kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۴۹۵
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۴
یک مسئول:

گیلاس ایران دارای بالاترین کیفیت در جهان است

یک مقام مسئول با اشاره به رتبه سوم کشورمان در تولید گیلاس در جهان گفت:گیلاس ایران در دنیا دارای بالاترین کیفیت است.


شهردار لواسان دیروز در یک نشست خبری اظهار داشت: براساس آمار غیررسمی در ایران سالانه 350 هزار تن گیلاس تولید می‌شود که سهم شهرستان شمیرانات از این میزان بین  60 تا 61 هزارتن است.
علی مرادی سپس به کیفیت بالای گیلاس ایران اشاره کرد و افزود: با وجودی که ایران در جایگاه سوم تولید گیلاس در جهان قراردارد و ترکیه مقام اول را دارد اما گیلاس تک دانه کشورمان رتبه نخست کیفیت را دنیا داراست.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه هفته آینده جشنواره گیلاس در لواسان برگزار می‌شود گفت: برگزاری این جشنواره با هدف حمایت از باغداران و کشاورزان و در راستای عرضه توانمندی‌های تولیدکنندگان صورت می‌گیرد.
وی بابیان اینکه لواسان منطقه‌ای حاصلخیزاست که در تولید محصولات سردرختی شهرت دارد افزود: این جشنواره، فرصت مغتنمی است تا علاوه بر ارتقاء سطح کیفی و کمی تولید گیلاس، سایر محصولات کشاورزی نیز به طور مستقیم به دست مصرف‌کنندگان برسد.
مرادی با تاکید براهمیت توسعه بخش کشاورزی در کشور افزود: به منظور تقویت تولیدات باغی، ایجاد اشتغال و شناسایی و معرفی ظرفیت‌های تولیدی در این بخش برپایی چنین جشنواره‌هایی ضروری است.
وی با بیان اینکه برگزاری جشنواره محصولات کشاورزی در لواسان سابقه سه ساله دارد، تصریح کرد: این جشنواره امسال در بالادستی سد لتیان با امکانات خاص برگزار می‌شود که این موضوع بر جذابیت این برنامه خواهد افزود.
به گفته مرادی این جشنواره به مدت 3 روز از یکشنبه 25 تیر ماه تا سه‌شنبه 27 تیرماه در حاشیه دریاچه سد لتیان و از ساعت 20 تا 24 به روی علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان باز خواهد بود.
مرادی دلیل برگزاری جشنواره را سپاسگزاری از نعمات خداوندی و حمایت از زحمات کشاورزان و تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که 5 الی 6 هزار نفر از این جشنواره بازدیدکننده وجود داشته باشد و در کنار آن 70 درصد جمعیت شهر لواسان هم طبق روال گذشته از این جشنواره بازدید کنند.
شهردار لواسان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا محصولات گیلاس این منطقه صادر یا فرآوری می‌شود، گفت: معمولاً تولید محصولات این منطقه بیشتر برای مصرف داخلی است و هنوز در بخش فرآوری آن ورود نشده است و بیشتر باید بخش خصوصی این کارها را انجام دهد.
مرادی افزود: از آنجایی که وزارت جهاد کشاورزی متولی این بخش است، باید به صنایع تبدیلی مرتبط با این محصول بپردازد.