kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۶۲۲۷
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۱

اخبار ویژه



نیویورکر: کریدور زمینی ایران به دریای مدیترانه وصل شد
«تحولات اخیر جنگ در عراق و سوریه و پیروزی‌های متحدان ایران باعث شده تا ایران مستقیماً به دریای مدیترانه وصل شود».
هفته‌نامه آمریکایی نیویورکر نوشت: متحدان ایران در سوریه و عراق کنترل بر مناطقی را در دست گرفته‌اند که ایران را مستقیماً به دریای مدیترانه متصل می‌کند.
شبه نظامیان مورد حمایت ایران برای اولین بار از آغاز جنگ داخلی سوریه به یک راه ارتباطی از مرزهای ایران تا ساحل مدیترانه در سوریه دست یافته‌اند. راه جدید زمینی این امکان را به ایران می‌دهد تا به جای مسیر هوایی از طریق زمینی به تأمین متحدان خود در سوریه بپردازد. این راه زمینی هم آسان‌تر و هم ارزان‌تر است.
این شبکه جاده‌ای که از مرز ایران با عراق شروع شده و از طریق آن کشور به سوریه می‌رسد، هفته گذشته زمانی تکمیل شد که نیروهای شیعه نزدیک به ایران آخرین حلقه از روستاهای عراقی در مرز با سوریه را به تصرف خود درآوردند. اکنون ایرانی‌ها می‌توانند از مرز خود تا مدیترانه را طی کنند.
فابریس بلانش پژوهشگر انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک گفت: این یک راه ایرانی است.
این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که این راه برای اولین بار در یک مسیر مستقیم زمینی مجموعه‌ای از متحدان ایرانی شامل حزب‌الله لبنان، نظام اسد در سوریه و دولت تحت کنترل ایران در عراق را به یکدیگر متصل می‌کند. این متحدان آنچه را که هلال شیعی خوانده می‌شود تشکیل می‌دهند.
ایرانی‌ها از پایان جنگ ایران و عراق در سال 1988 تاکنون سعی کرده‌اند چنین منطقه‌ای را ایجاد کنند. ایرانی‌ها آن جنگ را تلاشی با حمایت غرب برای نابودی نظام خود می‌دانستند. به همین دلیل آنان به تأسیس حزب‌الله در لبنان کمک کردند و در جریان اشغال عراق (توسط آمریکا) به آموزش و هدایت نیروهای شیعی پرداختند که به نظامیان آمریکا حمله می‌کردند.
بخش‌های زیادی از مناطق عراقی که در معبر این جاده است تا همین اواخر در کنترل داعش بود و قبلاً شبه نظامیان شیعه آن را پاکسازی کردند. اغلب نیروهای شبه نظامی شیعی، عراقی هستند و توسط عوامل ایرانی هدایت و آموزش داده می‌شوند.
در سوریه بسیاری از مناطقی که جزو شبکه جاده‌ای مذکور است به دست متحدان و گروه‌های وابسته به ایران شامل حزب‌الله و شبه نظامیان شیعی اهل عراق و افغانستان کنترل می‌شود.

لایحه تفکیک وزارتخانه‌ها خلاف سیاست کوچک‌سازی دولت است
لایحه تفکیک وزارتخانه‌ها، غیرکارشناسی و مخالف سیاست کوچک‌سازی دولت است.
روزنامه دنیای اقتصاد از روزنامه‌های حامی دولت نوشت: مخالفت مجلس با دو فوریت لایحه تفکیک بعضی وزارتخانه‌ها نشانه اصرار مجلس بر لزوم برخورد کارشناسی با این تصمیم است. این ملاحظه‌ای است که بسیاری از کارشناسان هم دارند. ابتدا باید مشخص شود که کدام وظایف دولت قابل واگذاری است یا واگذار شده و تاثیر این واگذاری بر ساختار دولت چیست. مثلا با توجه به اینکه بخش‌های عملیاتی اصلی زیرمجموعه وزارت ارتباطات خصوصی شده،  شاید این وزارت‌ گزینه بهتری برای ادغام یا تقلیل سطح در ساختار دولت باشد. درباره وزارت مسکن و شهرسازی هم از گذشته همین بحث مطرح بود که شرکت‌های زیرمجموعه این وزارت قابل واگذاری هستند و سیاستگذاری هم در شورای عالی شهرسازی انجام می‌شود. متاسفانه لایحه جدید دولت کاملا خلاف سیاست کوچک‌سازی دولت است.
