kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۵۵۱۹
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۸
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

انتخابات تمام شد دولت به فکر مردم باشد

روزنامه آرمان امروز در یادداشتی از دولتمردان خواست با کارآمدی به مطالبات مردم رسیدگی کنند تا پیروزی به دست آمده تداوم داشته باشد.

سرویس سیاسی-

در بخشی از این یادداشت با اشاره به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری آمده است:  اکنون نوبت به مقامات و مسئولان رسیده که ضمن برآوردن خواسته‌ها و مطالبات مردم در راستای خدمت بیشتر به آنها حرکت کنند. باید در سال‌های آتی تلاش شود خواسته‌های برحق مردم همچون بهبود کارایی سیستم اداری و اقتصادی کشور، مقابله با فساد و رانت‌خواری، تقویت بنیه‌های اقتصادی و از بین بردن بیکاری و تورم و... در دستور کار جدی مسئولان قرار گیرد.
این انتظار از دولت دوازدهم در حالی است که یکی از نماینده‌های مجلس ششم و از حامیان دولت یازدهم در نوشتاری که روزنامه شرق در شماره 7 خرداد خود آن را منتشر کرد مطالبات مردم و پیگیری آن‌ها را تله‌ای برای اصلاح‌طلبان خوانده بود!
وی نوشته بود : «دامن‌زدن برخي رسانه‌ها و يک جريان سياسي خاص به مطالبات مردم در ماه‌هاي منتهي به انتخابات، براي شکست حسن روحاني، نتوانست براي آنان کارگشا باشد و حالا بعد از ناکامي ٢٩ ارديبهشت، به‌دنبال دميدن بيشتر بر تنور مطالبات عمومي هستند».
وی ادامه می‌دهد: «با تکيه بر تجربيات، معتقدم اينکه تمام مطالبات زمين‌مانده در دوره‌هاي گذشته، يکجا از يک دولت، مجلس يا شوراي شهر خواسته شود، حتما اين نهادها را به زانو درخواهد آورد».

ضرورت خانه‌تکانی کابینه توسط روحانی
روزنامه زنجیره‌ای شرق در یادداشتی به قلم یکی از زنان نماینده مجلس نوشت: در سال‌هایی که گذشت، دولت یازدهم برای استفاده از زنان توانمند گام‌های عملی برداشته است؛ اما انتظار است این روند در دولت دوازدهم با شتاب بیشتری انجام شود و نه‌تنها رئیس‌جمهوری در میان وزیران خود کاندیداهایی را به مجلس معرفی کند؛ بلکه در سطوح معاونان وزیر، مدیران کل، استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و... شاهد حضور بیشتر زنان باشیم. وزارت امور خارجه، بهداشت، آموزش عالی و آموزش‌وپرورش از‌جمله وزارتخانه‌هایی است که نسبت به سایر مراکز دولتی از تعداد بیشتری زنان مجرب، تحصیل‌کرده، شایسته و با صلاحیت کافی برای کسب مشاغل کلیدی برخوردار است.
نویسنده افزوده است: اگر شعار دولت عدالت جنسیتی و شایسته‌سالاری است، باید در عمل آن را به اجرا بگذارد و با خانه‌تکانی در کابینه و وزارتخانه‌ها نشان دهد که شایستگی و تجربیات زنان پاس داشته و تقدیر می‌شود.
توصیه به روحانی برای خانه‌تکانی در کابینه در حالی است که در روزهای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری زنجیره‌ای‌ها به اظهارات نامزدها و نیز منتقدین در این زمینه که دولت یازدهم ناکارآمد بوده و وزرا توان رسیدگی به نیازها و مطالبات مردم را نداشته‌اند حمله کرده و از کلیت کابینه و اعضای آن دفاع می‌کردند.
از سوی دیگر تاکید بر ضرورت استفاده دولت آینده از زنان در کارهای اجرایی درحالی است که روحانی در برنامه‌های تبلیغاتی خود به عملی شدن آن در دولت یازدهم اشاره و از عملکرد دولت یازدهم در این زمینه دفاع کرده بود!

