kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۶۲۷۳
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۲
وزارت بهداشت:

«حلیم پنبه ای» صحت ندارد

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: وجود پنبه و الیاف و پشم دام در حلیم صحت ندارد و تا کنون در بازرسی‌ها مستنداتی دراین خصوص بدست نیامده است.


به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، محسن فرهادی با اشاره به دست به دست شدن برخی اخبار و فیلم‌های منتشر شده در صفحات مجازی، گفت: متاسفانه اظهار نظرهای غیرکارشناسی در مورد حلیم‌های آغشته از پنبه و الیاف باعث انتشار این نوع اخبار شده است.
فرهادی ادامه داد: با توجه به بررسی‌های میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی سامانه بهداشت 190 مشخص شد به علت پخت طولانی گوشت در حلیم، رشته‌های کلاژن ( که از قسمت‌های تشکیل شده گوشت می‌باشد) باقی می‌ماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم تولید بافت پنبه مانند می‌نماید و پس از شستشو خاصیت الاستیسیته مانند پیدا می‌کند که در این رابطه نمونه برداری‌های متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.وی افزود: از ابتدای ماه مبارک رمضان تیم‌های سیار بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور وظیفه نظارت و کنترل از کلیه واحدهای صنفی عرضه‌کننده مواد غذایی به خصوص از واحدهای صنفی عرضه‌کننده آش و حلیم و غذاهای محلی و شیرینی‌های مختص ماه مبارک رمضان از جمله زولبیا و بامیه را بر عهده دارند.معاون مرکز سلامت محیط و کار ادامه داد: توصیه می‌شود آش و حلیم مصرفی از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه و از خریداری مواد غذایی از دستفروشان خودداری شود، همچنین شهروندان می‌توانند درصورت داشتن شکایت بهداشتی به طورشبانه روزی با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند.
محتویات حلیم و شله زرد باید مجوز‌های بهداشتی داشته باشند
رئیس‌اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو نیز با بیان اینکه موادی که در حلیم و شله زرد اسفاده می‌شود نیز باید دارای مجوز‌های لازم از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باشند، به پایگاه خبری سازمان غذا و داروگفت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در محتویات حلیم (روغن،گندم پوست کنده، نمک،دارچین و شکر) و شله زرد (برنج، زعفران، شکر) و دیگر محتویات که برای خوش طعم شدن استفاده می‌شود حتما با شماره 66405569 روابط عمومی سازمان غذا و دارو تماس حاصل نمایند.