ضمن اینکه دولت چهار سال فرصت داشت ساختار خود را بازنگری کند و نکرد. ناگهان در آستانه انتخاب وزرا چه ضرورتی اقتضا می‌کند که با یک لایحه دو فوریتی و بدون مطالعه و طرح کارشناسی، وضعیت به چند سال قبل بازگردانده شود؟ به نظر می‌رسد بهتر است مجلس ضمن رد این لایحه اغتنام فرصت کرده و دولت را مکلف کند تا زمان مشخصی ( که منطقا نباید خیلی طولانی باشد) طرح ساختار جدید دولت را به مجلس ارائه دهد.
نمایندگان مجلس با بررسی دو فوریتی لایحه دولت برای تفکیک سه وزارتخانه ادغام شده در دولت قبل، یعنی تفکیک وزارتخانه‌های «راه و شهرسازی»، «صنعت، معدن و تجارت» و «ورزش و جوانان»، مخالفت کردند؛ رای مخالفی که مانعی است بر سر تغییر ساختار عجولانه دولت. به نظر، این مخالفت لایحه یاد شده را برخلاف خواسته دولت از ریل شتاب و سرعت خارج می‌کند.

نشنال‌اینترست: سیاست ترامپ موجب توسعه بیشتر قدرت‌ ایران خواهد شد
یک نشریه آمریکایی تصریح کرد به شهادت تاریخ، تلاش برای مهار ایران همیشه نتیجه عکس داده است.
نشنال اینترست در گزارشی خاطر نشان کرد: ائتلاف مدنظر عربستان، موجب آزادی عمل بیشتر ایران می‌شود. بحران قطر، خود نشان‌دهنده مدلی کوچک از آنچه عربستان برای خاورمیانه در سر می‌پروراند است. عربستان سعودی در پی تشکیل ائتلاف ناتو عربی است و در این میان هر کشوری را که قصد مقاومت در برابر خواست او را داشته باشد تنبیه می‌کند.
اگر چه این کار برای منزوی کردن ایران انجام می‌شود اما در موفقیت آن تردید است. ائتلاف عربی در حال از هم پاشیدن است و تاریخ ثابت کرده که هرگونه تلاش برای مهار تهران نتیجه عکس داده است.
این گزارش می‌افزاید: «سه تحول تاریخی بر شکست مهار تهران در منطقه صحه می‌گذارد؛ دوام اتحاد ایران و سوریه، اتحاد راهبردی و  نه اساسا ایدئولوژیک ایران و تجربه جنگ ایران وعراق.» اتحاد ایران و سوریه از آزمون سربلند بیرون آمده است. در اوایل دهه هشتاد میلادی، عراق در یک اقدام وحشیانه علیه ایران، وارد جنگ شد. عربستان سعودی، مصر، اردن، عراق و ایالات متحده با تشکیل یک ائتلاف برای جدا کردن تهران از رژیم حافظ اسد، سعی در پیروزی بغداد داشتند. اتحاد سوریه و ایران هرگز شکست نخواهد خورد حتی اگر مرزهای درگیری در سوریه تا لبنان کشیده شود.
این گزارش می‌افزاید: «ژوبین گودرزی در کتاب خود «وقایع اتحاد»، گفته است که حافظ اسد 2 میلیارد دلار ارائه شده از سوی عربستان سعودی برای بازگشایی خط لوله انتقال از سوریه به عراق را رد کرده و با وجود فشار شدید اقتصادی و نظامی، این راهبرد فقط اتحاد بین تهران و دمشق  را در طول سه دهه اخیر مستحکم‌تر کرده است.
نویسنده گزارش ادامه می‌دهد: «هر دو کشور خود را به عنوان شرکای واحد در برابر اسرائیل می‌بینند که در عین حال در یک منطقه احاطه شده توسط سلفی‌های افراط‌گرا، متحمل درگیری‌های دیگر شده‌اند.»
