نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
یک اعتراف کلیدی؛انتخاب میان حفظ وضع موجود و تغییر است
سرویس سیاسی -
روزنامه «ایران» ارگان دولت که طی روزهای اخیر در راستای خط تخریب دولت در رقب هراسی گوی سبقت را از دیگر روزنامههای زنجیرهای ربوده، آنچنان در شوک استقبال عظیم و با شکوه مردمی از رئیسی در استانهای مختلف کشور بویژه در شیراز و اصفهان و تهران فرو رفته بود که در گافی عجیب عبارتی را به عنوان تیتر یک خود انتخاب کرد که به جای ترساندن مردم از رقیب روحانی، مخاطبان را به گرایش به سمت رقیب وی تشویق میکند .
این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «ایرانیان در دوراهی تدبیر یا تغییر»، در اقدامی ناشیانه «باصطلاح تدبیر روحانی» را در مقابل «تغییر رئیسی» قرار داده و مردم را مخیر به انتخاب میان این دو کرده، حال آنکه امروز در کشور تقریبا کسی نیست که معترف به نارضایتی مردم از شرایط موجود و لزوم تغییر نباشد. با این گاف روزنامه ارگان دولت باید پرسید که به نظر آنها در شرایطی که مردم نتیجهای 4 سال «تدبیر» روحانی را با گوشت و پوست و استخوان خود لمس کردهاند، عاقلانهترین و بهترین تصمیمشان رای به «تغییر» نیست؟!
دستان خالی زنجیرهایها در حمایت از دولت
و باز نشر ادعاهای مضحک و تکراری
بعد از شوک سهمگین حمایتهای گسترده مردمی از سید ابراهیم رئیسی بر اردوگاه حامیان دولت، تقلای روزنامههای زنجیرهای هم برای ترساندن مردم از وی شدت گرفته و این روزنامه و رسانههای مستاصل که در کارنامه تهی از عملکرد دولت بهانهای برای دفاع پیدا میکنند و برغم پاسخ منفی افکار عمومی به چند هفته حملات همه جانبه دولت و اعضای کابینه به رئیسی هراسی، اما تنها راهچاره خود را در ترساندن مردم از رقیب روحانی دیدهاند و این روزها به آن شدت بخشیدهاند تا شاید احتمال شکست وی در انتخابات را کاهش دهند.
روزنامه زنجیرهای بهار در یادداشتی با عنوان«انتخاب با شماست» مجددا همان ادعاهای مضحک و تکراری مطرح شده از سوی دولت و جریان ستادی و تشکیلاتی حامی آن علیه رئیسی طی چند هفته گذشته را باز نشر داد و نوشت: «بیاییم فرض کنیم امروز شنبه هفته آینده است و ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس دولت دوازدهم برگزیده شده است. تصویر آینده ایران چه خواهد بود؟ در حوزه اقتصاد، سیاست خارجی و داخلی، فرهنگ و... به چه سمتی خواهیم رفت؟... حال انتخاب با شماست که کدام شیوه و روش مملکتداری را انتخاب کنید؛ عقبگرد به دوران سیاه گذشته و یا پیش به سوی آینده و رونق اقتصادی به همراه تعاملی سازنده با جهان».
این روزنامههای زنجیرهای برای تخریب نامزد رقیب روحانی و متقاعد کردن مردم، اندک احترامی برای شعور مخاطبان خود هم قائل نیستند و چنان خود را به آلزایمر سیاسی زدهاند و درباره دولتی که هنوز عملکردی از آن ندیدهاند سیاهنمایی میکنند که انگار نه انگار مشکلات و معضلات متعدد به وجود آمده در حوزههای مختلف بویژه معیشت و اقتصاد مردم حاصل عملکرد 4 ساله دولت تدبیر و امید بوده است.
فعالان اقتصادی با مشکل جدی مواجهاند...
روزنامه وقایع اتفاقیه در یادداشتی با عنوان «خوبها و بدها را با هم ببینیم» نوشت: مشکل روحاني درباره اقتصاد اين است که تمام تخممرغهايش را در سبد کاهش تورم و ورود سرمايهگذار خارجي گذاشته است. آقاي روحاني بايد بداند که اقتصاد صرفا تورم نيست بلکه ايجاد شغل و رونق کسبوکار هم در محدوده جدي اقتصاد قرار دارد. الان بسياري از فعالان اقتصادي با مشکل جدي مواجه هستند؛ بنابراین بايد در آينده تدبيري بينديشند.
این روزنامهها در حالی در پایان عمر دولت یازدهم به این واقعیت تلخ اعتراف میکنند که متاسفانه طی 4 ساله گذشته این دولت فرصتهای بسیاری را از دست داد و به جای شنیدن نقد مشفقانه دلسوزان، آنها را تندرو، افراطی، عصر حجری، برید به جهنم و.... خطاب کرد.
مسکن مهر، زمینه فلاکت و فقر در جامعه را افزایش داد!
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «پرداخت یارانه یا طرحهای فکر نشده و سادهاندیشانه چون مسکن مهر، زمینه فلاکت و فقر در جامعه را افزایش داد و اقداماتی در افزایش بیش از حد تورم، رکود و رشد پایین اقتصادی را به عنوان شاخصهای منفی اقتصادی برای کشور رقم زد».
توهین به مردم به یک روال عادی در روزنامههای زنجیرهای و ادبیات برخی دولتمردان تبدیل شده است. پیش از این «آخوندی» وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم مسکن مهر را «مزخرف»، «طرح گمراهکننده»،«طرح فاجعهآمیز» و...نامیده بود. این اظهارنظرهای توهینآمیز در حالی است که مسکن مهر موجب خانهدار شدن 8 تا 10 میلیون نفر از هموطنانمان شده است.