ما پیروز شدیم دیگر حق انتقاد ندارید!
روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد در گزارشی به اظهارات اخیر محمدباقر قالیباف شهردار تهران در انتقاد به دولت یازدهم پرداخت و با کنایه نوشت: آقای قالیباف! مناظره‌ها تمام شد!
در این گزارش آمده است: در شرایطی که تقریبا دو هفته از برگزاری انتخابات و سه هفته از اتمام مناظره‌های انتخاباتی می‌گذرد اما همچنان محمدباقر قالیباف شهردار تهران احساس می‌کند آن فضا به پایان نرسیده است. او روز گذشته در مراسم افتتاح 110 پروژه شهری در منطقه 20 تهران، باز هم از دولت روحانی انتقاد کرد و گفت: دولت مکلف است 80 درصد پول خرید اتوبوس‌ها را به شهرداری بدهد، سوال کنید دولت اگر در چهار سال اخیر یک ریال به اتوبوسرانی تهران داده است، بگویند.
بر اساس این گزارش «قالیباف همچنین به وظایف دولت در حمایت از مترو تهران پرداخت و گفت: دولت باید 50 درصد هزینه‌های مترو را بپردازد. شهرداری تهران در سال 95، حدود 4 هزار و 400میلیارد تومان در مترو هزینه کرده است و دولت از سهم 2 هزار و 200 میلیارد تومانی خود چقدر پرداخت کرده است؟»
اصرار مدعیان اصلاحات به این که کسی حق انتقاد و اعتراض به سیاست‌های دولت را ندارد در حالی است که آنان همواره بر شعار «زنده باد مخالف من» تاکید داشته‌اند ولی امروز مشخص شده است که به دنبال جامعه‌ای بدون منتقد و تک‌صدایی هستند که هیچ مخالفی جرات سخن گفتن نداشته باشد!

تاکید نماینده مجلس ششم بر ضرورت بازنگری در فراکسیون امید
الهه کولایی نماینده مجلس ششم در یادداشتی در روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد بر ضرورت بازنگری در فراکسیون امید تاکید کرد.
در این یادداشت  آمده است: پس از انتخابات پرشکوه 29 اردیبهشت سال جاری، انتظار می‌رفت که نمایندگان مجلس نیز پیام مردم ایران و در واقع رای‌دهندگان و موکلان خود را به درستی شنیده باشند و براساس انتظارات و مطالبات مردم رفتار خود را تنظیم کنند. این رویداد که هیئت رئیسه مجلس در سطح ریاست و نواب آن بدون تغییر باقی ماند یعنی انتخاب هر 3 نفر از لیست امید، نشان از توجه نمایندگان مجلس به رخدادی دارد که در کشور ما در پایان ماه گذشته شکل گرفته است، اما اینکه در بدنه هیئت رئیسه مجلس به جز نواب آن، اعضای لیست امید نتوانستند جایگاه خود را بیابند، نشان‌دهنده ضرورت بازسازی فراکسیون امید با توجه به تجربه یک‌ساله اخیر پس از شروع فعالیت مجلس است.
الهه کولایی افزوده است: اینکه بعضی از افراد بدون در نظر گرفتن خاستگاه انتخاب شدنشان و انتظاری که رای‌دهندگان از آنان داشته‌اند، پس از ورود به مجلس، روش و رویکرد سیاسی خود را تغییر داده‌اند و حتی به استقلال‌گرایی روی آورده‌اند، گواه آن است که ما نیازمند تجدیدنظر اساسی در سازماندهی فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی هستیم. انتظار می‌رود که در پی عملکرد یک‌ساله آن و به ویژه نتیجه‌ای که امروز شاهدش هستیم همان‌گونه که رای‌دهندگان به لیست امید انتظار دارند، فراکسیون به بازنگری عملکرد خود به ویژه ترکیب آن از میان نمایندگانی که از لیست امید به مجلس راه یافتند، به این ضرورت بپردازد.
گفتنی است پس از انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی روزنامه‌های زنجیره‌ای مدعی پیروزی در انتخابات شدند ولی ترکیب هیئت رئیسه در سال نخست و اخیرا برای دومین سال فعالیت امیدهای آنان را به ناامیدی بدل ساخت تا جایی که امروز از ضرورت بازنگری در سیاست‌ها و ترکیب فراکسیون امید سخن می‌گویند.

چه کسانی باید عذرخواهی کنند
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی به تائید انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری از سوی شورای نگهبان پرداخت و خواستار عذرخواهی اصولگرایان شد!
در بخشی از گزارش این روزنامه زنجیره‌ای آمده است: اکنون با توجه به اعلام صحت انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان این پرسش مطرح است که آیا اصولگرایانی که مدعی مهندسی انتخابات و حجم انبوه تخلفات انتخاباتی بودند از پیشگاه مردم عذرخواهی خواهند کرد؟
این در حالی است که اصولگرایان از ابتدا اعتراضات و شکایات خود را به نهادهای قانونی برده و خواستار رسیدگی این نهادها شده بودند، اصولگرایان برخلاف مدعیان اصلاحات که در سال 88 به سلامت انتخابات شبهه داشته و روند قانونی رسیدگی به شکایات را نیز قبول نمی‌کردند از ابتدا به صورت مدنی اعتراضات خود را مطرح ساختند.
کافی است به نوشته‌ها و خط مشی سردبیر سابق و فراری روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد نگاهی بیندازیم که آخرین سرمقاله خود برای این روزنامه را 24 دی 1388 نوشت، این فرد که اکنون خارج از کشور مشغول مزدوری برای اجانب است هنوز سلامت انتخابات 88 را نپذیرفته و از دروغ بزرگ تقلب عذرخواهی نکرده است، حال مدعیان اصلاحات بایستی عذرخواهی کنند که در فتنه 88  با دروغ بزرگ تقلب کشور را متحمل هزینه‌های سنگین ساختند یا اصولگرایان که همواره به تمکین از قانون و نهادهای قانونی افتخار کرده‌اند؟!