نشنال اینترست تصریح کرد: «تجربه ایران از انزوای نسبی در طول جنگ عراق، به توسعه افسارگسیخته توان نظامی ایران منتهی شده است.» محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در سال 2016 او گفت «چه انتظاری دارید، نابودی ایران؟ شما در جنگ ایران و عراق، به دفاع از عراق پرداختید، به یاد دارید شهرهای ایران را بمباران شیمیایی کردید و ما هیچ چیزی نداشتیم که از خودمان دفاع کنیم.
از زمان پایان جنگ، تهران بر توسعه اتحاد راهبردی در خارج از خاورمیانه و مجموعه نظامی با تکیه بر توان داخلی تاکید کرده است. درخواست رئیس‌جمهوری آمریکا از کشورهای منطقه در سفر اخیر خود به ریاض بر منزوی کردن ایران، فقط توسعه قدرت ایران را به دنبال خواهد داشت. تحولات اخیر نیز ثابت می‌کند «ناتو عربی» شکست خواهد خورد؛ و ائتلاف عربستان نیز محکوم به شکست است. در عین اینکه دو قدرت بزرگ یعنی چین و روسیه دلایل لازم برای همکاری با ایران را دارند.

پیامک برقراری دوباره یارانه فریب انتخاباتی بود؟!
با وجود سپری شدن یک ماه از ارسال پیامک‌های برقراری مجدد یارانه برخی شهروندان، هنوز سرنوشت این پیامک‌ها معلوم نیست.
به گزارش روزنامه همشهری چند روز مانده به برگزاری دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 29 اردیبهشت، خبر ارسال پیامک وصل مجدد یارانه به برخی از سرپرستان خانوارهایی که پیش‌تر یارانه آنها قطع شده بود، رسانه‌ای شد و واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت. بسیاری از رسانه‌ها این اقدام سازمان هدفمندی را تبلیغات اما با عبور از انتخابات و در آستانه پرداخت یارانه خردادماه، هنوز سرنوشت یارانه افرادی که این پیامک را دریافت کرده بودند، مشخص نیست. در همان ایام روابط عمومی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، جوابیه‌ای برای واکنش‌های رسانه‌ای به خبر وصل یارانه‌های قطع شده منتشر کرد و این واکنش‌ها را «درج اخبار نادرست» لقب داد.
از دیگر سو، دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت نیز پا به گود گذاشت و ضمن تکذیب شائبه انتخاباتی بودن ارسال این پیامک‌ها، بررسی و برقراری مجدد یارانه افراد معترض را کاری مطابق با قانون و اقدامی متعارف بر اساس روال ماه‌های گذشته عنوان و اعلام کرد رئیس‌جمهور برای رفع هرگونه شائبه انتخاباتی، دستور توقف هر اقدامی در این زمینه را صادر کرده و از مسئولان مربوطه خواست هرگونه پرداخت جدید را متوقف و بررسی استحقاق دریافت یارانه را به پس از انتخابات موکول کنند. بر همین اساس، هنگام واریز یارانه‌ها در ساعت 24 روز 26 اردیبهشت، یارانه آن دسته از سرپرستان خانوار که پیامک وصل مجدد را دریافت کرده بودند، بدون اطلاع‌رسانی در این زمینه، واریز نشد و هیچ شخص یا ارگانی نیز درباره وضعیت این افراد اظهارنظر نکرد.
همشهری می‌افزاید: تماس خبرنگار ما با وزارت کار و رفاه اجتماعی برای پیگیری موضوع پیامک‌های وصل مجدد یارانه پاسخ روشنی نداشت و آنگونه که مسئولان روابط عمومی این وزارتخانه می‌گویند، ارسال کننده پیامک‌ها سازمان هدفمندی بوده و این وزارت از فرآیند آن بی‌اطلاع است. همچنین تماس با دفتر معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز بی‌نتیجه بود و آنها نیز توپ را به زمین سازمان هدفمندی انداختند. در این میان تماس با سازمان هدفمندی برای گفت‌وگو با رئیس یا مسئولان آگاه این سازمان هیچ پاسخی به همراه نداشت. این در حالی است که تماس با تلفن‌های گویای این سازمان نیز در زمینه وصل مجدد یارانه و تکلیف این افراد پاسخ و راهکاری ارائه نمی‌کند. در این میان با توجه به اینکه دولت برای رفع شائبه انتخاباتی دستور توقف رسیدگی به وصل مجدد یارانه را صادر کرده است. به نظر می‌رسد در صورت انتخاباتی نبودن این پیامک‌ها، آن دسته از سرپرستان خانوار که پیامک وصل مجدد یارانه را دریافت کرده‌اند باید در دوره آتی واریز یارانه‌ها یعنی در 26 خرداد، یارانه‌ نقدی خود را دریافت کنند.