علیرغم تخریبهای دولت یازدهم علیه مسکن مهر، نتایج یک نظرسنجی نشان داد در مقایسه طرحهای «مسکن اجتماعی»، «مسکن استیجاری» و «مسکن مهر» بیش از 65 درصد مردم به مسکن مهر رأی دادهاند.طی این نظرسنجی که اوایل خردادماه 95 در برنامه تلویزیونی «ثریا» انجام شد، در پاسخ به این سؤال که از بین طرحهای «مسکن اجتماعی»، «مسکن استیجاری» و «مسکن مهر»، کدام شیوه حمایتی را برای تأمین مسکن مورد نیاز مردم و زوجهای جوان مناسب میدانید؟ بیش از 65 درصد مردم به مسکن مهر رأی دادند.
اما بیتوجهی دولت به مسکن، به توهینهای دولتمردان به مسکن مهر خلاصه نمیشود. مقامات ارشد دولت به صراحت از ساخت مسکن برای مردم شانه خالی کردند. روحانی در جلسه توسعه و سرمایهگذاری آذربایجان غربی- خرداد 95- گفت:« اصولاً، احداث فرودگاه، کشیدن خطآهن، ساخت مسکن یا احداث اتوبان بهعهده دولت نیست بلکه دولت موظف به بهبود شرایط سرمایهگذاری و فضای کسب و کار و ارتقای روابط کشور با دولتهای خارجی است تا امکانات لازم برای سرمایهگذاری بخش خصوصی را فراهم آورد».
این اظهارنظر تاملبرانگیز در حالی است که در فصل سوم قانون اساسی و زیرفصل «حقوق ملت» اصل سی و یکم با تاکید بر اینکه داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است، دولت را موظف کرده با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.
فرافکنی پوپولیستی خط خبری هماهنگ زنجیرهایها
روزنامه ایران طی گزارشی همانند خط خبری این روزهای روزنامههای زنجیرهای در فرافکنی نسبت به اقدامات پوپولیستی دولت، نوشت: «در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری یک بار دیگر برنامه در برابر وعده قرار گرفته است. در یک سو برخی از کاندیداها با ارائه وعدههای نجومی و پوپولیستی سعی در جمعآوری رأی دارند و در سوی دیگر تفکری قرار گرفته که به حرکت در مدار توسعه بر اساس برنامهریزی و اصول اقتصادی اعتقاد دارد. همان برنامههایی که در سایر مناطق دنیا و حتی در برخی از برهه های زمانی کشور ایران تجارب موفقی داشته است».
حامیان دولت که وعدههای نامزدهای منتقد دولت را پوپولیستی میدانند، به مردم نمیگویند که روحانی نه تنها برخی از همان وعدهها مانند افزایش یارانه را مطرح کرده بلکه از چند ماه قبل آن را عملیاتی هم کرده است. البته این تنها بخشی از اقدامات پوپولیستی دولت در شب انتخابات است.
ایران در ادامه این گزارش از قول یک کارشناس اقتصادی درباره مناظرات و صحبتهای اقتصادی کاندیداهای ریاستجمهوری، نوشت: «چه کسی توانست، مردم را متقاعد کند که واقعا برنامه دارد. من تصور میکنم اکثر افراد نشان دادند فاقد برنامه هستند».
در حالی که روحانی و جهانگیری در مناظرات انتخاباتی نه تنها برنامه جامعی ارائه نکردند بلکه بارها به دیگر نامزدها تهمتهای ناروا زدند، حامیان دولت با نادیده گرفتن این تاکتیکهای ناجوانمردانه، در اقدامی غیرمنصفانه دیگر نامزدها را متهم میکنند. چنانکه در این گزارش بیبرنامگی دولت از قول مصاحبه شونده اینگونه پنهان شده است: «بعضی از کاندیداها اطلاعات خوبی داشتند اما زمانی که میخواستند آنها را ارائه دهند، با توهینها و تهمتها مواجه میشدند و مجبور بودند به آنها پاسخ دهند».
فیل زنجیرهایها یاد سال 88 کرد
روزنامه زنجیرهای شرق پیش از برگزاری انتخابات و با استناد به نظرسنجیهای مبهم و مجعول مدعی پیروزی روحانی در انتخابات شد!
این روزنامه نوشته است: نظرسنجیها منابع اطلاعاتی مستقیمی از افکار عمومی مردم فراهم میکنند. آنها ابزاری ارزشمند برای جامعه هستند که میتوانند به صورت مبنایی دقیق و مفید برای رویدادهای تازه عمل کنند. برای جامعه و کمپینهای انتخاباتی که به دنبال مجموعهای از اعداد و ارقام موجود در نظرسنجیها هستند تنها نظر سنجی که باید گزارش شود نظرسنجی «علمی» است. شبه نظرسنجیهای غیرعلمی بسیار گسترده شدهاند که گاهی هم سرگرمکنندهاند، اما هیچ گاه نمیتوانند اطلاعاتی متعلق به گزارشات جدی فراهم آورند.
شرق با وجود اذعان به اینکه شبه نظرسنجیهای غیرعلمی تنها سرگرمکنندهاند در ادامه نوشته است: طبق نظرسنجی روحانی 55/47 درصد پیشتاز و رئیسی با 28/46 درصد رای در رتبه بعدی قرار دارد!
در سال 88 نیز پیش از اتمام انتخابات یکی از نامزدها به استناد اظهارات و ادعاهای اطرافیان و نیز برنامه از پیش تعیین شده از پیروزی در انتخابات با درصد رای بالا خبر داد و زمانی که آرا شمرده و شکست نامبرده در انتخابات قطعی شد دست به فتنهای عظیم زد که هشت ماه کشور را با مشکلات زیادی روبرو کرد.