kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۵۳۸
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۶
در ادامه گستاخی‌ها در پسابرجام

سنای آمریکا مانع آیین‌نامه‌ای طرح تحریم ایران و روسیه را برطرف کرد

مجلس سنای آمریکا با تصویب یک اصلاحیه برای ایجاد پاره‌ای تغییرات در طرح تحریم ایران و روسیه، مسیر رأی‌گیری درباره آن در مجلس نمایندگان آمریکا را هموار کرد.



مجلس سنای آمریکا با تصویب یک اصلاحیه برای ایجاد پاره‌ای تغییرات در طرح تحریم ایران و روسیه، مسیر رأی‌گیری درباره آن در مجلس نمایندگان آمریکا را هموار کرد.
«باب کورکر»، رئیس‌کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد اصلاحیه‌ای که به منظور رفع نگرانی اعضای مجلس نمایندگان آمریکا تدوین شده آماده تصویب به اتفاق آرا در مجلس سنا است.
اعضای ارشد جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا چند روز پیش اعلام کردند مجلس سنا بایستی یکی از مفاد مصوبه تحریمی علیه ایران و روسیه را قبل از به رأی گذاشتن آن در این مجلس اصلاح کند.
مجلس سنای آمریکا با 98 رأی موافق و 2 رأی مخالف این طرح، موسوم به اس‌.722 را به تصویب رساند. این مصوبه برای تبدیل شدن به قانون بایستی به تصویب مجلس نمایندگان رسیده و سپس به امضای رئیس‌جمهور آمریکا برسد.
اعضای مجلس نمایندگان اما می‌گویند این مصوبه بندی از قانون اساسی که به موجب آن آغازگر طرح‌های قانونی دارای بار مالی، بایستی مجلس نمایندگان آمریکا باشد را نقض می‌کند.  آنها به این دلیل می‌گویند که مصوبه سنا ناقض قانون اساسی آمریکا است. منابع خبری پیشتر گفته بودند حل و فصل اختلافات بر سر این موضوع فرایندی مطول است و ممکن است در تبدیل شدن سریع این طرح به قانون اخلال ایجاد کند.
 نمایندگان دموکرات، از طرف دیگر همتایان خود در حزب رقیب را به تلاش برای اشکال‌تراشی و جلوگیری از تصویب سریع آن متهم کرده‌اند.
آنها می‌گویند اعضای حزب جمهوری‌خواه با توجه به بندی از طرح تحریم ایران و روسیه که اختیارات رئیس‌جمهور آمریکا برای رفع تحریم‌ها علیه مسکو را محدود می‌کند، تمایلی به پیشبرد سریع آن ندارند.
به نوشته پالیتیکو، تصویب سریع این اصلاحیه شک‌های نمایندگان دموکرات درباره مانع‌تراشی‌های جمهوری‌خواهان و احتمال تلاش آنها برای ایجاد تغییرات بیشتر در مصوبه سنا را از بین خواهد برد.
کورکر از اظهارنظر درباره برخی گزارش‌ها مبنی بر قصد کاخ سفید برای تلطیف لحن طرح به نفع ترامپ با کمک نمایندگان جمهوری‌خواه خودداری کرد. «جان کری» وزیر خارجه سابق آمریکا-دی ماه 95- در یادداشتی که به مناسبت نزدیک شدن به روزهای پایانی حضور در کابینه آمریکا نوشته بود، از برد-برد در مذاکرات هسته‌ای رمزگشایی کرد. کری تاکید کرد: «مذاکرات با تهران برای عقب نشاندن ایران از برنامه هسته‌ای به نتیجه رسید و حالا دولت بعدی آمریکا باید ضمن ادامه اعمال فشار بر ایرانی‌ها، برای عقب نشاندن برنامه موشکی ایران تلاش کند».
نقض فاحش برجام
 و جای خالی اقدام متقابل
این طرح با نقض فاحش برجام(به طور خاص بندهای 26 و 29 برجام) خواستار اعمال تحریم‌هایی جدید علیه ایران به ‌بهانه برنامه موشکی، انتقال تسلیحات، حمایت از گروه‌های مقاومت (که واشنگتن آنها را تروریستی می‌داند) و نقض ادعایی حقوق بشری است.
در قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» مصوب مجلس شورای اسلامی تاکید شده است که«دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم‌های لغو شده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به‌طوری که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنی‌سازی کشور به یکصد و نود هزار سو افزایش یابد».
متاسفانه دستگاه دیپلماسی، واکنش متقابل به اقدامات گستاخانه آمریکا را به هیئت نظارت بر اجرای برجام حواله داده است. حال آنکه تنها پاسخ عملی و قاطع به گستاخی آمریکا عمل به 29 شرط اجرای برجام توسط دولت است.
خزانه داری آمریکا: معطل مصوبات کنگره نخواهیم ماند
«استیون منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا در سالن کنفرانس خبری کاخ‌سفید گفت: دولت ترامپ، از حداکثر ظرفیت قانونی موجود برای تحریم ایران استفاده خواهد کرد و برای تحریم کشورمان بخاطر «برنامه موشکی بالستیک و دیگر برنامه‌ها» معطل مصوبات کنگره نخواهد ماند.
منوشین در اظهارنظری گستاخانه افزود: صرفنظر از هر قانونی که کنگره تصویب کند، من به شما اطمینان می‌دهم که این دولت و وزارت خزانه‌داری تا حداکثر میزان ممکن بر اساس قانون، از ابزار تحریم استفاده خواهد کرد. ما نیازی نداریم که کنگره به ما بگوید که باید تحریم‌های بیشتری اعمال شود؛ ما خودمان چه کنگره بگوید و چه نگوید، تحریم‌های بیشتری اعمال می‌کنیم.
به گزارش فارس به نقل از رویترز، قرار است بعد از نشست گروه 20 و دیدار آتی روسای جمهور آمریکا و روسیه در آلمان، طرح «لایحه مقابله با فعالیت‌های ثبات زدای ایران 2017» که به اس.722 هم معروف شده، در مجلس نمایندگان به رای گذاشته شود.
نشست گروه 20 قرار است در روزهای 16 و 17 تیرماه به میزبانی آلمان برگزار شود.
اتحادیه اروپا فهرست تحریم‌های ضدایرانی را به‌روز کرد
اتحادیه اروپا لیست جدیدی از افراد و نهادهای تحریمی در ایران را که در فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی نقش دارند، اعلام کرد. در این فهرست اسامی اشخاصی چون سردار قاسم سلیمانی، یحیی رحیم صفوی، احمد وحید‌دستجردی، محمدرضا نقدی و محمدباقر ذوالقدر و نهادهایی چون سازمان صنایع دفاعی به چشم می‌خورد.
گفتنی است این اقدام ضد ایرانی پارلمان اروپا همزمان با سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به اروپا صورت گرفته است.
ظریف در جمع ایرانیان مقیم آلمان در برلین گفته بود: فرصت روابط پایدار با اروپا و خصوصا روابط عمیق اقتصادی با آلمان  پدید آمده است.