kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۱۵۶
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۳
از دیروز و به‌طور شکننده

اجرای توافق «مناطق کاهش تنش» در 4 منطقه مهم سوریه آغاز شد

همزمان با به اجرا درآمدن توافق «مناطق کاهش تنش» در چهار منطقه سوریه، آمریکا و برخی از گروه‌های مسلح مخالفت با این توافق را آغاز کرده‌اند.

سرویس خارجی-

توافق «مناطق کاهش تنش (De-escalation zoon)» از بامداد شنبه به وقت دمشق در چهار منطقه شمال، جنوب غرب و «غوطه شرقی» سوریه به اجرا درآمد. براساس توافق نشست آستانه، سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به عنوان تضمین کننده آتش‌بس، «استفان دی‌میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، به عنوان ناظر در نظر گرفته شده‌اند. بدین ترتیب، سه کشور مذکور نظامیان خود را جهت تضمین آتش‌بس، به مناطق مذکور اعزام می‌کنند.
طبق توافق آستانه، همه عملیات هوایی و زمینی در مناطق چهارگانه متوقف می‌شود. مدت توافق نیز شش ماه اعلام شده و این مدت قابل تمدید است.
همچنین، چهار منطقه کاهش تنش در مناطق زیر ایجاد شده است: در شمال مناطق تحت اشغال تروریست‌ها در «ادلب» و مناطقی از استان‌های «حما»، «حلب» و «لاذقیه»؛ در غرب بخش‌هایی از مرکز استان «حمص» که شورشیان مناطقی را در آنجا تحت اشغال دارند؛ در «غوطه شرقی»، نزدیک دمشق، منطقه‌ای که تروریست‌ها در آنجا حضور دارند. و در جنوب، مناطقی از استان‌های «درعا» و «قنیطره» که تروریست‌ها در آنجاها حضور دارند.
زمزمه‌های مخالفت
تروریست‌ها که خود از امضاکنندگان توافق کاهش تنش در آستانه بودند اما، از هم اکنون مخالفت با آن را آغاز کرده‌اند. اعضای هیئت معارضان که تا دیروز در آستانه به سر می‌بردند، مدعی شدند که ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه، «مبهم» و «غیرقانونی» است.
یک گروه شبه نظامی کرد موسوم به «پی.آی.دی» هم توافق آستانه را «دسته‌بندی فرقه‌ای» توصیف و با آن مخالفت کردند.
آمریکا نیز هرچند نماینده‌اش در آستانه حضور داشت، اعلام کرد که ایجاد مناطق کاهش تنش، عملیات ائتلاف (آمریکایی) ضد داعش را محدود نمی‌کند!به گزارش ایسنا، «رانکین گالووی» سخنگوی پنتاگون گفت: «توافق ایجاد مناطق کاهش تنش، هرگز بر حملات هوایی ائتلاف ضد داعش تحت رهبری آمریکا، تأثیر نخواهد گذاشت.»
اما به گفته وزارت دفاع روسیه، عربستان و اسرائیل از توافق فوق حمایت کرده‌اند.
به هر حال، معمایی که در ارتباط با توافق آستانه باقی می‌ماند، این است که «هیئت عالی معارضان» (بخوانید تروریست‌ها)، که خود با توافق موافقت کرده‌اند، چطور مدعی شده‌اند که این توافق مکانیسم و ضمانت اجرایی ندارد. البته این معما اینگونه حل می‌شود که میان مخالفان دولت شکاف و اختلاف وجود دارد؛ برخی با آن موافق و برخی دیگر، مخالف هستند.
در یک جمع‌بندی، بسیار بعید به نظر می‌رسد که این توافق تداوم پیدا کند و احتمالاً تروریست‌ها و حامیان آنها، آن را نقض خواهند کرد.
هلاکت 120 داعشی
به گزارش فارس، عملیات موسوم به «خشم فرات» توسط «نیروهای دموکراتیک سوریه» (شبه نظامیان کرد طرفدار دمشق) همچنان در شهر «الطبقه» ادامه دارد؛ در جریان این عملیات، حدود 120 تروریست داعش طی دو روز گذشته در روستاهای حومه الطبقه کشته شده‌اند.
از «غوطه شرقی» دمشق نیز خبر رسیده، درگیری داخلی میان «جیش‌الاسلام» از یک طرف و «جبهه تحریرالشام» و «فیلق الرحمن» از طرف دیگر به پایان رسیده است؛ این درگیری که بر سر دسترسی به مهمات رخ داده بود، طی یک هفته اخیر جان 155 تروریست را گرفت.