kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۴۰۱۵
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۶
اعزام اتوبوس از دانشگاه تا ورزشگاه!

سنگ تمام تشکل‌های خلق‌الساعه برای «کاندیدای خاص»!


پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 برخی فعالان دانشجویی رادیکال با تغییر فضای دانشگاه‌ها به‌دنبال از سرگیری فعالیت‌های سیاسی خود در دانشگاه‌ها بودند، طبق برخی اخبار این روند در آستانه  انتخابات ریاست جمهوری شتاب بیشتری گرفت.
یکی از این تشکل‌های دانشجویی که سابقه و قرابت فکری نزدیکی با طیف علامه دفتر تحکیم وحدت دارد و با شعار احیای انجمن‌های اسلامی به میدان آمد «شورای احیا» نام داشت. این تشکل دانشجویی با فعالیت تشکل‌هایی چون انجمن ترقی‌خواه دانشگاه امیرکبیر، آرمان دانشگاه علم و صنعت و انجمن اسلامی دانشگاه خواجه نصیر درصدد ایجاد اتحادیه دانشجویی بود.
تشکل اصلاح‌طلب دیگری که  سودای اتحادیه شدن داشت، انجمن موسوم به «خط امام» بود که شاخه جداشده از تحکیم وحدت در صدد تشکیل اتحادیه انجمن‌‌های اسلامی خط امام(ره) است.
شورای هماهنگی یا (تشکل‌های اسلامی دانشجویان ایران) «تادا» از دیگر تشکل‌های دانشجویی رادیکال بود که با به دست آوردن برخی از دفاتر تحکیم وحدت و جدا کردن آنها از زیرمجموعه دفتر تحکیم وحدت درصدد راه‌اندازی اتحادیه دانشجویی تاداست. این تشکل در ایام انتخابات مجلس فعالیت‌هایی را صورت داد.
همزمان با روزهای منتهی به انتخابات، رویکرد سیاسی‌کاری‌ و حزب‌بازی‌ در برخی از دانشگاه‌های بزرگ تهران به نفع یک گروه و کاندیدای خاص مشهود است، رویکردی که از 4 سال پیش برای آن برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت و امروز نتایج برخی از این رفتارها در فضای سیاسی دانشگاه‌ها قابل مشاهده است.
در حالی که طی روزهای گذشته برخی دانشگاه‌های تهران به دلایلی برنامه‌ سخنرانی‌ چند تن نامزدهای انتخاباتی را در دانشگاه‌ها لغو کردند؛ اما شنبه هفته جاری همزمان با برگزاری نشست رئیس دولت تدبیر و امید با حامیانش در ورزشگاه آزادی، تشکل‌های دانشجویی اصلاح طلب که عمدتا در این دولت ایجاد شده است با کمک دانشگاه‌های خود برای حضور در این مراسم «سنگ‌تمام» گذاشتند!
طبق قانون تشکل‌های دانشجویی و دانشگاه‌ها  نباید به صورت یکجانبه از یک شخص و یک گروه در انتخابات حمایت کنند، اما این تشکل‌ها مانند یک ستاد انتخاباتی با تبلیغات وسیع اتوبوس‌هایی را به سمت مراسم گسیل دادند!
بر اساس اخبار واصله، تشکل‌های اصلاح طلب دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت از جمله تشکل‌هایی بودند که با تبلیغات وسیع خود، بدون ایجاد محدودیتی از جانب دانشگاه‌‌ها اتوبوس‌هایی را از محل دانشگاه به سمت مراسم حامیان رئیس جمهور فعلی روانه کردند.  طبق قانون ادارات و مکان‌‌های دولتی نباید از ظرفیت خود برای تبلیغ یک کاندیدای خاص حمایت کنند.
دانشگاه علامه طباطبایی یکی از دانشگاه‌هایی است که به گفته دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل این دانشگاه، فضایی یک طرفه برای تشکل‌های اصلاح‌طلب در حمایت از دکتر‌روحانی تدارک دیده شده است. دبیر انجمن در همین باره می‌گوید: با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم ثمره این حمایت‌ها در نشریات و مواضع آنها بیشتر آشکار شد به‌گونه‌ای که در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، برخی تشکل‌های دانشگاه‌ها با هماهنگی ستاد مرکزی رئیس جمهور کنونی و دانشگاه مربوطه اقدام به انتقال دانشجویان به مراسم تجمع حامیان وی کردند. یکی از نمونه‌های این اتفاق روز شنبه در دانشگاه علامه طباطبایی رخ داد که درآن سرویس های حمل و نقل ستاد مرکزی رئیس دولت با هماهنگی دانشگاه و تبلیغاتی که توسط برخی تشکل‌های معلوم الحال صورت گرفته بود، وارد دانشگاه شدند و دانشجویان را با اتوبوس‌های اختصاصی به مراسم حمایتی یکی از کاندیداهای انتخاباتی بردند!
از سوی دیگر این تشکل دانشجویی در بیانیه‌ای با تشریح اتفاقات رخ داده در این دانشگاه نوشت: با مشاهده اتفاقات به این مسئله  پی‌می‌بریم که هم دانشگاه و مسئولین مربوطه به عنوان بازوی حمایتی دولت یازدهم در دانشگاه و هم تشکل‌هایی که با سربرگ آنها تبلیغات منتشر می‌شود، رسما فعالیت‌های تبلیغاتی را با بودجه بیت‌المال انجام می‌دهند. یقینا جناب حقوقدان که خود را وام‌دار برخی جریان های سیاسی می‌دانند به خوبی در جریان هستند که کمک‌های حمایتی و فعالیت تبلیغاتی این جریان‌ها سبب احیا تشنج‌های اواخر دهه 80 در دانشگاه‌ها می‌شود و بیم آن می‌رود تا مطالبه رهبری مبنی عدم ورود جریان‌های سیاسی به دانشگاه نادیده گرفته شود و نهاد دانشگاه به حاشیه‌هایی دچار شود که سبب وارد آمدن آسیب‌های جبران‌ناپذیر به رشد و فعالیت‌های علمی گردد.
این اعتراض در حالی است که رئیس دانشگاه علامه چندی پیش در مصاحبه‌ای گفته بود: سیاست کلی دانشگاه‌ها بر این است که تریبون مشخصی برای تبلیغ هیچ یک از کاندیداهای ریاست جمهوری نباشد چراکه دانشگاه‌های دولتی نباید تریبون تبلیغاتی باشند. دانشگاه باید شرایطی را ایجاد کند تا جامعه دانشگاهی با برنامه‌ها و اهداف کاندیداهای مختلف آشنا شوند.
این همه درحالی‌است که رئیس دولت یازدهم در آخرین مناظره انتخاباتی، با زیر سوال بردن استقبال گسترده مردمی از یکی از کاندیداها گفت: «از آنهایی که با اتوبوس از شهرها برایت جمعیت می‌آورند، از آن نهادهای انقلابی و امنیتی که برایت می‌آورند بپرس که پول آنها از کجا می‌آید؟ از پول بیت‌المال دارند انجام می‌دهند.»!!