرکتی ناشی از سکته مغزی و وسواسهای مقاوم به درمان ارائه کردند.
طاهره نجفی از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا عنوان این طرح را TBS ذکر کرد و گفت: در این طرح تلاش شده است تا با استفاده از امواج مغزی به تحریک مغزی برای رسیدن به اهداف تعیین شده اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه در این طرح تحریک مغز با استفاده از پراپها صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: پراپها بر روی پوست سر قرار میگیرند و به وسیله برنامهای که برای این روش تعریف شده، اقدام به تحریک مغز خواهد شد.
نجفی با بیان اینکه این روش برای درمان و بهبود وضعیت بیماریهای روانشناختی به کار برده میشود، اظهار کرد: از این روش میتوان برای درمان ناتوانی حرکتی ناشی از سکتههای مغزی استفاده کرد.
این محقق از کاربردی شدن دستاوردهای این طرح در یکی از کلینیکها خبر داد و یادآور شد: از این روش برای کاهش عوارض آلزایمر، اضطراب، افسردگی، وسواس مقاوم به درمان و بیشفعالی استفاده شد.
وی یادآور شد: نتایج آزمایشی به دست آمده از این روش موفقیتآمیز بوده است.
نجفی، کاهش زمان درمان را از مزایای این روش نام برد و ادامه داد: نتایج تحقیقات ما نشان داده است که اگر درمان بیماریهای روانشناختی یک سال زمان نیاز داشته باشد، با استفاده از روش تحریک مغزی به زمان کمتری نیاز است.
به گفته وی، روش TBS نوعی فیزیوتراپی مغز است که برای درمان بیماریهای روانشناختی به کار برده میشود.