انتقاد روزنامه زنجیره‌ای شرق به تحریف امام و فراموشی خود!
روزنامه زنجیره‌ای شرق در یادداشتی به موضوع تحریف امام و همچنین بی‌نظیر بودن آن حضرت پرداخت و ضمن تحریفات گوناگون تاریخی و... نوشت: در روزهاي ١٤ و ١٥ خرداد هر سال- بيش از ساير ايام- نکوداشت بزرگ‌مردي در ايران و سراسر جهان برپا مي‌شود که اگرچه مانند رهبران بزرگ کشورهايي نظير ايالات متحده، انگلستان، فرانسه، هند، ترکيه و... تاريخ‌ساز بود، اما از وراي آنها، از زاويه دين و اخلاق به جهان پيرامون خود مي‌نگريست.
در ادامه این نوشتار آمده است: وقتي حمله به روشنفکراني نظير دکتر علي شريعتي از سوی تنگ‌نظران آغاز شد، اين امام بود که به حمايت از ايشان پرداخت و براي درگذشت ايشان پيام داد...رهبر فقيد انقلاب در نوفل‌لوشاتو شب کريسمس پيام و يک شاخه گل گلايل به در خانه تک‌تک مسيحيان فرستاد و ما امروز هم نديديم مراجع عيد کريسمس را تبريک بگويند و از مسيح به بزرگي ياد کنند. امام، وحدت براي شيعه و سني را باور داشت و تا آخر عمر منادي وحدت ماند، اما امروز در کمال تأسف از خانه برخي بزرگان ما مداحي‌هاي ضدوحدت شنيده مي‌شود. امام بسيار درباره نسل جوان و دانشگاهيان حساس بود و به آنان اميدها بسته بود، ولي امروز اين جوان‌گرايي از مسائل مغفول ماست.
در رابطه با این نوشتار گفتنی‌های زیادی هست، نخست آن که برای تائید افراد و شخصیت‌هایی که آنها را دوست داریم و شاید نیز انسان‌های شایسته‌ای باشند نیاز به تحریف تاریخ نداریم، در این زمینه ضروری است نویسنده به خاطرات مرحوم حجت‌‌الاسلام اسماعیل فردوسی‌پور عضو سابق مجلس خبرگان، نماینده دوره‌های اول، دوم و سوم مجلس شورای اسلامی و... مراجعه کند که در آن به تلاش‌های افرادی چون ابراهیم یزدی برای گرفتن پیام تسلیت در این زمینه و ناکام ماندن آنان اشاره شده است.
نکته دیگر این که نویسنده به احترام امام به مسیحیان و همچنین وحدت شیعه و سنی اشاره می‌کند و اظهار تاسف که امروز این گونه نیست، این ادعا در حالی است که هم وطنان مسیحی امروز نیز همانند ایرانیان مسلمان با امنیت و آزادی در کشور زندگی کرده و در مجلس نماینده دارند، از سوی دیگر بزرگانی چون رهبر معظم انقلاب در ایام مربوط به هم‌وطنان مسیحی به خانه‌های شهدای این هم‌وطنان رفته و از آنان تجلیل می کنند و در رابطه با نظرات علما، مراجع و بزرگان در زمینه وحدت شیعه و سنی نیز آن چنان موضوع واضح و مبرهن است که نیازی به توضیح نیست.
نکته دیگر این که مدعیان اصلاحات در حالی از تحریف امام گلایه می‌کنند که خود در خط مقدم تحریف آن حضرت قرار دارند. تحریف و حذف اصول و شاخصه هایی چون مبارزه با اشرافی‌گری، مبارزه با آمریکا و استعمار جهانی، تلاش امام برای دینی‌سازی تمام شئون زندگی اجتماعی و... همه و همه در پرونده عملکرد مدعیان اصلاحات به چشم می‌خورد.
از سوی دیگر نویسنده روزنامه زنجیره‌ای شرق امام خمینی را همانند رهبران کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس و هند تاریخ‌ساز می‌داند و خصیصه ممیزه ایشان را نگاه دینی و اخلاقی به جهان می‌داند که این خود بزرگترین تحریف شخصیت امام محسوب شده و توهین به آن عزیز به عرش سفر کرده می‌باشد. رهبران آمریکا و انگلیس که شرق آنان را با امام خمینی در سطوحی هم‌تراز می‌داند پایه‌گذار استعمار بین‌المللی بودند و حال آیا این نوشتار تحریف و توهین به شخصیت امام محسوب نمی‌شود؟!