معاون وزیر نیرو:
شدت مصرف انرژی در ایران 3 برابر متوسط جهانی است
معاون وزیر نیرو اظهار داشت: شدت مصرف انرژی ایران 3 برابر متوسط جهانی و بیش از 10 برابر برخی کشورهای صنعتی است.
هوشنگ فلاحتیان روز گذشته در یک نشست خبری گفت: شدت مصرف انرژی در ایران بیش از 3 برابر متوسط جهانی و بیش از 10 برابر برخی کشورهای صنعتی و توسعه یافته است. وی به این نکته هم اشاره کرد که این وضعیت نشان میدهد ما از فراوردههای نفتی به درستی استفاده نمیکنیم.
به گزارش خبرگزاریها، معاون وزیر نیرو درباره میزان بدهی وزارت نیرو به نیروگاههای بخش خصوصی، تصریح کرد: باتوجه به اختلاف ٤٤ تومانی که میان قیمت تمام شده هر کیلو وات ساعت برق و نرخ فروش همین میزان به مشترکین، دولت ١٤هزارمیلیارد تومان درحال حاضربه بخش خصوصی بدهکاراست.
وی تصریح کرد: این درحالی است که قیمت تمام شده هرکیلووات ساعت برق١١٠ تومان و نرخ فروش آن به مشترکین ٦٦ تومان است.
فلاحتیان ادامه داد: باتوجه به رشد مصرف دولت نمیتواند فاصله بین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی را بپردازد. البته راهکارهایی از طریق اسناد خزانه اسلامی در نظر گرفته است.
معاون وزیر نیرو گفت: میزان این بدهی دولت بین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی بر اساس گزارش سازمان حسابرسی کشور بدون درنظرگرفتن دو سال ٨٨ و٩٥، رقمی معادل ٢٣ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که به انضمام حسابرسی دو سال یاد شده، این رقم به بیش از ٣٠هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی در خصوص قیمت برق و اینکه آیا تعرفه برق افزایش خواهد یافت یا خیر، تأکید کرد: دولت به وزارت نیرو در خصوص افزایش تعرفه برق چیزی اعلام نکرده است، البته برای پاسخگویی به نیاز و تقاضای برق، یا باید تعرفهها اصلاح و واقعی شود و یا اینکه دولت منابعی را در این خصوص تعیین و مشخص کند تا این مابهالتفاوتهای قیمت تکلیفی و هزینههای تمام شده از مجاری قانونی و مشخصی تأمین شود.
فلاحتیان به قرارداد احداث نیروگاه توسط یونیت ترکیه هم اشاره کرد و گفت: سازمان مدیریت با احداث نیروگاه توسط یونیت ترکیه موافقت کرده است و این در حالی است که در روزهای نخست توافق شده بود این شرکت ترکیهای 5 هزار مگاوات نیروگاه احداث کند، اما به این شرکت اعلام شد که ابتدا 2 هزار مگاوات نیروگاه احداث کند که ببینیم آیا توان تأمین مالی احداث این 2هزار مگاوات را دارد یا خیر. بنابراین یونیت در حال طی کردن تأمین مالی و مراحل فاینانس است.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در سال جاری پیک بار مصرف برق به عدد بیسابقه 5 هزار و 400 مگاوات رسید، بنابراین اگر امسال 4500 مگاوات از پیک بار مدیریت نمیشد و کاهش پیدا نمیکرد، مصرف برق در زمان پیک به 60 هزار مگاوات میرسید.
وی افزود: پس این میزان صرفهجویی عدد قابل توجهی در حدود 20 هزار میلیارد تومان صرفهجویی در پی داشت که اگر انجام نمیشد، باید 20 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای احداث نیروگاه جدید صورت میگرفت.
فلاحتیان با اشاره به اینکه در چهار سال گذشته از 20 هزار مگاوات در دست احداث 8 هزار مگاوات نیروگاه راهاندازی شده و 4 هزار مگاوات تا پایان سال جاری و بقیه نیز در طول سالهای 97 و 98 احداث و به شبکه برق متصل خواهد شد.