توجیهات جدید مسئولان برای مرغ ۹۰۰۰ تومانی
در سایه انفعال مسئولان دولت که سرگرم چانهزنی برای تشکیل کابینه دوازدهم هستند، توجیهات جدیدی درباره افزایش قیمت مرغ به 9 هزار تومان شنیده میشود.
سه روز پیش بود که رئیسانجمن پرورشدهندگان مرغ اظهار داشت که افزایش قیمت گوشت مرغ کیلویی 7 هزار تا بیش از 8 هزار و 500 تومان نشان دهنده گرانی گوشت مرغ نیست. محمد یوسفی برای این ادعای خود اینطور استدلال نمود که در شرایطی که جوجه یکروزه قطعهای 2 هزار و 500 تومان به مرغداران تحویل داده میشود قیمت گوشت مرغ نیز باید کیلویی 8 هزار تا 8 هزار و 500 تومان باشد تا آنکه مرغداران زیان نکنند.
اما روز گذشته مدیرعامل مرغ مادر فریمان، برآوردها از قیمت منطقی مرغ را بالاتر برد و با اشاره به اینکه مرغ از این هم گرانتر خواهد شد، اعلام کرد: قیمت مرغ پایینتر از 9 هزار تومان باشد مرغداران ضرر میکنند.
به گزارش نسیم آنلاین، علیرضا روحی بابیان این که طی روزهای آینده و ماه آینده شاهد افزایش قیمت مرغ خواهیم بود اظهار کرد: هم اکنون در شعب وابسته به شرکت بنده، قیمت مرغ زنده حدود 7 هزار و 800 تومان است و پیشبینی میشود طی 45 روز آینده در مشهد با کمبود 5 هزار تن گوشت مرغ گرم روبه رو شویم و بیشک قیمت مرغ خیلی گرانتر خواهد شد.
مدیرعامل مرغ مادر فریمان، بر این باور است که قیمت جوجه یکروزه فقط 20 درصد قیمت مرغ را تعیین میکند و عوامل دیگری مانند نهادههای دامی نیز در قیمت تمامشده مرغ تأثیرگذار است.
وی میگوید: تولیدکنندگان جوجه یکروزه، قیمت اعلامشده ستاد تنظیم بازار را رعایت میکنند و جوجه یکروزه را بهصورت نقدی هزار و 700 تومان به فروش میرسانند. با این حال در استان خراسان رضوی فقط 3 واحد تولیدکننده مرغ مادر فعال است که در مجموع 10 درصد نیاز جوجهریزی استان را تأمین میکنند و 90 درصد بقیه از خارج استان و از شمال کشور تأمین میشود و در واقع جوجه یکروزه 2 هزار و 500 تومانی عرضهشده در بازار استان، از خارج استان وارد میشود.
گفتنی است مرغ یکی از ارزانترین اقلام پروتئینی در سفره مردم است. افرادی که قادر به خرید گوشت قرمز با قیمتهای حدود 50 هزار تومان نیستند، به طور طبیعی به سمت گوشت مرغ تمایل پیدا میکنند تا از این طریق بخشی از پروتئین مورد نیاز خانواده خود را تأمین کنند. با این حال توجیهاتی که برای افزایش قیمت مرغ به گوش میرسد چندان خوشایند نیست. با تحقق این گمانهها ممکن است همین منبع تأمین پروتئین برای خانوادههای متوسط و ضعیف هم از دسترس آنان خارج شود. اگر این وضعیت ادامه یابد ممکن است عوارض جسمی جبرانناپذیری ناشی از کمبود پروتئین خصوصا در کودکان و نوجوانان در سن رشد بر جای خواهد بگذارد. در این شرایط دولت وظیفه دارد با نظارت جدی و موثر برای تنظیم بازار، دلایل افزایش قیمت این ماده خوراکی را بیابد و با کمک به واحدهای تولیدی، از افزایش قیمت مرغ جلوگیری کند.
با این حال اخباری که این روزها از دولت به گوش میرسد، بیشتر حول تغییر و تحول کابینه دوازدهم است و کمتر خبری از تدابیر دولت برای کنترل بازار به گوش میرسد. این در حالی است که تیم اقتصادی کابینه دوازدهم در حالی کار خود را شروع میکند که براساس شرایط کشور تورم سیر صعودی گرفته و دو رقمی شده است که قیمت مرغ تنها یک مورد از موارد متعدد است. درصورت عدم توجه به مشکلات معیشتی مردم و برنامه ریزی برای دولت آینده، با سیلی از بیکارانی که نه تنها منبع درآمد معینی ندارند، بلکه با افزایش قیمت کالاهای اساسی نیز مواجهند روبرو میشویم.