kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۴۸۹۵
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۱
ظریف در نیویورک تایمز:

انبوه «تجهیزات نظامی زیبا» گنداب تروریسم و افراطی‌گری را تخلیه نخواهد کرد

ظریف طی یادداشتی در نیویورک‌تایمز نوشت: در حالی که عربستان میلیون‌ها بصورت بی‌حساب هزینه ترویج ایران هراسی می‌کند تا اذهان را از صادرات جهانی خود یعنی ایدئولوژی افراطی القاعده، داعش و هر گروه تروریستی ویرانگر دیگری از کراچی تا منچستر است منحرف سازد، ایران به قربانیان افراط‌گرایی در عراق و سوریه کمک می‌کند.



محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز با عنوان: «تجهیزات نظامی زیبا (به قول ترامپ) خاورمیانه را نجات نخواهد داد»، به اتفاقات چند روز گذشته در حاشیه جنوبی خلیج فارس اشاره کرد و نوشت‌: اگر کارایی روش‌های قبلی ملاکی برای موفقیت در آینده باشد، 110 میلیارد دلار دیگر برای سلاح، نه «بار هزینه‌های اضافی را از دوش واشنگتن برخواهد داشت» و نه «به امنیت دراز مدت عربستان» - آنگونه که وزارت امور خارجه آمریکا ادعا می‌کند- کمکی خواهد کرد.  آخرین باری که سعودی‌ها چنین مبلغ هنگفتی را هزینه کردند، بیش از 70 میلیارد دلار به صدام حسین برای تسلیح وی در تجاوز به ایران در دهه هشتاد میلادی پرداخت کردند: ولی ببینید نتیجه این کار برای دنیا و خود آنها چه بود.
ظریف در این مقاله تصریح کرد : بنابراین در خوشبینانه‌ترین حالت، آقای ترامپ مشغول اخاذی و دوشیدن همسایگان سعودی ماست، آن هم از پولی که در واقع قادر به پرداخت آن نیستند. در بدبینانه‌ترین حالت هم، وی آمریکا را به مزدور سعودی‌ها در خاورمیانه تبدیل خواهد کرد؛ زشتی این حالت زمانی مشخص‌تر می‌شود که بدانیم 15 نفر از هواپیماربایان یازده سپتامبر از اتباع سعودی بوده‌اند. آنگونه که از سرکوب مردم در عربستان درست قبل از سفر آقای ترامپ و همینطور حمله مرگبار رژیم بحرین به اعتراض مردمی در این کشور بلافاصله بعد از این سفر مشخص می‌شود، حکام مستبد منطقه این حس را پیدا کرده‌اند که یک چک سفید امضا گرفته‌اند تا تمامی اعتراضات مسالمت‌آمیز باقیمانده را سرکوب کنند.
وزیر امور خارجه  ایران در این مقاله  با اشاره به اینکه  اتفاقات بسیاری بدی در این بخش از جهان در حال رخ دادن است ، نوشت: برای جلوگیری از گسترش بیشتر مصیبت تروریسم و افراطی گری خشونت بار، رهبران مسئول در پایتخت‌های منطقه و سایر کشورهای جهان باید به فوریت اقدام کنند و گام‌های جدی برای مقابله با این خطرهای فوری بردارند. صرف نظر از رقص‌های شمشیر و مهمانی‌های تشریفاتی، تضادهای بنیادینی در منطقه وجود دارد که باید به آنها رسیدگی کرد.
ظریف همچنین تصریح کرد : در یمن، عربستان سعودی به شبه نظامیان حوثی حمله می‌کند که خود را بعنوان تواناترین نیروی مقابله با القاعده شبه جزیره عربستان(AQAP)، مرگبارترین گروه شبکه جهانی تروریسم در حال حاضر، به اثبات رسانده است. پشتیبانان غربی ائتلاف تحت رهبری سعودی، انگیزه خود را حمایت از «دموکراسی» می‌خوانند، در حالیکه همین مفهوم هم در ریاض و هم در نزد سایر متحدان عرب آمریکا طرفداران اندکی دارد.
وزیر امور خارجه کشورمان در مقاله خود برای این روزنامه آمریکا‌یی افزود : تراژدی یمن متأسفانه در سوریه نیز تکرار می‌شود. در آنجا هم نیروهایی که در خطوط مقدم مبارزه با افراط گرایان وهابی هستند، همزمان با سیاست ضد تروریسم کشورهای غربی هم تهدید می‌شوند؛ سیاستی که اغلب بصورت سلیقه‌ای دوستان و دشمنانش را انتخاب می‌کند.
به گزارش تسنیم وی نوشت : بگذارید واضح‌تر بگویم: آنچه آقای ترامپ «انبوه تجهیزات نظامی زیبا» خواند، مردابی را که گنداب تروریسم و افراطی گری ستیزه جویانه ایجاد کرده‌، تخلیه نخواهد کرد. نه «زنجیرهای طلا» و نه «گوی های درخشان» یک راه حل جادویی برای چالش‌های اجتماعی- اقتصادی و سیاسی که منشا افراط‌گرایی هستند، ارائه نمی‌کنند. چیزی که موثر خواهد بود تلاشی واقعی برای ایجاد تعاملی فراگیر میان قدرت‌های منطقه‌ای مبتنی بر یک سیاست همزیستی و پذیرش بی‌ثمر بودن راه حل‌های نظامی است.