در حاشیه سخنان رئیسجمهور در همایش قوه قضائیه
عدالت را از دولت خود شروع کنید
علی تقوی
رئیسجمهور محترم در همایش قوه قضائیه بر موضوعاتی تاکید کرده است که توجه به آنها حائز اهمیت فراوانی است.
1- آقای رئیسجمهور بیان کرد که میشود با ارادهای قوه قضائیه آمار پروندهها و جرم و تخلفات را آنقدر کم کرد که مانند برخی از کشورها به دلیل کاهش پروندههای قضایی و تخلف و جرم، قوه قضائیه در هفته چند روز بیکار بماند و پروندهای برای بررسی نداشته باشد؛ در پاسخ به این بیانات آقای روحانی باید گفت که این آرزو و هدف خوبی است برای کشور، اما همه اراده برای تحقق آن متوجه قوه قضائیه و قضات نیست؛ به بیان دیگر کاهش جرم و جنایت و پروندههای قضایی هدفی است که علاوه بر قوه قضائیه دولت و سایر بخشها نیز سهم بزرگی در اجرا و تلاش برای تحقق آن دارند. دولت با اشتغالزایی برای جوانان و تولید میتواند هم بار سنگین اقتصادی خانوارها را کم کند و هم زمینه بیکاری را که خود باعث افزایش جرم و تخلف است کاهش دهد؛ حال آنکه همگان میدانند که سبب بسیاری از تخلفات و شرارتها و... بیکاری و بلاتکلیفی و عدم ازدواج به دلیل مشکلات اقتصادی در قشر جوان کشور میباشد.
دولت با کاهش حقوقهای نجومی برخی مدیران و برخورد با مدیران متخلف میتواند بیتالمال را در خدمت پیشرفت و توسعه و اشتغال کشور قرار دهد و این راهکار دیگری است که دولت میتواند با اجرای آن سهم خود را در کاهش پروندههای جرم ایفا کند. در دوران انتخابات دیدیم که برخی چگونه جای قاضی و مجرم را عوض کردند که این عمل بهانه برای توطئه علیه این قوه را فراهم کرد که این خود برخلاف آرزوی رئیسجمهور است.
2- آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: «ما توانستیم آمریکا را منزوی کنیم و همه کشورهای اروپایی و شورای امنیت و سایر کشورها را با خود همراه کنیم.»
اما آیا این واقعیت دارد هر شخصی اگر به حوادث و اخبار جهان نگاه کند میفهمد که این بیان رئیسجمهور با واقعیت منطبق نیست. امروزه بعد از برجام میبینیم که کشورهای اروپایی خصوصا کشورهای عضو 5+1 در کنار آمریکا بیش از پیش علیه ایران توطئه میکنند و با اظهارات سخیف خود در پی ضربه زدن بیشتر به جمهوری اسلامی هستند و با حمایت از تروریستهای تکفیری منطقه و تجهیز آنها میکوشند بیشترین ضرر را متوجه کشور ما کنند و حتی کار به جایی رسیده که گستاخانه دم از تغییر نظام جمهوری اسلامی میزنند؛ آیا این کشورهای مستکبر در کنار ایران و منافع ایران قرار گرفتهاند؟! آیا ما برای همراهی با جهان باید در برابر ظلم ابرقدرتهای پوچ سکوت کنیم؟! این همراهی است؟
در دوران دولت یازدهم اسناد زیادی با کشورهای اروپایی و سایر کشورها امضا شد اما نتیجهای دربر نداشت و به اجرا درنیامد.
برای مطرح شدن و اقتدار در سطح بینالملل باید به توان و ظرفیت داخلی متوسل شد؛ همان توانی که در خیلی موارد مورد بیمهری دولت شما قرار میگیرد. تولید و توان داخلی و دفاعی عامل اقتدار ایران در سطح بینالملل و تاثیرپذیری ایران در جهان میباشد نه سکوت در برابر اقدامات غلط دولتهای مستکبر.
3- رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت که تحریمهای هستهای به طور کامل رفع شده است؛ و نقض برجام از سوی آمریکاییها را کوچک و در حد کلمه تخلف جلوه داد اما جالب آنکه بیشترین تحریمها بعد از انقلاب بعد از برجام علیه ایران صورت گرفته است.
تحریمهای دارویی، بانکی، هستهای و نظامی و شخصیتی بیش از پیش شده است؛ دخالتها در امور داخلی و دانشبنیان ما به اوج خود رسیده است؛ اما باز هم رئیسجمهور آن را نادیده میگیرند و برجام را فرشته نجات ملت قلمداد میکنند و تا به حال اقدامی مقتدرانه در پاسخ به این نقض برجام انجام نشده است و این برای همه جای سوال دارد.
4- رئیسجمهور در این همایش به تشریح وظیفه قضات و عدالت و مستقل بودن قاضی و قوه قضائیه اشاره کرد.
این سخن بسیار درستی است و یقینا مورد توجه مسئولین دستگاه قضا میباشد؛ اما ای کاش رئیسجمهور نسبت به کابینه و دولت و عدالت و مساوات در آن به نفع ملت هم این تاکید را داشته باشد. در دولتی که سهمخواهی در مدیریتهای کلان و خرد آن کاملا واضح و مبرهن است چگونه رئیس آن میتواند از استقلال مدیریتی و فکری در سایر قوهها سخن بگوید؟
دولتی که برخی مدیران حقوقهای کلان گرفته و از طرف دیگر بسیاری دنبال وام ازدواج برای تشکیل خانواده هستند؛ چگونه میتواند داعی عدالت باشند؟