نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
آدرس غلط درباره راهحل تحریمهای تازه آمریکا
سرویس سیاسی-
یکی از مدعیان اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد در پاسخ به این سوال که «نظرتان درباره معدل سنی کابینه دوازدهم چیست؟» گفت:«من خیلی موافق برخوردهای ژورنالیستی و عوامفریبانه نیستم،در دولت مهم وجود تجربه، دانش و توان اجرای فعالیت هاست.در حالیکه امروزه بزرگترین کشورهای دنیا با افراد بالای 70 سال اداره می شوند، سخن گفتن از اینکه سن بالا عامل منفی برای اجرای مدیریت در وزارتخانه هاست، به نظرم امر دقیقی نیست».
روزنامه آرمان نیز دیروز در مصاحبه با «محمد سلامتی» نوشت:« به نظر من سن اعضای کابینه در دولت یازدهم بالا بوده است، اما نمیتوان کارآمدی یا ناکارآمدی دولت را به سن اعضای کابینه تقلیل داد. جوان کردن کابینه حلال مشکلات نخواهد بود. آقای روحانی در دولت دوم خود باید از افرادی استفاده کند که برنامه کلی دولت را قبول داشته باشند».
روزنامههای زنجیرهای و مدعیان اصلاحات معمولا هر چیزی را که با منافع قبیله ای خود در تضاد ببینند، برچسب عوامفریبی بر آن می زنند. این ادعا که «کاهش سن کابینه عوامفریبانه است» در حالی است که تجربه به کارگیری مدیران و وزرای پیر در کابینه دولت یازدهم و ناکارآمدی و کمتحرکی برخی وزرا باعث شد تا چابکسازی و جوانکردن دولت دوازدهم به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.
گفتنی است کابینه پیر و خسته دولت یازدهم، یک نمونه از حضور مدعیان اصلاحات در مجموعه دولت است.
اعتراف پس از انتخابات ؛ مردم دغدغه معیشت دارند
روزنامه شرق در گزارشی به دغدغه معیشت مردم پرداخته و نوشت: «دوره تبليغات انتخابات به اتمام رسيد و در فضاي پس از انتخابات به نظر ميرسد بهتر بتوان به نقد ديدگاهها و نظرات پرداخت. در اين دوره از انتخابات رياستجمهوري اگر نگوييم بخش غالب، بخش درخورتوجهي از مباحث مطروحه درباره موضوع اقتصادي با محوريت بیکاري و يارانهها بوده است. اين نشان ميدهد كه معيشت مردم دغدغه شهروندان ايراني است. با وجود گذشت نزديك به چهار دهه از انقلاب اسلامي متأسفانه همچنان تأمين نيازهاي اوليه خانوارها دغدغه مردم است».
این روزنامه در ادامه آورده است:«گرچه دولت يازدهم توانست با سياستهاي معقول پولي و مالي تورم را كنترل كند و پس از ٢٦ سال به تورم يكرقمي دست پيدا كند، اما اين شاخص بهتنهايي نميتواند منجر به بهبود معيشت مردم شود بلكه بايد به توانمندسازي اقشار مختلف مردم توجه كرد».
اذعان به دغدغه های معیشتی مردم از سوی روزنامه های زنجیره ای در حالی است که پیش از انتخابات در پی القای این بودند که همه چیز اقتصاد و معیشت مردم نیست و منتقدان و مخالفان می خواهند دغدغه های معیشتی را جایگزین مسائل اساسی دیگر چون کنسرت ها ، آزادی ورود زنان به ورزشگاه ها و ...کنند!
برجام برای ایران مطلوب بوده، تحریمها بیاثر شد!
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «در شرایط کنونی برجام مطلوب ایران بوده و تاکنون اثرات مثبتی در پی داشته است. بنابراین به طور کلی میتوان مشکلات آن را برطرف ساخت. از سویی اقداماتی در بخش اقتصادی صورت گرفت که به بیاثر و کمرنگ شدن تحریمها منجرشده است. علاوه بر آن اتحادیه اروپا، چین، ژاپن، کره جنوبی و هند که مهمترین طرفهای تجاری ایران هستند، با آمریکا همکاری نخواهند کرد. بنابراین تحریمهای یکجانبه آمریکا تنها از منظر فضاسازی منفی میتواند موثر باشد و از نظر عملی آمریکا نمیتواند هند، اروپا، چین، ژاپن و کره جنوبی را با خود همراه کند».
مقامات ارشد دولت یازدهم پیش از این اروپا را «آقا اجازه» آمریکا می دانستند و تاکید داشتند که باید با کدخدا بست.البته این روزنامه زنجیرهای در ادامه به این موضوع اذعان می کند:«ایالات متحده خواه ناخواه علیه روح برجام اقدام میکند و با اقدامات خود به اعتماد و همکاری سایر کشورها ضربه وارد میکند، زیرا وقتی سرمایهگذار که به دنبال سرمایهگذاری در ایران است، بداند که همچنان واشنگتن تحریمهایی علیه تهران اعمال میکند، با خود میگوید «در صورت سرمایهگذاری در ایران ممکن است مشمول تحریمها قرار بگیرم»؛ به همین دلیل از سرمایهگذاری در ایران صرفنظر میکند».