مالیات 25 درصدی یعنی عمیق‌تر کردن رکود بازار مسکن
تصمیمات غیر کارشناسی مانند اخذ مالیات 15 تا 25 درصدی از سازندگان، به بازار مسکن ضربه می‌زند.
سید مهدی هاشمی نماینده سابق مجلس ضمن یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: اخذ مالیات 15 تا 25 درصدی از سازندگان مسکن از آن دست تصمیماتی است که با شعار امسال نمی‌خواند؛ متأسفانه روحیه تولید و اشتغال در برخی تصمیم‌گیری‌ها و اجرای احکام مشاهده نمی‌شود و این در حالی است که اقتصاد سال‌هاست در رکود قرار دارد.
دولت اکنون باید در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال به فکر تسهیل تولید و افزایش اشتغال باشد که این موضوع ظاهراً در هیئت دولت مغفول مانده است. اجرای ماده 77 قانون مالیات‌های مستقیم موجب خروج سرمایه از تولید به بازارهای کاذب می‌شود، تولید مسکن در سال‌های گذشته کاهش یافته و هر چه عرضه کمتر شود، تقاضا انباشته خواهد شد که این موضوع نارضایتی مردم و افزایش قیمت آشکار و پنهان را به دنبال خواهد داشت.
دولت در این شرایط باید به فکر رونق در کسب و کار باشد و از طریق ایجاد اشتغال و افزایش ظرفیت تولید کارخانجات مالیات بیشتری را دریافت کند اما متأسفانه تنها به فکر درآمد خود از بخشی است که بخش خصوصی بیشترین فعالیت و تولید را دارد و آن بخش مولد مسکن است. دولت همچنین متأسفانه به جای مهار رکود در بخش مسکن، ساز و کار تشدید رکود را بیشتر می‌کند.
دولت با اعمال چنین سیاست‌هایی هم به درآمد خود آسیب می‌زند، هم بخش خصوصی را تضعیف می‌کند و هم فاصله طبقاتی را بیشتر خواهد کرد.
زمانی که قیمت مسکن با قدرت خرید مردم فاصله زیادی داشته باشد مشکلات دیگری سرباز می‌کند. به بیان بهتر وقتی امکان تأمین مسکن برای اقشار متوسط و پایین جامعه کاهش پیدا کند، سن ازدواج بالا می‌رود و آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را به دنبال خواهد داشت. این اقدامات نتیجه عدم شناخت و کار کارشناسی روی مصوبه‌های دولت است.
جام جم همچنین از قول مصطفی قلی خسروی کارشناس مسکن تصریح کرد: اگر ماده 77 قانون مالیات‌های مستقیم اجرا شود، رشد قیمت در بخش مسکن را شاهد خواهیم بود.
خسروی با تأکید بر این که 1300 گروه شغلی با مسکن در ارتباط است، گفت: ساخت مسکن در سال‌های گذشته به دلیل رکود و همچنین وضع سیاست‌های ضد رونق، روند کاهشی را طی کرده است و باید برای این مشکلات برنامه‌ریزی کرد نه مشکلاتی که دغدغه مردم نیست.
فرشیدپور حاجت، دبیر کانون انبوه‌سازان ایران هم به جام جم گفت: تغییرات اخیر افزایش هزینه‌های سربار مسکن را به دنبال دارد و در نهایت قیمت مسکن بالا خواهد رفت.
وی با بیان این که اکنون وضعیت مسکن خاص است و باید مشوق‌هایی برای تولید در نظر گرفته شود، افزود: رکود چند ساله تحرک را از بخش مسکن گرفته و اعمال مالیات‌های جدید هزینه تمام شده مسکن را بیشتر می‌کند. در همه اقتصادها وقتی یک صنعت به رکود می‌رود محرک‌های تشویقی را در نظر می‌گیرند اما ظاهراً رکود چهار ساله برای مسکن هنوز کافی نیست.