مشکلات عدیده ورزش در آستانه برگزاری بازیهای داخل سالن آسیا
کمیته ملی المپیک: یک ریال از بودجه سال 96 را دریافت نکردهایم!
در آستانه برگزاری بازیهای داخل سالن آسیا، مشکلات مالی کمیته ملی المپیک به اوج خود رسیده تا جایی که مسئولان این کمیته مدعی شدهاند که یک ریال از بودجه سال 96 خود را دریافت نکردهاند.
سرویس ورزشی-
مشکلات مالی کمیته ملی المپیک برای اعزام کاروان ورزشی کشورمان به بازیهای داخل سالن آسیا به قوت خود باقی است؛ مسابقاتی که قرار است برای دومین بار همزمان با هنرهای رزمی آسیا از ۲۶ شهریورماه تا ۵ مهرماه در کشور ترکمنستان برگزار شود.
البته داستان بیپولی و بودجه ندادن، اتفاق تازهای در ورزش ایران محسوب نمیشود و همیشه در نزدیکی هر رویدادی اصلیترین معضل ورزش ایران، بودجه است.
اکنون هم که کمکم در حال نزدیک شدن به بازیهای داخل سالن آسیا هستیم، رشتههای ورزشی در آستانه این رقابتها با معضلی به نام بودجه مواجه هستند و از گوشه و کنار کمکم گلایههای خود را از آغاز کردهاند. وزارت ورزش تاکنون دو مرتبه تخصیص بودجه به فدراسیونها داشته است اما در کمیته ملی المپیک قضیه متفاوت است و این معضل بیبودجگی گریبانگیر خود این نهاد هم هست به طوری که کمیته المپیک هنوز موفق نشده بودجهای از سوی سازمان برنامه و بودجه دریافت کند.
اصغر رحیمی سرپرست کاروان ایران در بازیهای داخل سالن آسیا در تازهترین صحبتهای خود در خصوص مشکلات مالی کمیته ملی المپیک گفت: ما برای بودجه کمیته ملی المپیک جدا از هزینههای جاری دو هدف داریم؛ آمادهسازی تیمها و مدیریت کاروان. در حال حاضر فدراسیونها به شدت تحت فشار هستند و ما هم تا الان یک ریال از بودجه امسال را دریافت نکردهایم و واقعا داریم لطمه
میخوریم.
او ادامه داد: برای تخصیص بودجه جدا از اینکه میزان آن چقدر است، زمان تخصیص آن هم مهم است. باید تا الان بودجه به دست ما رسیده باشد چراکه باید پرداختهایی را انجام دهیم. همچنین برای ارز کاروان حدود 2 میلیارد ریال نیاز داریم که باید به بانک مرکزی برویم و آن را تامین کنیم. کارها روی کاغذ انجام شده ولی در مورد مسئله مالی تحت فشار هستیم. با این شرایط اگر تا یکی دو هفته آینده نتوانیم بخشی از پول هواپیما و برگزارکننده بازیها را بدهیم، ممکن است اعزام کاروان تحتالشعاع قرار گیرد. شرایط 4-5 ماه اول سال ناامیدکننده بوده و امیدوارم مسئولان بیشتر روی کار متمرکز باشند و بدانند ما در چه وضعیتی قرار داریم.
ریزش 400 تا 500 نفر از اعضای کاروان
رحیمی در مورد انجام ثبتنام کاروان نیز گفت: ثبتنام کاروان قرار بود ماه قبل به صورت حضوری در ترکمنستان برگزار شود اما بعدا اعلام کردند که ثبتنام باید به صورت تله کنفرانس انجام گیرد. هر چه اعلام کردیم که برای ثبتنام 700-800 نفر روش خوبی نیست متقاعد نشدند و گفتند قانونی است که از طرف OCA دیکته شده است.
او ادامه داد: OCA ورزش آسیا را رها کرده است. قبلا اگر به مشکلی برمیخوردیم به شورای المپیک آسیا رجوع میکردیم اما الان نمیدانیم چکار کنیم. در نهایت مجبور شدیم در یک جلسه چهار ساعت و نیمه 776 نفر را ثبتنام کنیم و نزدیک 400-500 نفر با هماهنگی فدراسیونها ریزش داشتیم.
رحیمی در مورد مشکلاتی که در زمان ثبتنام داشتند، تصریح کرد: زمانی که ثبتنام انجام میشود بخشی از کار مربوط به پرسش و پاسخ است که در زمان ثبتنام کاروان سوال داشتم اما بیجواب باقی ماند و اعلام کردند بعدا پاسخ میدهند که متاسفانه تاکنون پاسخی ندادهاند. در کل شاید یکی از سختترین اعزامها در تاریخ ورزش ایران باشد چراکه پرواز مستقیم نداریم و باید هماهنگی کنیم اعزام به صورت هوایی و زمینی انجام میگیرد که کار آسانی نیست. در کل تلاش میکنیم کاروان به سلامت برود و برگردد.
حضور ایران در 21 رشته ورزشی
او در مورد تعداد رشتههایی که ایران در آن حضور دارد، بیان کرد: بازیها در 22 رشته برگزار میشود که ما برای 21 رشته به جز دنس اسپورت ثبتنام کردهایم و توافق کردیم در این 21 رشته شرکت کنیم. البته ما جلسه ستاد عالی بازیها در سال جدید نداشتیم و منتظریم جلسهای با حضور وزیر تشکیل شود و آنجا هم بررسی داشته باشیم. البته بعید است این لیست کم و زیاد شود. به هرحال اگر تغییراتی صورت گیرد در آن جلسه تصمیمگیری میشود.
سرپرست کاروان ایران در پاسخ به این پرسش که پرچمدار کاروان چه زمانی انتخاب شود، گفت: جدول ورود و خروج تیمها را نهایی میکنیم و باید ببینیم کدام رشتهها قبل از افتتاحیه در عشقآباد حضور دارند. در اواخر مرداد گزینههای پیشنهادی خود را به هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک اعلام میکنیم.
رحیمی از تشکیل ستاد اعزام خبر داد و گفت: برای نظارت بیشتر و اینکه کارها کاملا انجام شود، ستاد اعزام را تشکیل دادیم که نماینده رسانهها، تشریفات، امنیت، بینالملل و پزشکی در این ستاد حضور دارند که گزارشهای خود را در مورد روند کار ارائه میدهند.