به عقیده کارشناسان، خاصترین تحریمها در دوره دولت مدعی دیپلماسی به مردم تحمیل شده است. در روزهای گذشته نمایندگان سنای آمریکا، طرح «تحریمهای جامع علیه ایران» را تصویب کردند. این طرح با نقض فاحش برجام(به طور خاص بندهای 26 و 29 برجام) خواستار اعمال تحریمهایی جدید علیه ایران به بهانه برنامه موشکی، انتقال تسلیحات، حمایت از گروههای مقاومت (که واشنگتن آنها را تروریستی میداند) و نقض ادعایی حقوق بشری است.
نقض فاحش برجام توسط سنا به قدری آشکار بود که صدای برخی سیاستمداران آمریکایی را نیز درآورد .برخی از تحلیلگران، اقدام اخیر سنا را «شلیک به قلب برجام» نامیدند. اما در این سو، روزنامههای زنجیرهای بدون توجه به منافع ملی همچنان به بزک آمریکا و تنفس مصنوعی به جسد برجام مشغولند.
شورای عالی اصلاح طلبان پاسخگوی شفافیت لیست باشد
روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «شورای عالی پاسخگوی شفافیت لیست باشد» نوشت:«بسیاری از کنشگران سیاسی در حال حاضر به دنبال بررسی عملکرد شورای عالی اصلاح طلبان در امر انتخابات هستند و نمیتوان این خواسته را نادیده گرفت. اگر اقدام ما به نتیجه برسد، بزرگان اصلاحات هم نظر خود را خواهند داد. شورای عالی باید پاسخگوی شفافیت لیست باشد».
پیوستن روزنامههای زنجیرهای به صف منتقدان عدم شفافیت لیست شورای شهر در حالی است که همین روزنامهها پیشتر در مقابل افشای لیستفروشی اصلاحطلبان و ورود برخی افراد به این لیست با رانت و پول، منتقدان را به خلافگویی متهم میکردند.
گفتنی است روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد چندی پیش ضمن افشای باجگیری بزرگ برخی چهرههای شاخص اصلاحطلب و اقدام به دلالی آنها برای بستن لیست امید شورای شهر تهران در مطلبی با عنوان«چه کسی پیشنهاد 2 میلیاردی برای حضور در لیست امید به نامزدها داده بود؟!» نوشت: «یک منبع آگاه توضیحاتی را در مورد ماجرای درخواست 2میلیارد تومان از برخی کاندیداهای شورای شهر تهران جهت حضور در لیست امید ارائه داد. گویا چنین درخواستی از جانب دبیرکل یکی از احزاب سرشناس اصلاحطلب مطرح شده است؛ بدینصورت که وی با برگزاری جلسات خصوصی با کاندیداهای مطرح و خواستار حضور در لیست امید به آنان پیشنهاد میداده که 2 میلیارد تومان بپردازند تا بتوانند در لیست حضور داشته باشند. البته مشخص نبوده آقای غ_ک با چه سازوکاری چنین وعدهای به کاندیداها میداده است».
شرایط موجود آمریکا نشان از عقلانیت ندارد
روزنامه زنجیرهای شرق که همانند دیگر رسانههای مدعی اصلاحات همواره مدعی عقلانیت در رفتارهای غرب به ویژه دولتمردان آمریکا بوده است در گزارشی شرایط کنونی آمریکا را به تحلیل نشسته و آن را غیرعقلانی خواند.
در بخشی از این گزارش به قلم سردبیر شرق آمده است:«آیا آمریکا وارد دوره جدیدی شده است؟ دورهای که هژمونی بیش از پیش با فایدهگرایی گره خورده یا چنین نیست و دولت دونالد ترامپ تکرار دولتهایي چون نیکسون، ریگان و کارتر است. اگر مشابهتهای دولت ترامپ با اسلاف خودش بسیار باشد، تفاوتهایش هم کم نیست. بارزترین تفاوتش با دیگران بیاعتنایی به صیانت از هژمونی جهانی آمریکاست. در همین مدت کوتاه سیاستهای درونگرایانه او نشان داده نهتنها برنامهای برای بحرانهای خاورمیانه ندارد، بلکه درباره چین و کرهشمالی هم دچار اغتشاش فکری است».
در ادامه این گزارش تصریح شده است:«شرایط موجود حاکی از عقلانیت نیست و بعید است لایههای دوم سیاست آمریکا که تصمیمهای کلان و استراتژیک را پیشبینی و توصیه میکنند، بتوانند ترامپ را به مدت طولانی تحمل کنند. همه آنچه تحلیلگران میگویند از پس پشت عینکی است که راستی و درستی آن دچار تردید و تزلزل است، اما آنچه برای همه دنیا مهم است این است که وضعیت اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی آمریکا تأثیر زیادي در دیگر کشورهای جهان از جمله ایران دارد».
