عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت:
مدیران دولتی بیش از تکیه به توان داخلی چشم به دست خارجیها دارند
عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: شاهد این هستیم که مدیران دولتی بیش از اینکه چشم به توان داخلی داشته باشند، چشم به دست خارجیها دارند.
عبدالرضا حمیدی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: دولت هیچ حرکتی برای صنایع نمیکند، کوچکترین ایدهای، کوچکترین برنامهای و کوچکترین حمایتی برای برون رفت صنایع از رکود ندارد.
حمیدی با انتقاد از عدم توجه مسئولان اجرایی و مدیران دولتی به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص توجه به اشتغالزایی و تولید داخلی، گفت: بارها اهمیت بحث اشتغال و رونق تولید داخلی بیان شده اما انگار گوش کسی بدهکار این مطالب نیست و شعار مدیران دولتی نیز باد هوا از آب در میآید.
وی افزود: در حالی که امسال میبایست بیش از سالهای گذشته به مباحث اقتصاد مقاومتی توجه شود و شعار امسال نیز «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» است؛ با این وجود با گذشت حدود یک ماه و نیم از سال جاری اگر شما اشتغالی دیدید ما هم دیدیم.
عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت تصریح کرد: این وضعیت رکود تولید داخل و عدم توجه به مشکلات سازندگان داخلی، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان داخلی را نسبت به آینده مأیوس میکند.
وی ادامه داد: شرکتهای متعددی بودهاند که زمانی در ساخت تجهیزات صنعت نفت فعال بودند اما در طی سالها و ماههای اخیر به مرز ورشکستگی رسیدهاند و برخی ورشکست شدهاند، از جمله میتوان به یک شرکت باسابقه ساخت تجهیزات صنعت نفت در کاشان اشاره کرد که با 450 پرسنل و سابقهای 35 ساله اخیراً اعلام ورشکستگی کرده است.
عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه «نبود فرهنگ استفاده از تولید داخل از مشکلات اصلی ماست»، گفت: شاهد این هستیم که مدیران دولتی بیش از اینکه چشم به توان داخلی داشته باشند، چشم به دست خارجیها دارند و از این حیث، صنعت نفت را به صورت شدید وابسته به شرکتهای خارجی پیش میبرند.
وی افزود: هنوز نتوانستیم این فرهنگ را درست کنیم که وقتی قراردادی بسته میشود نقش ایران را مهمتر جلوه بدهند نه اینکه در قراردادی که مقرر شده با مشارکت شرکت خارجی و شرکت ایرانی اجرا شود، کارهای حمالی را شرکت ایرانی و کارهای تکنولوژی را شرکت خارجی انجام دهند.
حمیدی تصریح کرد: باید انتقال تکنولوژی به یک فرهنگ و محور اصلی ارجاع کار تبدیل شود و برای شرکتهای داخلی که در مشارکت با شرکتهای خارجی اقدام به امضای قراردادهای انتقال تکنولوژی میکنند باید امتیازها و مشوقهایی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: متأسفانه حرف و عمل ما با هم متفاوت است و آنقدر که شعار حمایت از تولید داخل میدهیم، در عمل اقدامی انجام نمیشود.این فعال بخش خصوصی از تبعیض در قراردادهای شرکتهای خارجی و شرکتهای ایرانی خبر داد و گفت: وقتی یک کارفرمای دولتی با یک شرکت خارجی قرارداد میبندند، قرارداد کاملا دو طرفه هست و گاهاً به اسم جذاب شدن قراردادها، امتیازاتی هم به شرکت خارجی داده میشود اما وقتی با یک شرکت ایرانی قرارداد بسته میشود، قرارداد در اغلب موارد کاملا یکطرفه است و اگر دولت به موقع پیش پرداخت را ندهد یا مطالبات سازنده داخلی را به موقع پرداخت نکند، مشمول جریمه نمیشود اما اگر شرکت داخلی کوچکترین تخطی از زمان تحویل کالا و تجهیزات داشته باشد، جریمه میشود و بانکهای دولتی و سازمانهای مالی و مالیاتی نیز کوچکترین رحمی نسبت به تولیدکنندگان داخلی ندارند.