موفقیت بانوان کارآفرین قزوینی در تولید شیرینیهای خانگی
چند تن از بانوان کارآفرین قزوینی موفق شدهاند با تولید شیرینیهای خانگی ضمن کسب درآمد مطلوب در داخل کشور بازارهای خارجی را هم جذب کنند.
خانم قندچیزاده یکی از بانوان موفق قزوینی است که با تولید خانگی شیرینیجات از درآمد مناسبی برخوردار شده است. او در این باره میگوید: 7 سالی میشود که شیرینیپزی میکنم و در عین حال در پایگاههای بسیج این هنر را به علاقمندان آموزش میدهم. شیرینیپزی را از مادرم یاد گرفتهام. وقتی بچه بودم مادر و مادر بزرگم با هم شیرینی نوروز را آماده میکردند و من هم کمکشان میکردم و به مرور آموختم. اوایل شروع به کار، محصولاتم را به ادارات میبردم و معرفی میکردم. مردم که از کیفیت شیرینیها خوششان میآمد به مشتری دائمی تبدیل میشدند و هر فرد چند مشتری دیگر را با خودش همراه میکرد، به گونهای که دیگر هیچ نیازی به بازاریابی نداشتم، مشتریها به قدری زیاد شده بودند که همواره با کمبود شیرینی برای فروش مواجه میشدم.
او میافزاید: رعایت اصول بهداشتی و صداقت با مشتریها در استفاده از مواد اولیه اصیل و غیر تقلبی زمینه اصلی موفقیتم را تشکیل داد. کسانی که از من باقلوا میخرند، مطمئن هستند که به جای زعفران، از رنگ مصنوعی استفاده نشده، خبری از اسانس و پودر باقالی و مغز زردآلو نیست و هر چه هست پسته و بادام واقعی و باکیفیت است.
شروع کار با یک ماهی تابه
و یک دستگاه گاز سینجر!
خانم ایزدیان دیگر بانوی شیرینیپز موفقی است که البته اقدام به تاسیس یک کارگاه کوچک تولید شیرینی کرده است. او برای صادرات محصولاتش سفارشات زیادی از اتریش دریافت میکند. این بانوی کارآفرین، میگوید: پخت شیرینیهای متنوع و اصیل قزوینی را از مادرم آموخته ام. در گذشته مردم خودشان برای عید شیرینی میپختند و من هم در همین فرصت از مادرم این هنر را آموختم. وقتی کار را شروع کردم، فقط یک ماهی تابه، یک الک و یک گاز سینجر به اضافه 10 هزار تومان پول نقد در اختیار داشتم اما امروز در نقطهای ایستادهایم که محصولاتمان را به کشورهای اروپایی صادر میکنیم. گردشگران خارجی که به قزوین میآیند، عاشق شیرینیها بویژه باقلوای قزوین میشوند ومقدار زیادی میخرند و در بازگشت با خود به کشورهایشان میبرند. آن وقت است که در آن کشورها مشتریهای جدیدی برای شیرینیها پیدا میشود و به این ترتیب فرآیند سفارش گرفتن از اروپا شکل میگیرد. ما هم به سرعت برایشان ارسال میکنیم.
خانم خوئینی نیز به همراه همسرش که بازنشسته آموزش و پرورش است، در روستای نجف آباد قزوین یک کارگاه شیرینیپزی دایر و برای 3 نفر دیگر اشتغالزایی کرده است. این دو با تهیه دستگاههای صنایع تبدیلی نظر خمیرگیر و آسیاب کن، سرعت و حجم تولید شیرینی هایشان را افزایش دادهاند.
بخش مهمی از شیرینیهای تولید شده در کارگاههای خانگی استان قزوین، برای فروش راهی بقالیها میشوند. یکی از بقالهایی که محصولات خانم خوئینی را به فروش میرساند، در این باره خاطرنشان میکند: شیرینیهای خانم خوئینی را به روز میفروشیم و در انتها چیزی از آنها باقی نمیماند. مردم و گردشگران به این شیرینیهای با کیفیت بسیار علاقمندند و از مصرفشان راضی هستند.