دولت به عهد خود عمل نكرد
روزنامه اعتماد در گزارشی به اقدامات تخریبی حامیان دولت علیه شهردار تهران و پاسخ او پرداخت. این روزنامه حامی دولت در گزارشی با عنوان «دولت به عهد خود عمل نکرد» نوشته است: «يك هفته بعد از انتقادهايي كه از سوي كارشناسان به نقايص خط ٧ مترو و افتتاح زودهنگام آن وارد شد ديروز شهردار تهران در مراسم افتتاح ايستگاه متروي شهيد محلاتي اين انتقادها را «سياهنمايي» خوانده و گفت: سياهنمايي كارها بيانصافي است، اگر اين دستاوردهايي كه بهدست آمده را ضايع كنيم، ضايع كردن فرد نيست بلكه ضايع كردن يك فرهنگ است.»
این نوشتار در ادامه افزوده است: «قاليباف با بيان اينكه در طول مسير كه ميآمديم، دكلهاي برقي وجود داشته كه براي سلامتي شهروندان مشكلآفرين بوده، گفت: اين دكلها ممكن است هرگز جمعآوري نشود زيرا مشكل مسئولان مربوطه نيست، مشكل شهروندان اين منطقه است و ما به عنوان شهرداري با وجود آنكه مسئوليتي نداريم اين دكلها را جمعآوري ميكنيم همانطور كه در اتوبان صدر اين كار را كرديم و براي ايجاد بيآرتي در منطقه دكلهاي اين نقطه از تهران را نيز جمعآوري ميكنيم. وي تاكيد كرد: ظرفيت واقعي اين خط زماني بالفعل ميشود كه هر دو و نيم دقيقه يك قطار وارد آن شود، اما متاسفانه در طول ۱۲ سال گذشته دولتها به عهد خود در حوزه مترو عمل نكردند.»
دلخوش کردن به اروپا برای تسکین فاجعه برجام!
روزنامه زنجیرهای بهار در گزارشی با عنوان «تمام راههای پیشروی ایران» ابتدا تلاش کرده شدیدترین تحریمهای وضع شده علیه کشورمان در طول تاریخ را امری بسیار عادی جلوه داده و سپس به عنوان راهکار به دولت پیشنهاد کرده که از تجربه «موفق برجام! » برای رفع آنها اقدام کند. برجامی که به اذعان وزیر امورخارجه بارها و بارها روح و متن آن توسط آمریکا نقض شده و با تصویب تحریمهای جدید عملا مهر ابطال بر آن زدند.
این روزنامه نوشت: « به نظر میرسد که تیم سیاست خارجی دولت اعتدال و رئیسجمهور روحانی پیش از ورود به مذاکرات خارجی برای حلوفصل این قبیل مسائل، نیازمند آغاز دور تازهای از رایزنیهای داخلی است. رایزنیهایی به قصد ایجاد اجماع ملی برروی این نکته که یگانه راه مقابله با فشارهای خارجی نشستن پشت میزهای مذاکره است. همان میزهای مذاکرهای که رهبر انقلاب پس از پایان مذاکرات هستهای به صراحت اعلام کردند که «تیم مذاکرهکننده در قضیه برجام آزمون خوبی را از سر گذرانده است».
این روزنامه اما در ادامه تنها راهکار ممکن را ادامه مسیر برجام با اتحادیه اروپا عنوان کرد و نوشت: «همانطور که قابل ملاحظه است با حضور دونالد ترامپ و تندروهای همراه او در کنگره در کنار موانعی که در ایران بر سر راه دیپلماتها وجود دارد دیگر نمیتوان امید چندانی به مشاهده تصویری از وزیران امور خارجه این دو کشور پشت میز مذاکره داشت و در چنین شرایطی امکان توافق هم منتفی است. از همین رو به نظر میرسد که ایران میتواند با همکاری نزدیکتر با اتحادیه اروپا که مخالف عملکردهای تنشآفرین آمریکا در موضوع برجام و تحریمها نشان میدهد، مسیر را برای آیندهای که شاید دیگر ایالات متحده در معادله برجام نقشی نداشته باشد هموار سازد.»
زنجیرهایها درحالی برای تسکین خود از وضع فاجعهبار برجام به اروپاییها دلخوش کردهاند که رئیسجمهور محترم روزی معتقد بود: « مذاکره با آمریکا راحتتر از مذاکره با اروپاست چرا که اروپاییها به دنبال آقا اجازه از آمریکا هستند. آمریکاییها کدخدای ده هستند، با کدخدا بستن راحتتر است».
از سوی دیگر بدون در نظر گرفتن سابقه بسیار بد اروپاییها در این زمینه ، به فرض حتی اگر مقامات اروپایی علاقمند به اجرای برجام هم باشند در عمل مشکلی از ما حل نمیکنند.